Forum > Περιγράψτε την πτήση σας
Ελεύθερη Πτήση στην Κερατέα
kotzilelos:
--- Παράθεση από: Πέτρος Φούντας στις 2012, Νοεμβρίου 25, 23:15:55 μμ ---
Φαίνεται πολύ κακοτράχαλη η απογείωση. Μήπως αξίζει τον κόπο να φτιαχτει μια ραμπούλα? Ωραίο θέμα προς συζήτηση θα έχουμε την Τετάρτη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομιζω οτι η επιτροπή ειχε ασχοληθεί στο παρελθόν με αυτό το βουνο και ειχε μιλήσει με τοπικους παράγοντες.
Το όλο θεμα νομίζω κόλλησε στο οτι είναι κοντα το Ελ Βενιζέλος.
Θα ήταν καλύτερα όμως να μας τα πει καποιος της επιτροπής.
kotzilelos:
--- Παράθεση από: Πέτρος Φούντας στις 2012, Νοεμβρίου 25, 23:15:55 μμ --- Ειναι εύκολο να δωθεί το στίγμα απογείωσης-προσγείωσης?
--- Τέλος παράθεσης ---
Giannis Mitropoulos:
--- Παράθεση από: kotzilelos στις 2012, Νοεμβρίου 26, 15:03:17 μμ ---
Φαίνεται πολύ κακοτράχαλη η απογείωση. Μήπως αξίζει τον κόπο να φτιαχτει μια ραμπούλα? Ωραίο θέμα προς συζήτηση θα έχουμε την Τετάρτη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομιζω οτι η επιτροπή ειχε ασχοληθεί στο παρελθόν με αυτό το βουνο και ειχε μιλήσει με τοπικους παράγοντες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πράγματι είχε γίνει μια προσέγγιση των τοπικών παραγόντων πριν από 7 - 10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά το θέμα κόλλησε λόγω του αεροδρομίου.
Την 10ετία του 1980 κάναμε εκεί πολλές πτήσεις και από την Νότια πλευρά του βουνού (αλλά με λίγο κουβάλημα).
Στην βόρεια απογείωση πάντως είχαν γίνει πολύ καλές πτήσεις, το πρόβλημα ήταν η προσγείωση (απ' ότι είδα στο βίντεο αυτό δεν υφίσταται πλέον) και το πλήθος των προσγειώσεων ήταν top-landing.
Μαραγκός Άγγελος:
--- Παράθεση από: Giannis Mitropoulos στις 2012, Δεκεμβρίου 08, 11:16:34 πμ ---
--- Παράθεση από: kotzilelos στις 2012, Νοεμβρίου 26, 15:03:17 μμ ---
Συν ότι υπάρχουν και κάτι κόντρα πλακέ στον Θωμά που περιμένουν να μπούν σε μία ράμπα !!!
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Πράγματι είχε γίνει μια προσέγγιση των τοπικών παραγόντων πριν από 7 - 10 χρόνια δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά το θέμα κόλλησε λόγω του αεροδρομίου.
Την 10ετία του 1980 κάναμε εκεί πολλές πτήσεις και από την Νότια πλευρά του βουνού (αλλά με λίγο κουβάλημα).
Στην βόρεια απογείωση πάντως είχαν γίνει πολύ καλές πτήσεις, το πρόβλημα ήταν η προσγείωση (απ' ότι είδα στο βίντεο αυτό δεν υφίσταται πλέον) και το πλήθος των προσγειώσεων ήταν top-landing.
--- Τέλος παράθεσης ---
Christos_Kanatas:
Πετάξαμε κι εμείς χθές (εγώ κι ο Οδυσσέας) στην Κερατέα, με αρκετή ένταση στην απογείωση (μέχρι 30 χλμ / ώρα) γύρω στη 1 ώρα δυναμικό, με τα σύννεφα πολλές φορές να περνάνε από κάτω μας, που ήταν όμως πολύ λιγότερα από τότε που πέταξε ο Κωστής ο Τσουρινάκης. Ο Οδυσσέας απογειώθηκε και προσγειώθηκε πρώτος και μάλιστα έκανε και τοπ λάντινγκ! Έκανα κι εγώ βέβαια δυο τοπ λάντινγκ χωρίς όμως να το θέλω, σε 2 από τις γρηγορότερες πτήσεις στην ιστορία (η πρώτη μάλιστα ήταν και ανάποδη!), ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες, μόνο λίγα αγκάθια στα χέρια τη δεύτερη φορά. Ευτυχώς με την τρίτη απογειώθηκα κανονικά και στο τέλος προσγειώθηκα στο γνωστό χωράφι που προσγειώθηκε κι ο Κωστής. Ήταν πολύ όμορφα, απόλαυση και το φχαριστηθήκαμε κι οι δύο, αφού και οι δυο πρώτη φορά πετάγαμε σ' αυτό το βουνό.
Ηθικό δίδαγμα: με τέτοια ένταση μόνος ούτε εγώ δεν ξαναπετάω!!! Σύντομα θ' ακολουθήσει και το σχετικό βιντεάκι προς παραδειγματισμό.
Ορίστε και η πτήση μου, για όποιον θέλει να την δει, στο leonardo:
http://www.hang-gliding.eu/flight/1748
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση