Χρήστες σε σύνδεση

3 Επισκέπτες, 0 Χρήστες

Αποστολέας Θέμα: Ναύπλιο ξανά  (Αναγνώστηκε 2859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maroufidis_Costas

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +0/-0
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Ναύπλιο ξανά
« στις: 2011, Μάιος 01, 22:41:56 μμ »
Το Σάββατο 30 Απριλίου βρεθήκαμε ξανά στο Ναύπλιο. τι να πει κανείς γιαυτό το μέρος. όση μαγεία έχει να πετάς από πάνω του άλλη τόση έχει και να το περπατήσεις. έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεται σε κάποιο νησί Αύγουστο μήνα! Στην Παρέα εγώ, ο κοτζιλέλος, τσουρινάκης και πετρόπουλος. πετάξαμε όλοι καλά, αν εξαιρέσεις ένα σπασμένο τρίγωνο του τσουρινάκη. ωστόσο η προσγείωση λιγάκι στριμωγμένη όσο αφορά τον προσανατολισμό σου στον άνεμο. Αν ήθελες να εξασφαλίσεις την προσγείωση αντί για την προσθαλάσσωση (!) έπρεπε να κατέβεις λιγάκι με πλάγιο άνεμο. αλλιώς έπρεπε να προσέξεις καλά τους υπολογισμούς σου!

Αποσυνδεδεμένος ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +1/-0
    • Προφίλ
Απ: Ναύπλιο ξανά
« Απάντηση #1 στις: 2011, Μάιος 02, 09:35:36 πμ »
Άλλο ένα πολύ καλό video Μαρούφ! Μπράβο! Έπρεπε όμως να περιλάβεις και λίγα αποσπάσματα από την νυχτερινή σας βόλτα !  :sm_smile:Σε ότι αφορά την προσγείωση μου (την 1η στο video) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και ξέρεις πως δεν ψάχνω διακαιολογίες....Ο χώρος είναι μια χαρά. Απλα ο αετός μου είναι racing και απαιτεί χειρουργικούς χειρισμούς! Ενώ ο combat L είναι ουσιαστικά ένας μεσαίος διπλόπανος που προσγειώνεται σαν μονόπανος....Φάνηκε ξεκάθαρα νομίζω στην 2η προσγείωση!

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Μπίλλης

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +2/-0
  • πεταει πεταει
    • Προφίλ
    • MAKE ME FLY
« Απάντηση #2 στις: 2011, Μάιος 02, 09:52:43 πμ »
Να υποθεσουμε οτι στην πρωτη προσγειωση τον ξεκοιλιασες τον ασθενη ?

• Πιλότος Α' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 2011, Μάιος 02, 10:27:21 πμ »
Ένα τρίγωνο στον αετό και νάρθηκα στο πόδι! (όχι το δικό μου! του Μοσκίτο!) μετά πέταξα με το δικό μου Μοσκίτο τον Combat L.

Αποσυνδεδεμένος kotzilelos

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +2/-0
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 2011, Μάιος 02, 13:27:05 μμ »

• Πιλότος Α' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 2011, Μάιος 02, 14:50:45 μμ »
Μια και είναι πργματικό quiz στο δεύτερο video ποιος πετάει τι, θα βοηθήσω λίγο:
 - Πρώτες 3 σκηνές Τσουρινάκης με Discus
 - 1:27  Τσουρινάκης, προσγείωση με Combat L
 -  2:20 Κοτζιλέλος προσγείωση με Combat L
 - 2:50 Τσουρινάκης, απογείωση με Combat L

Αποσυνδεδεμένος Giannis Mitropoulos

• Διαχειριστής
  • Κάρμα: +48/-1
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
    • Αιωροπτερισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #6 στις: 2011, Μάιος 03, 11:10:02 πμ »
...... και ξέρεις πως δεν ψάχνω διακαιολογίες....
Μου αρέσει Κωστή που δεν ψάχνεις δικαιολογίες.
Απλα ο αετός μου είναι racing και απαιτεί χειρουργικούς χειρισμούς!

Όχι ότι έγινε και κανένα λάθος φοβερό (όλοι το κάνουμε κατά καιρούς) αλλά μια και το έθιξες μόνος σου.
Για κοίταξε με περισσότερη προσοχή το βίντεο (κατά την γνώμη μου από πλευράς προσέγγισης ήταν η καλύτερη εκτός από το τελείωμα στο 4:00 ακριβώς)
SV1ATM....
Μια εβδομάδα πτήσεων σε αγώνες αξίζει το ίδιο με μήνες ελεύθερων πτήσεων, ως προς την εμπειρία.
Όροι χρήσης του φόρουμ..

Αποσυνδεδεμένος Maroufidis_Costas

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +0/-0
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 2011, Μάιος 03, 12:37:31 μμ »
επειδη και εγώ προσγειώθηκα ακριβως με την ίδια διεύθυνση εχω να πω τα εξής:
1. η προσέγγιση ήταν άριστη. ήρθε με μεγάλη ταχύτητα και χαλάρωνε σταδιακά όσο πλησίαζε και το τέλος του glide.
2. ασυναίσθητα πιστευω δεν έκανε φλερ, διότι άργησε να συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να κάνει φλερ (λόγω της προσέγγισης με μεγάλη ταχύτητα) αλλά και επειδή ο άνεμος ήταν περισσότερο από την θάλασσα με αποτέλεσμα να τον έχει πάρει λίγο αριστερά ιδίως στα τελευταία κλάσματα του δευτερολέπτου οπου δεν μπορούσε να αποφυγει το αναποφευκτο.
3. Για να είσαι ακριβώς μέσα στον άνεμο έπρεπε να σημαδευεις καλύτερα την θάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται αν κάνεις κάποιο λάθος στην προσέγγιση! (τωρα το καλοκαιράκι δεν είναι και άσχημα!)

• Πιλότος Α' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 2011, Μάιος 03, 13:10:32 μμ »
Μαρουφ με κάλυψες απόλυτα!
(Ενοείται φυσικα πως στα σχόλια μου περί αετών έκανα πλάκα! Απλά όταν πέταξα τον Combat L είπα να κάνω πιο σίγουρη προσγείωση! Ο Λέλος παρακολουθούσε!)

Αποσυνδεδεμένος Giannis Mitropoulos

• Διαχειριστής
  • Κάρμα: +48/-1
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
    • Αιωροπτερισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #9 στις: 2011, Μάιος 03, 23:48:41 μμ »
ΟΚ απλώς ήθελα να πω ότι αν έκανε στο 4:00 ένα γερό σπρώξιμο θα ήταν και μια τέλεια προσγείωση και ας ήταν ο αέρας από την θάλασσα.
Βέβαια νομίζω ότι τελικά το όλο μυστικό ήταν ότι <<Ο Λέλος παρακολουθούσε!>>

Επί τι ευκαιρία ένα καλό κόλπο για να σπρώξης την σωστή στιγμή είναι το εξής:
Έρχεσαι με ταχύτητα κοντά στο έδαφος, διατηρείς την απόσταση από το έδαφος αφήνοντας σιγά-σιγά το τρίγωνο να πηγαίνει προς τα εμπρός (δεν το σπρώχνεις) και όταν σταματήσει να πηγαίνει προς τα εμπρός ρίχνεις την σπρωξιά.

ΥΣ: α) Προϋπόθεση να έχεις ρυθμίσει σωστά το κρέμασμα σου.
      β) Το σπρώξιμο να το κάνεις άμεσα και όχι να περιμένεις να σιγουρευτείς ότι το τρίγωνο σταμάτησε να πηγαίνει εμπρός.
      γ) Να είσαι χαλαρός και να ακουμπάς τα δάκτυλά σου στο μπροστινό μέρος του τριγώνου αφήνοντάς να πηγαίνει προς τα εμπρός και ο αντίχειρας να είναι έτοιμος να σπρώξει.

Οι λόγοι συνήθως που σε κάνουν να μην καταλάβεις την σωστή στιγμή του σπρωξίματος είναι πλάγιος ελαφρύς άνεμος, άπνοια, ούριος άνεμος, πολύ σφικτό κράτημα τριγώνου.
« Τελευταία τροποποίηση: 2011, Μάιος 04, 00:09:43 πμ από Giannis Mitropoulos »
SV1ATM....
Μια εβδομάδα πτήσεων σε αγώνες αξίζει το ίδιο με μήνες ελεύθερων πτήσεων, ως προς την εμπειρία.
Όροι χρήσης του φόρουμ..