Χρήστες σε σύνδεση

10 Επισκέπτες, 0 Χρήστες

Αποστολέας Θέμα: Κανόνες λειτουργείας  (Αναγνώστηκε 10254 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giannis Mitropoulos

  • Διαχειριστής
  • *****
  • Μηνύματα: 1.147
  • Κάρμα: +48/-1
  • Φύλο: Άντρας
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
    • Αιωροπτερισμός στην Ελλάδα
Κανόνες λειτουργείας
« στις: 2005, Οκτώβριος 28, 00:53:46 πμ »
ΚΑΝΟΝΕΣ

1. Οι όροι που θέτει η διαχείριση του forum τηρούνται από όλα τα μέλη της τοποθεσίας εκτός από σπάνιες και ειδικά αναφερόμενες εξαιρέσεις. Η διαχείριση δεν θεωρεί πάντα σκόπιμο να συζητά τις αποφάσεις της.

2. Οι όροι χρήσης ανανεώνονται και επιδιορθώνονται σταδιακά αλλά δεν αποτελούν βέβαια και το μοναδικό κανονισμό στον οποίο υποτάσσονται οι κινήσεις της διαχείρισης. Αν η διαχείριση παίρνει κάποια απόφαση, τα μέλη του forum πρέπει να την σεβαστούν. Όλες οι καινούριες αποφάσεις και απαιτήσεις θα ανακοινώνονται πάραυτα σε ειδική κατηγορία στη τοποθεσία.

3. Με την εγγραφή του ο κάθε χρήστης παραθέτει παραπομπές στα μηνύματά του στα πλαίσια των σελίδων του forum με την ένδειξη του ψευδωνύμου ή του ονόματός του χωρίς να τις θεωρεί παραβίαση της πνευματικής του ιδιοκτησίας την όποια παράθεσή του αυτή.

4. Η επίσημη γλώσσα για την επικοινωνία στη τοποθεσία είναι ελληνική, αλλά επιτρέπονται αποσπάσματα κειμένων σε άλλες γλώσσες. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι επιθυμητή η μετάφραση στα ελληνικά ή τουλάχιστον μια μικρή περίληψη, για να είναι το κείμενο κατανοητό για όλους. Αυτό συνεπάγεται ότι η χρήση των λεγομένων "greeklish" απαγορεύεται κατηγορηματικά και οποιαδήποτε παράθεση με την χρήση αυτών θα διαγράφεται πάραυτα από τους υπεύθυνους όπως και η χρήση μη αναγνώσιμων χρωμάτων γραμματοσειράς στα μηνύματα. Τέλος η χρήση και μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ γραμμάτων ισοδυναμεί με την αύξηση τόνου και πιθανότατα θα προκαλέσει αρνητική αντίδραση από πλευράς επισκεπτών και διαχείρισης.

5. Μια πολλαπλή και παράλογη χρήση των emoticons μπορεί να επιδεικνύει ότι ο γράφων δεν μπορεί να εκφράσει τη σκέψη του ή απλά δεν έχει τι να πει και μπορεί να προκαλέσει επίσης αντίδραση από την μεριά της διαχείρισης.

6. Αρχίζοντας ένα καινούριο θέμα, προσπαθήστε να δώσετε έναν τίτλο που θα διηγείται σύντομα το αντικείμενο του θέματος. Οι τίτλοι τύπου "Μια ερώτηση" και "Ξέρετε κάτι;;;" δεν προτιμώνται.

7. Αν δεν έχετε τι να πείτε, καλύτερα μην λέτε τίποτα. Μια ροή εντελώς ανουσίων μηνυμάτων ενοχλεί τα υπόλοιπα μέλη και επισκέπτες του forum.

8. Πριν αρχίσετε να γράφετε σε ένα θέμα με πολλές σελίδες, κάντε τον κόπο να διαβάσετε τις προηγούμενες παραθέσεις. Το να εμφανίζεστε στο τέλος του topic και να βάζετε ερωτήσεις, στις οποίες δόθηκαν λεπτομερείς απαντήσεις στην αρχή του θεωρείται κουτό και μειώνει την προσωπικότητα του παραθέτη του.

9. Οι παραπομπές στα μηνύματα άλλων χρηστών γίνονται με το γνωστότατο tag
Παράθεση από: username
Το κείμενο του μηνύματος που θέλουμε να αναφερθούμε
. Στις παραπομπές πρέπει να αφήνετε μόνο ότι χρειάζεται για την κατανόηση της απάντησής σας και να αποφεύγεται το υπερβολικό quoting που δυσκολεύη τη φόρτωση της σελίδας. Αν μέσα στην παραπομπή υπάρχει σύνδεσμος σε κάποια εικόνα, πρέπει να τον βγάλετε.

10. Οι χρήστες δεν μπορούν να διαγράφουν τα μηνύματά τους. Αν τυχόν αφήσατε διπλό μήνυμα, μην κάνετε τίποτα, θα το διορθώσει ο moderator μετά από επικοινωνίας σας μαζί του.

11. Όποια προειδοποίηση ή απαίτηση ή διόρθωση σημειώνεται στο μήνυμα με την υπογραφή του moderator.

12. Για όποιες κινήσεις των moderator μπορείτε να παραπονεθείτε στον διαχειριστή.

13. Αν ο moderator ή ο διαχειριστής δεν απαντά στο παράπονο για κάποια διαταραχή ή σχόλια σας, σημαίνει ότι θεωρεί πως η επέμβασή του δεν είναι αναγκαία.

14. Κατά την εγγραφή σας υπενθυμίζουμε ότι δεν υποχρεώνεστε να δώσετε το πραγματικό σας όνομα, αλλά τα προσβλητικά και ανόητα ψευδώνυμα δεν αυξάνουν τις δυνατότητές σας για την πρόσβαση στη τοποθεσία. Υποχρεώνεστε πάντως να δώσετε μια πραγματικά υπάρχουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ολοκλήρωση της εγγραφής και την σχετική επικοινωνία και αλληλογραφία του διαχειριστή μαζί σας. Όποια αίτηση δεν ικανοποιεί ένα και μόνο τα ανωτέρω δεν θα γίνεται δεκτή και η εγγραφή η καθαυτή μπλοκάρεται.

15. Δεν βρισκόμαστε σε καπηλεία διαδικτυακά, αλλά η αγραμματοσύνη, το προκλητικό ύφος εκφραστικού λόγου και η έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας, σεβασμού και διακριτικότητας δεν ενθαρρύνονται. Οι δικαιολογίες του είδους "αυτό είναι το στυλ μου" δεν είναι αποδεκτές, μη θεωρείτε τους άλλους ηλίθιους. Κανείς τους δεν γεννήθηκε εχτές. Οπότε σε ολόκληρο το site οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν σχόλια σχεδόν στα πάντα. Αν τα σχόλια κάποιου χρήστη αναφέρονται σε κάτι άσχετο από αυτά που αναφέρονται στο θέμα γενικότερα, τότε διαγράφονται πάραυτα.

16. Απαγορεύεται αυστηρά η δημόσια συζήτηση προσωπικών προβλημάτων στην περίπτωση αν τα εμπλεκόμενα άτομα είναι δραστήρια μέλη της τοποθεσίας, η διάδοση προσωπικών δεδομένων και τα αποσπάσματα από προσωπική αλληλογραφία χωρίς συμφωνία και από τις δύο πλευρές.

17. Στην περίπτωση που κάποιος χρήστης ενοχλεί τους άλλους ( με τις απαντήσεις του, την προσωπική αλληλογραφία του ή με το τρόπο του ή και με τα email του ) θα χρειαστούν ελάχιστα παράπονα από μερικούς χρήστες μέσω e-mail σε εμένα για τον συγκεκριμένο χρήστη και αμέσως τον κάνω BAN από το site. Υπόψιν ότι τα παράπονα πρέπει να τεκμηριώνουν με κάποιο τρόπο την αρνητική "ψήφο" των ενόχων χρηστών. Ένα κακεντρεχές σχόλιο του ύφους "Ο τάδε δεν μου αρέσει" δεν είναι αρκετό.

18. Κάθε σχόλιο που θα δημιουργείτε από οποιοδήποτε χρήστη προκειμένου να προσβάλει κάποιον άλλο θα σβήνετε αμέσως χωρίς ειδοποίηση μέσω e-mail. Στην περίπτωση που ένας χρήστης επιμένει των κινήσεών του, τότε αυτομάτως ο χρήστης αυτός θα γίνει BAN από όλο το site.

19. Οποιοδήποτε θέμα καταχωρείτε στο Forum, θα πρέπει να ανήκει στη σωστή κατηγορία! Όλοι οι χρήστες του site οφείλουν να διαβάσουν την περιγραφή της κάθε κατηγορίας προκειμένου να καταλάβουν σε ποια αρμόζει το θέμα τους. Αν κάποιο θέμα καταχωρηθεί σε λάθος κατηγορία, λόγω του ότι για την ώρα δεν είναι εφικτές οι μετακινήσεις των θεμάτων, τότε αυτό θα διαγράφετε.

20. Εάν πέσει στην αντίληψη μου ότι κάποιος έχει πολλαπλά accounts ή κλώνους στην βάση δεδομένων μας διαγράφετε σαν χρήστης αμέσως. Στην περίπτωση που κάποιος ξεχάσει τον κωδικό του ή κάτι παρόμοιο, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να επικοινωνήσει μαζί με τον διαχειριστή.

21. Απαγορεύετε οποιαδήποτε διαφήμιση υλικού με σοκαριστικό, πειρατικό ή και πορνογραφικό περιεχόμενο. Για τέτοιου είδους θέματα κρατήστε στις συζητήσεις σας σε επίπεδο email εάν και εφόσον κάποιος σας δώσει την έγκριση του να επικοινωνήσετε μαζί του. Εάν δεχτώ παράπονα ότι κάποιο μέλος του site ενοχλεί τα υπόλοιπα μέλη για να αποσπάσει πληροφορίες πειρατικού περιεχομένου τότε είμαι αναγκασμένος να κάνω ban το μέλος αυτό από όλο το site.

22. Το forum υποτάσσεται στους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Για αυτόν το λόγο είναι φυσικό να απαγορεύεται και η δημοσίευση μηνυμάτων που παραβιάζουν τους νόμους αυτούς.

23. Ο κάθε επισκέπτης του site, εγγεγραμμένος ή όχι, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω email για οποιοδήποτε θέμα! Email για θέματα που καλύπτονται από τους κανόνες του site όμως θα διαγράφονται χωρίς απάντηση.


Πιθανόν οι παραπάνω κανόνες να μην βρίσκουν σύμφωνους μερικούς από τους επισκέπτες του site. Παρόλα αυτά όμως μετά από συγκεκριμένες καταστάσεις που συνέβησαν παλαιότερα στο site, θεωρώ πως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι τυχαίο ή υπερβολικό και ελπίζω να κατανοηθούν τα πάντα από όλους. Σε καμία περίπτωση με τους παραπάνω κανόνες δεν έχω σκοπό να θέσω όρια στην έκφραση και στις σκέψεις των επισκεπτών του site. Είσαστε όλοι ελεύθεροι να πείτε αυτό που θέλετε, εφόσον όμως αρμόζει στο σκοπό της.

Μετά εκτιμήσεως και σεβασμού .. o διαχειριστής και οι moderators
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Απρίλιος 14, 01:01:45 πμ από Giannis Mitropoulos »


SV1ATM....
Μια εβδομάδα πτήσεων σε αγώνες αξίζει το ίδιο με μήνες ελεύθερων πτήσεων, ως προς την εμπειρία.
Όροι χρήσης του φόρουμ..

 

Powered by EzPortal