Forum > Στροφές

PIO κατα τη διαρκεια της προσγειωσης

<< < (3/4) > >>

Γιώργος Μπίλλης:
Την εβγαλε καθαρη ο Ιρανος και τρελλανε και τα γκομενακια, αν και οι αντιδρασεις τους κρυβονται κατω απο την μπουρκα και δεν το παιρνεις χαμπαρι με την πρωτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
Παληκάρια πολύ καλή η ανάλυση του Μπιλάκου, άλλα χώρια το ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για το άθλημα μας (συμφωνώ απόλυτα με το Λέλο) και θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλες πολύ εξίσου σημαντικές πτυχές του θέματος που δεν αναλύθηκαν, άλλα και δεν γίνεται να αναλυθούν εδώ. Χθές το βράδυ, ήθελα να κάτσω να γράψω για να αναλύσω την άποψη μου. Είναι όμως μεγάλο και πολυσύνθετο. Εάν τα καταφέρω, αυτό που θέλω να κάνω (άλλα δεν το χω ψάξει να δώ πως γίνεται), είναι να κάτσω να γράψω ένα πεντάλεπτο-δεκάλεπτο βιντεάκι και να το ανεβάσω, γιατί για να τα γράψεις όλα αυτά δεν γίνεται γιατί θα φας δυό μέρες στο γράψιμο.

Μαραγκός Άγγελος:
Πάντως εγώ βλέπω, ότι ο τύπος (στο Ά βίντεο) κάνει και άλλο λάθος, έχει τα χέρια στην speedbar ενώ τα πόδια του είναι εκτός ζώνης, σίγουρα βαραίνει την speedbar μιας και τα χέρια του είναι σαν καλάμια ίσια, με αποτέλεσμα το βάρος να μην είναι στο κρέμασμα και ο αετός να τρελαίνει τα γκομενάκια.   

Μπάμπης Ζάρο:
Χαιρετώ την παρέα! Είναι ένα πολύ σημντικό θέμα γιατί το είχα πάθει και εγώ στα Σέρβια το 2008 στο πρωτάθλημα, είχε ακυρωθεί η μέρα λόγω δυνατών συνθηκών και απογειώθηκα με πάρα πολύ δυνατό άνεμο. Ακριβώς πάνω από το χωριό, είχα αρκετά τραβηγμένο τον αετό (Laminar ST) και μπήκε στο φαινόμενο αυτό. Το έκανε για 4 φορές, δεν ήμουν και δεν είμαι έμπειρος πιλότος και από τύχη άφησα την speedbar από τα χέρια μου και επανήλθε ο αετός σε οριζόντια γραμμή. Είναι μια εμπείρια που δεν θα την ξεχάσω ποτέ! Τώρα κατάλαβα τι ήταν αυτό που είχα πάθει. Πολύ σημαντικό να βάζουμε τέτοια θέματα για να μαθαίνουμε κάποια πράματα.

Γιώργος Μπίλλης:
Αγγελε: το οτι ο αμερικανος εχει τα ποδια εξω απο τη ζωνη δεν παιζει καποιο ρολο, και μεσα να τα ειχε παλι θα εμπαινε σε PIO αφου φαινεται οτι δεν ηξερε να ελεξει το αετο. Παραθετω ενα βιντεακι οπου ενας εμπειρος πιλοτος με γρηγορο αετο λαμβανει μερος σε αγωνες speedgliding και μπαινει σε PIO. Και τα ποδια εχει μεσα και γνωση επι του φαινομενου εχει αλλα δεν καταφερνει τελικα να σταματησει τις ταλαντωσεις και επιβραδυνει τον αετο, χανοντας προφανως και την βαθμολογια και τα γκομενακια (τα οποια τωρα βρισκονται υπο την προστασια μου).

Μπαμπη: και εγω μπηκα σε PIO πρωτη φορα οταν ημουνα νεος πιλοτος και ειχα σπηνταρει σε μεγαλο υψος. Ημουνα πανω απο τον Κιθαιρωνα και πετουσα με τον Discus που ειχα αγορασει προσφατα. Καθως εβλεπα οτι θα περνουσα απο την πισω μερια του βουνου, τραβηξα την μπαρα για να ερθω παλι στην ασφαλη μερια της πλαγιας. Τοτε αρχισα τις ταλαντωσεις χωρις να ξερω γιατι. Ειχα βεβαια 300 μετρα πανω απο την κορυφη οποτε δεν με επιασε πανικος. Θυμηθηκα που μας ειχε πει ο εκπαιδευητης μας οτι αν εχουμε ταλαντωσεις να χαλαρωσουμε την μπαρα (πιο πολλα δεν μας ειχε πει) οποτε το εκανα και σταματησαν αμεσως. Οταν μετα ρωτησα καποιους αλλους πιο πεπειραμενους πιλοτους τι ηταν αυτο που μου ετυχε, δεν ηξεραν να μου πουν. Η καλυτερη απαντηση που πηρα ηταν "καποια μαλακια θα εκανες" το οποιο ειναι μεν σωστο αλλα ολιγον απροσδιοριστο.

Η επομενη φορα που μπηκα σε PIO ηταν 10 μετρα πανω απο το εδαφος........

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση