Forum > Στροφές

PIO κατα τη διαρκεια της προσγειωσης

<< < (4/4)

Γιάννης Βασάκης:
θα συμφωνησω μαζι σου Γιωργο οτι δεν παιζει κανενα ρολο αν τα ποδια ειναι εξω..βασικα αυτο που παιζει ρολο ειναι το σφιξιμο στν μπαρα στις μεγαλες ταχυτητες αλλα και γενικοτερα...για αυτο αυτο που παιζει ρολο ειναι το...χαλαρα..δεν βλεπω ομως στο τελευταιο βιντεο που μπηκε σε PIO το αμερικανακι...

Γιώργος Μπίλλης:
Στο τελευαιο βιντεακι ο γιανκης δεν μπαινει σε τιποτα τρελες ταλαντωσεις αλλα το βλεπεις σε μερικες στιγμες οτι αλλου κοιταζει το κεφαλι και αλλου παει ο αετος. Βεβαια προκειται για εμπειρο πιλοτο.

Για το σφιξιμο της μπαρας τωρα, αυτο δεν μπορω να πω οτι με εχει προβληματησει. Πολλες φορες οταν κανω αερορυμουκληση και το τραικ πεφτει σε μεγαλη αναταραξη και αρχιζει να βυθιζεται, τοτε σπηνταρω μεχρι τα 80 χλμ και ταυτοχρονα κανω διορθωσεις για να κρατηθω σε ευθεια. Σε τετοιες φασεις ειμαι σφιγμενος (δεν θα μπορουσα να μην ειμαι) αλλα δεν μου δημιουργει καποιο προβλημα. Βεβαια μεχρι να μαθω να κρατιεμαι πισω απο το τραικ με τετοιες ταχυτητες, μεσα απο τετοιες αναταραξεις και σφιγμενος, εκανα πολλες αερορυμουλκησεις και εφαγα και πολλα lock out. Παρ'ολο που ηξερα θεωρητικα πως επρεπε να αντιδρασω σε υψηλες ταχυτητες ωστε να μην μπω σε PIO, εντουτοις μου πηρε αρκετο καιρο μεχρι να τα καταφερω.

Εδω να σημιωσω οτι η ευκολη λυση της επιβραδυνσης του αετου κατα τη διαρκεια της αερορυμουκλησης δεν βοηθαει, απλα θα με εκανε να παρω πολυ υψος πανω απο το τραικ και να κανω και παλι lock out (αν ανεβεις πολυ πανω απο το τραικ παλι lock out κανεις, απλα ειναι προς τα πανω και οχι προς τα πλαγια).  

Γιάννης Βασάκης:
ποιος ειναι αυτος ο PIOU ??

Γιώργος Μπίλλης:
μην κανεις πλακα Γιαννη, ειναι σοβαρο το θεμα, μπορεις να χασεις πολλα γκομενακια απο το PIO ή ακομα χειροτερα απο τον PIOU

Γιώργος Μπίλλης:
Βρηκα και ενα βιντεακι το οποιο δειχνει ΡΙΟ σε απογειωση με αερορυμουλκο. Ουσιαστικα το ιδιο ακριβως επαθα και εγω, μονο που (κατα τυχη) μπορεσα να προσγειωθω καλυτερα. Τρομακτικη εμπειρια, ευτυχως με παρηγορησαν τα γκομενακια.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση