Forum > "FreeFly Cup 2013"

Αλλαγή κανονισμού ως πρός την υποβολή πτήσης

<< < (4/6) > >>

Giannis Mitropoulos:

--- Παράθεση από: kotzilelos στις 2013, Μαρτίου 13, 16:34:04 μμ ---Θα μου επιτρέψετε και εμενα να συμφωνήσω με τον Τσουρινάκη.
Για να κάνεις 10 καλές πτήσεις cross-country θα πρέπει να επιχειρήσεις σε τουλάχιστον 15 πράγμα πολύ δύσκολο αν υπολογίσεις οτι θα πρέπει να αγγαρεύεις ατομα να σου κάνουν συνεχώς περισυλλογή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή Κώστα Κοτ. να επιχειρήσεις 20 πτήσεις θα έλεγα σε ένα χρόνο (δύο πτήσεις το μήνα μέσο όρο).

Κωστή Τσ. δεν είναι ο "Σκοπός να επιβραβεύσουμε πιλότους με καλές XC πτήσεις" εξήγησα ποιο πάνω ποιος είναι ο σκοπός. Είναι λάθος να βγάζεις συμπέρασμα από την βαθμολογία, γιατί για το επίπεδο του κάθε πιλότου είναι και διαφορετικό το μέγιστο της βαθμολογίας. Κάποιος που δεν έχει κάνει πάνω από 10 κμ αν προσπαθήσει θα αυξήσει αυτή την απόσταση ίσως σε 40 κμ ή και παραπάνω χωρίς να ανέβει η βαθμολογία τόσο. Γι' αυτό τον πιλότο όμως είναι σημαντική αυτή η πρόοδος χωρίς να έχει μεγάλη βαθμολογία.
Αυτό που λες υπάρχει στο hang-gliding.eu και είναι ο "Πανελλήνιος αγώνας Αποστάσεων".
Επίσης υπάρχει και η βαθμολογία "XC Σωματείων" για τα Σωματεία.

Giannis Mitropoulos:

--- Παράθεση από: karkatselas στις 2013, Μαρτίου 13, 20:48:31 μμ ---
άντε τότε να είμαστε καλά να κάνω και της 6 Μουζακι ...... μια 600 αρα +......
και όταν θέλω κάτι παραπάνω, θα παίρνω και κολατσιό για να βγάλω άλλο ένα πέρα δώθε .  
ΟΚ  με βολεύει αυτό ..

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε αυτό έχεις δίκιο αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο βαθμολόγησης (το έχω αναφέρει και εγώ σε διάφορες συζητήσεις) και όχι με την διαφορετική απογείωση, που μπορείς να βρεις τις ίδιες συνθήκες και στα Μιτσικέλι και στο Μπέλες και στον Παρνασσό, και στον Κιθαιρώνα κ.α.
Η αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης τώρα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

vagelis:
Δεν γνωρίζω αν τελικά θα μου επιτραπεί να συμετάσχω, αλλά η γνώμη μου είναι ότι οι 10 πτήσεις είναι πολλές. Τί 3 τί 6 τί 10, ο πιλότος που θα θέλει να διακριθεί θα προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τις βαθμολογίες του και θα προσπαθεί να είναι στο βουνό. Με τις 10 πτήσεις εποφελούνται περισσότερο οι ‘αδύναμοι’ ας μου επιτραπεί η έκφραση (και αυτό δεν είναι καθόλου άσχημο) και αδικούνται αυτοί που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να είναι συνέχεια στο βουνό, και αν είναι και λίγο άτυχοι με τον καιρό τότε χαντακόνονται.
Επίσης για την χρονική περίοδο των αγώνων η άποψή μου είναι να είναι για 12 μήνες, ιδίως αν θα πρέπει να βαθμολογούνται 10 πτήσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να υπάρχει χρονικός περιορισμός. Και ο Φλεβάρης και ο Μάρτης  μπορούν να δώσου σε κάποιον πιλότο μια πτήση η οποία θα συμπληρώσει την 6άδα ή την 10άδα του, και μια αφορμή ακόμη να πάνε να πετάξουνε, μιας και αυτός είναι ο σκοπός του αγώνα.

Όπως και να έχει ένας κανονισμός κάποιους βολεύει περισσότερο κάποιους λιγότερο.
Αδικίες θα υπάρχουν πάντα, γιατί άλλο να πετάει κάποιος στην Κρήτη και άλλο κάποιος στο Καιμάκ. Κάποιος που θέλει να διακριθεί θα πρέπει να παρακολουθεί τον καιρό και να γυρίζει την Ελλάδα, αυτό είναι και το ζητούμενο. Προσωπικά θα θαύμαζα κάποιον ο οποίος θα έπερνε τον αετό του και θα πήγαινε επι τούτου στο Τέξας για να κάνει ένα ρεκόρ απόστασης.

ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ:
Το γιατι θα επρεπε να διαφοροποιηθει ο σκοπός (σε σχέση με τους παρομοιους αγωνες στο εξωτερικο) νομίζω το καταλαβαίνει μονο η επιτροπή... Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να συζητηθει με τους καλύτερους πιλοτους  πριν αποφασιστει κατι.
Απ οτι βλεπεις Γιάννη Μ. μαζι μου συμφωνεί και ο Παπακώστας (που βλέπει λιγο περισσότερο τι γινεται εξω) και ο Κοτζιλέλός (5ος περισυ)....
Γονατάς, Τσακμάκης , Ιωαννίδης τι λένε γι αυτο?
Όσο για τον "Πανελλήνιο αγώνας Αποστάσεων" και την βαθμολογία "XC Σωματείων" για τα Σωματεία, είναι εντλώς άτυπα, μια και δεν θεσμοθετείται τρόπαιο γι αυτα....
Επίσης, συμφωνώ με τον Βαγγέλη τον Παπακώστα πως η σεζόν θα έπρεπε να διαρκεί 12 μήνες. Δεν νομίζω πως θα κάνει μεγάλη διαφορά, αλλα γιατί όχι....

kotzilelos:
Εγώ θα επιμείνω οτι το δυσκολο κομμάτι στις 10 πτήσεις είναι η περισυλλογή.
Θα συμφωνήσω με τον Κωστή οτι πρίν αποφασιστεί οριστικά (αν δεν εχει ηδη γινει) για το πόσες πτήσεις πρέπει να εχει το FFC να ερωτηθούν και να αποφασίσουν οι πιλότοι που πραγματικά μετέχουν σε αυτό.
Οι πραγματικοί μήνες που μπορεί κάποιος να κάνει καλές πτήσεις είναι απο μεσα Μαΐου μεχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αν αφαιρέσεις τις 10 μερες των αγώνων καθώς και μια βδομαδα διακοπών μένουν ελάχιστα Σαββατοκύριακα για να κάνεις επιδόσεις.
Αν αφαιρεθούν και οι ημέρες που δέν θα κάνει ο καιρός, τί μένει ?
Αν ο κύριος λογος είναι για να δίνουμε κίνητρο στους πιλότους να αυξήσουν τις πτήσεις τους, πάντα θα εχεις λόγο να πάς να βελτιώσεις την χειρότερη σου πτήση.
Δεστε την βαθμολογία του FFC το 2012.
Αν εξαιρέσεις τον Σπύρο ολοι οι αλλοι εχουν μια πολύ χαλια 10η πτήση
Αλλοι δέν καταχωρήσανε καν 10 πτήσεις.
Και στην τελική δεν καταλαβαινω γιατί θα πρέπει να διαφέρουμε απο ολους τους αλλους που εχουν 6 πτήσεις στον κανονισμό τους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση