Χρήστες σε σύνδεση

274 Επισκέπτες, 0 Χρήστες

Αποστολέας Θέμα: Ειναι σκανδαλο σας λεω  (Αναγνώστηκε 2912 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Μπίλλης

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +2/-0
  • Φύλο: Άντρας
  • πεταει πεταει
    • Προφίλ
    • MAKE ME FLY
Ειναι σκανδαλο σας λεω
« στις: 2007, Οκτωβρίου 22, 20:31:03 μμ »
Απο το περηφανο αρχαιοελληνικο βημα της Πνυκας θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος αητατζης εχει καποτε πεταξει με Scandal της Solar Wings. Ενδιαφερομαι να μαθω τα χαρακτηριστικα πτησης αυτου του αετου απο καποιον ή καποια που τον εχει πεταξει στο παρελθον.
Τον αετο αυτο τον πεταξα προσφατα στην Αμφικλεια και στον Κιθερωνα με τραγικα αποτελεσματα (τσουληθρες ενω τα θερμικα βραζανε). Πιο συγκεκριμενα βρηκα τον αετο πολυ αργο στην εισοδο σε στροφη, καθως και σε διορθωση της κλησης των φτερων μεσα στη στροφη. Αναρωτιεμαι αν οντως αργει να αντιδρασει στις κινησεις του πιλοτου ή παρελειψα εγω κατι. Σε τρεις πτησεις που εκανα δοκιμασα το κεντρο βαρους (θεση του ιστου στο keel) στη μεση, πιο μπροστα και τελειως μπροστα, δηλ. τερμα εμπροσθοβαρος, χωρις ιδιαιτερα αποτελεσματα.
Αν καποιος θυμαται κατι για τον Scandal ας γραψει να μαθουμε τι πρεπει να κανουμε.

Αποσυνδεδεμένος Giannis Mitropoulos

• Διαχειριστής
  • Κάρμα: +48/-1
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
    • Αιωροπτερισμός στην Ελλάδα
Απ: Ειναι σκανδαλο σας λεω
« Απάντηση #1 στις: 2007, Νοεμβρίου 05, 23:48:15 μμ »
VERNER
Ρώτα τον Verner για λεπτομέρειες, δεν νομίζω να είναι τόσο τραγικά.
Έχω πετάξει δίπλα του πάρα πολλές φορές αλλά δεν τον έχω πετάξει εγώ.
SV1ATM....
Μια εβδομάδα πτήσεων σε αγώνες αξίζει το ίδιο με μήνες ελεύθερων πτήσεων, ως προς την εμπειρία.
Όροι χρήσης του φόρουμ..

• Πιλότος Β' Κατ.
  • πεταει πεταει
    • Προφίλ
    • MAKE ME FLY
« Απάντηση #2 στις: 2007, Νοεμβρίου 09, 17:06:14 μμ »
Τον ρωτησα τον Werner αλλα δεν θυμαται τιποτα απο την πτητηκη συμπεριφορα του αετου. Πανε χρονια τωρα που τον ειχε πεταξει.
Οπωσδηποτε η κατασταση δεν ειναι τραγικη, αλλα η τσουληθρα ειναι τσουληθρα.

Αποσυνδεδεμένος Giannis Mitropoulos

• Διαχειριστής
  • Κάρμα: +48/-1
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
    • Αιωροπτερισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #3 στις: 2007, Νοεμβρίου 10, 20:27:57 μμ »
Διαφωνώ λίγο.....
Νομίζω για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για έναν αετό πρέπει να τον πετάξουμε αρκετά....

Τώρα για το αν σε ανεβάζει ένα θερμικό ή όχι εξαρτάται οπό πολλά άλλα, ποιο βασικά από τον αετό.
Π.Χ.
Άν ο ελάχιστος βαθμός καθόδου ενός μοντέρνου αετού είναι 0,6 m/sec και του σκανταλ είναι 0,8 m/sec όταν και οι δύο αετοί βρεθούν στο ίδιο ανοδικό ρεύμα π.χ. 2 m/sec, μετά από ένα λεπτό ο μοντέρνος αετός θα έχει κερδίσει 1,4χ60=84m και ο σκανταλ 1,2χ60=72m.

Θέλεις η διαφορά να είναι πολύ μεγαλύτερη μεταξύ των δύο αετών, ας πάρουμε λοιπόν:
Αετός-1 ελ.βαθ. καθόδου = 0,5 m/sec
Αετός-2 ελ.βαθ. καθόδου = 1 m/sec
Άν βρεθούν και οι δύο αετοί στο ίδιο ανοδικό ρεύμα 2m/sec σε χρόνο ενός λεπτού,
ο αετός-1 θα κερδίσει 1,5χ60=90m
ο αετός-2 θα κερδίσει 1χ60=60m
Και στις δύο περιπτώσεις κανένας δεν κάνει κατολίσθηση απλώς ο ένας ανεβαίνει περισσότερο από τον άλλο.

Τώρα για να πάω λίγο στα άκρα αν πετούσε ο Πρωταθλητής κόσμου, τον αετό-1 θα πετούσε με την σωστή ταχύτητα μέσα στο ανοδικό και θα κέρδιζε στο ένα λεπτό αυτά τα 90 μέτρα.
Ενώ άν πετούσε τον Αετό-2 ο χειρότερος πιλότος της Γουαδελούπης θα πετούσε τον αετό με βαθμό καθόδου 2,5m/sec και έτσι θα έχανε στο λεπτό και 30 μέτρα.

Θα μπορούσα να σου αναφέρω πολλούς λόγους ακόμα......

Για την ιστορία και μόνο όταν πετούσε ο Βερνερ με το σκάνδαλο όχι μόνο ακολουθούσε στα CC αλλά πολλές φορές πρωταγωνιστούσε κιόλας.
Και μην μου πεις άλλες εποχές και άλλοι αετοί, (1000 μέτρα είχε και τότε το χιλιόμετρο).
SV1ATM....
Μια εβδομάδα πτήσεων σε αγώνες αξίζει το ίδιο με μήνες ελεύθερων πτήσεων, ως προς την εμπειρία.
Όροι χρήσης του φόρουμ..

• Πιλότος Β' Κατ.
  • πεταει πεταει
    • Προφίλ
    • MAKE ME FLY
« Απάντηση #4 στις: 2007, Νοεμβρίου 12, 19:51:36 μμ »
Οχι, καθε αλλο. Στην ευθεια το σκανδαλο βαζει τα γυαλια στους μοντερνους αετους. Το προβλημα ειναι οταν θελησεις να μπεις σε στροφη. Δηλαδη εκει που πας ντουγρου και ευχαριστιεσαι επιδοσεις, αμα νιωσεις το θερμικο και πας να το κυκλωσεις αρχιζουν τα δυσκολα. Αργει υπορβολικα να μπει σε στροφη. Αλλα και ακομα οταν μπεις και θες να διορθωσεις την κληση, παλι σε αφηνει να περιμενεις.