Forum > Προτάσεις
ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ
Σάκης Ζάρο:
Φευγαλέα κάπου διάβασα ότι φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί 6-13 Ιουλίου. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Σ’αυτό όμως που θέλω να σταθώ είναι σε δύο προβλήματα, κατά την γνώμη μου, που βλέπω συνέχεια στο χώρο της απογείωσης στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας συνωστισμός από την μιας και μία απορία από την άλλη.
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ποτέ μα ποτέ διάδρομος απογείωσης.
Αυτό γίνεται πιστεύω γιατί μετά το στήσιμο, οι αετοί παραμένουν ως έχουν στο ίδιο σημείο. Οπότε αν αναλογιστούμε ότι ο κάθε ένας έστησε όπου τον βόλεψε και ότι το wingspan του κάθε αετού είναι 8-10 μέτρα τότε αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση.
Για να υφίσταται διάδρομος απογείωσης προκειμένου να διευκολύνουμε την ασφαλή διέλευσή μας προς το σημείο απογείωσης θα πρέπει να οριστεί χώρος παράταξης στον οποίο θα μπαίνουν οι αετοί σ’ έναν στοίχο περιμένοντας εκεί μέχρι την ώρα της απογείωσης τους.
- Ένα γεγονός που επαληθεύει τα προαναφερόμενα.
Έχουμε φτάσει στον χώρο απογείωσης και ξεκινά η διαδικασία του στησίματος.
Λίγο πριν ακούγεται η φωνή του Μπάμπη(Τερζής) να λέει δυνατά:
''αφήστε διάδρομο απογείωσης''.
Λέω από μέσα μου:
''αν αφήσουμε, εγώ σήμερα δεν πετάω’’.
Εννοείται πως δεν αφήσαμε και πέταξα κανονικά.
Από την άλλη όμως αναρωτήθηκα:
''που είναι το σημείο παράταξης των αετών οι οποίοι θα μπούνε σε στοίχο;’’
-Και μία απορία.
Οι Έλληνες αιωροπτεριστές που εκπροσώπησαν την χώρα σε αγώνες του εξωτερικού ανά χρονικά διαστήματα γιατί εκεί εφάρμοζαν την παράταξη σε στοίχο και εδώ όχι;
Το έτερο πρόβλημα δημιουργείται από το προήγουμενο που αναφέρθηκε.
Ο χώρος της απογείωσης είναι καθαρός από χόρτα της περιοχής, μόνο σε μία μικρή έκταση μπροστά στο σημείο απογείωσης η οποία έκταση δεν επαρκεί για όλους τους αετούς λόγω του συνωστισμού που αναφέρθηκε πριν.
Αποτέλεσμα αυτού είναι ορισμένοι αιωροπτεριστές(και εγώ μέσα σ’αυτούς) να στήνουν μέσα στα γαιδουράγκαθα, τσουκνίδες και ό,τι άλλο χόρτο υπάρχει εκεί. Μία κατάσταση εκνευριστική.
Για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, σε περίπτωση που δεν γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για τον συνωστισμό στον χώρο απογείωσης, θα πρέπει να καθαρίζεται ο χώρος αρκετά πιο πίσω.
Τα άνωθεν ειπώθηκαν για να επισημανθεί μία κατάσταση την οποία προσωπικά βιώνω κάθε χρόνο και μου είναι όπως είπα εκνευριστική. ’Αλλωστε το φόρουμ πρώτα γι’ αυτό το λόγο είναι, να συζητάμε τα προβλήματα και να βρίσκουμε λύσεις για καλύτερα αποτελέσματα.
Υ.Γ. Θερμή παράκληση από μέρους μου στην επιτροπή του αιωροπτερισμού να μεριμνήσει γι’αυτά.
Μπάμπης Ζάρο:
Συμφωνώ απόλυτα με τον Σάκη.
Υπάρχουν αυτά τα δύο προβλήματα και δυστυχώς κάθε χρόνο δεν κάνουμε τίποτα γι'αυτό.
Πιστεύω δεν είναι κάτι το δύσκολο για να οριστεί ένας χώρος παράταξης για τους αετούς όπως επίσης και να καθαρίσει ο χώρος της απογείωσης από διάφορα χόρτα ακόμη περισσότερο.
Αλλά απ΄ότι φαίνεται αδίκως το συζητάμε γιατί αν ήταν να είχε γίνει κάτι, θα είχε γίνει από την πρώτη παρατήρηση.. Ας ελπίσουμε ο καθένας να συμβάλει από λίγο για να γίνει αυτό το μέρος πιο όμορφο και πιο λειτουργικό!
tasos:
:msnpano:
Ολοι μαζι λιγη συνεννοηση και δουλιτσα και θα βγει ακρη.
Εδω στην Κρητη για παραδειγμα για να το συνδεσω σε καποια φυση με την αλλη προσφατη αναφορα μου, ερχομαστε σε συνεννοηση μαζι με τον εκαστοτε δημο για τετοιες εργασιες (αφιλοκερδως).
Giannis Mitropoulos:
Διαβάζοντας τα γραφόμενά σου Σάκη κάποιος που δεν έχει σχέση με τον χώρο βγάζει το συμπέρασμα ότι << αυτοί οι τρελοί πάνε σε ένα χώρο μέσα στα γαϊδουράγκαθα και στις τσουκνίδες ο ένας πάνω στον άλλο και τυραννιούνται χωρίς λόγο. Δεν κάνουν διάδρομο για να απογειωθούν με ασφάλεια αλλά αλήθεια πώς απογειώνονται;>>
Θα παρακαλούσα να είμαστε ποιο ρεαλιστές και να αναφέρουμε τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση και όχι να υπερβάλουμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις.
Αν ήσουν κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα θα ήξερες ότι ο χώρος καθαρίζεται όσο είναι δυνατόν κάθε χρόνο, ακόμη και όταν το χωράφι (το οποίο είναι ιδιωτικό και δεν είναι εύκολο να κάνουμε ότι θα θέλαμε, ήταν σπαρμένο). Είμαι εκεί ανελλιπώς κάθε χρόνο και ποτέ δεν είδα ούτε γαϊδουράγκαθο ούτε τσουκνίδα, ενοχλητικά αγριόχορτα ναι υπάρχουν.
Εν πάση περιπτώσει συμφωνώ ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μια προσπάθεια για καλύτερο καθαρισμό του χώρου ούτως ώστε να μην υπάρχουν αγριόχορτα σε μεγαλύτερη έκταση, όλοι μας.
Στο θέμα τώρα του διαδρόμου προσέλευσης στην απογείωση (και όχι διαδρόμου για ασφαλή απογείωση) έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες, μέχρι και οριοθέτηση του διαδρόμου έχουμε κάνει, αλλά πολλοί από εμάς που το ζητάμε ταυτόχρονα το καταπατούμε.
Επειδή αυτό είναι κάτι που το υποστηρίζω πολλά χρόνια τώρα (από τότε που είμαστε πάνω από 100 άτομα στην απογείωση) και πολλοί από εμάς δεν παίρνουμε από λόγια ώστε τέτοιου είδους μικροπροβλήματα να λύνονται καλή τι πίστη, θα προτείνω στην επιτροπή να μπει παράγραφος στον κανονισμό ούτως ώστε να υπάρχει βαθμολογική ποινή για πιλότους που έχουν τον αετό τους έστω και λίγο μέσα σε αυτή την περιοχή.
Αυτό βέβαια όπως καταλαβαίνετε επειδή η περιοχή είναι σε κομμάτι φιλέτο και όλοι θέλουν εκεί να στήνουν τους αετούς θα χρειαστεί να καθαρισθεί και μεγαλύτερος χώρος για την ανάπτυξη των αετών.
Επί τι ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κάθε χρόνο πηγαίνουμε εκεί μια εβδομάδα με δέκα μέρες νωρίτερα για να φροντίσουμε εκτός των άλλων και αυτά τα θέματα. Δεν ζητώ βέβαια να χάσετε και εσείς άλλες 10 ημέρες από την δουλειά σας αλλά κάποια μέρα-ες όποιοι μπορούν είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν την όλη προσπάθεια και όσο ποιο κοντά είναι αυτοί τόσο ποιο εύκολο είναι. Δυστυχώς είμαστε πολύ λίγοι στον χώρο και δεν περισσεύει κανένας (και η μικρότερη βοήθεια μετράει….).
Μπάμπης Ζάρο:
:msnpano: :msnpano: :msnpano:
Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη! Μακάρι να γίνουν όσα είπε.. Εκτός απροόπτου θα προσπαθήσω να είμαι εκεί για να βοηθήσω την κατάσταση, τα λέμε από τώρα γιατί ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα..
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση