Forum > Μετεωρολογία
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Giannis Mitropoulos:
Το αναδημοσιεύω όπως μου το έστειλε ο Κώστας Πικρός.
http://www.meteo.gr/Gmap.asp
Στην σελίδα αυτή θα βρείτε ένα χάρτη της Ελλάδος με πολλούς αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς.
Σε κάθε μπαλονάκι που θα βρείτε, κάντε κλικ και θα δείτε τα real-time στοιχεία του σταθμού.
Αν στον πίνακα των στοιχείων ενεργοποιήσετε το βελάκι πλάι στο όνομα, θα έχετε τα πλήρη στοιχεία του σταθμού για το τελευταίο διάστημα (διαγράμματα).
Μόλις άρχισε να λειτουργεί ο σταθμός στο αεροδρόμιο της Αερολέσχης Εδέσσης υπό στοιχεία Vegoritida.
Απ΄ευθείας διεύθυνση είναι: www.meteo.gr/stations/vegoritida
Προσέξετε ότι μέσα στα στοιχεία του σταθμού υπάρχει και το site της Αερολέσχης Εδέσσης (μία πολύ καλή προβολή του αεραθλητισμού).
Το Αστεροσκοπείο Αθηνών (κ. Λαγουβάρδος) έχει επιδοθεί σε ένα σχέδιο καλύψεως της Ελλάδος με πολλούς αυτόματους σταθμούς.
Ο αεραθλητισμός που έχει άμεσο ενδιαφέρον για τους σταθμούς αυτούς, πρέπει να συνεργασθεί με κάθε τρόπο με το εγχείρημα αυτό.
Υπάρχουν περιοχές της χώρας με πολύ αραιή κάλυψη. Βοηθείστε να συμπληρωθούν τα κενά.
Μαραγκός Άγγελος:
Παραθέτω μια ερώτηση που έχω κάνει από παλιά και μια απάντηση που πείρα δεν μου άρεσε καθόλου . Δεν θα ήταν καλό να μπει ένας μετεωρολογικός σταθμός (real time) συνδεδεμένος με το site στον Κιθαιρώνα ; Ξέρει κάποιος πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ;
Giannis Mitropoulos:
Φυσικά και γίνετε τεχνικά.
Άγγελε το θέμα θέλει πολύ συζήτηση.......
Το βασικό κώλημα είναι το χρήμα, μια τέτοια εγκατάσταση θέλει μερικές χιλιάδες €.
Δηλαδή ο προϋπολογισμός μας για μερικά χρόνια.
Υπάρχει και η λύση σπόνσορας, αλλά εδώ με το ζόρι βρίσκουμε για τους αγώνες .......
Παλιά πρίν ακόμη αρχίσουν να βάζουν σταθμούς σε διάφορα βουνά και πριν το ιντερνετ εξαπλωθεί τόσο, είχαμε κάνει μια μελέτη είχαμε βρεί και τη χρηματοδότηση, αλλά κολήσαμε στον τρόπο μετάδοσης της πληροφορίας από την κορυφή του κιθαιρώνα στον κάθε πιλότο.
Οι λύσεις ήταν δύο α) ασύρματα μέσω VHF απο τον κιθαιρώνα στον κάθε ενδιαφερόμενο β) ασύρματα απο τον κιθαιρώνα μέχρι το γραφείο της Ομοσπονδίας που είχαμε στις Πλαταιές και από εκεί μέσω modem θα μπορούσαν όσοι είχαν PC να καλέσουν το modem και να πάρουν τις πληροφορίες.
Η πρώτη λύση εγκαταλήφθηκε για διάφορους λόγους, κυρίως τεχνολογικής εγκατάστασης για τον κάθε πιλότο (ασύρματος, κεραίες, pc, converter κ.α.)
Η δεύτερη λύση κόλησε στην πολύ κακή τηλεπικοινωνιακή κατάσταση των γραμμών του ΟΤΕ στις Πλαταιές. (πάρα πολλές προσπάθειες για να γίνει η σύνδεση και όταν γινόταν είχαμε πολλές αποσυνδέσεις).
Με λίγα λόγια η προσπάθεια ναυάγησε.
Giannis Mitropoulos:
Με την πάροδο του χρόνου και της τεχνολογικής εξέλιξης μπορούμε πλέον με κόστος ~500€ να έχουμε έναν αξιοπρεπή μετεωρολογικό σταθμό μαζί με webcamera, αρκεί να υπάρχει ADSL σύνδεση στο ίντερνετ.
kotzilelos:
Μα αφού υπάρχει ηδη σταθμός στον Κυθαιρώνα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση