1ον) Άγγελε καταρχήν γράφετε towing.

2ον) Εάν θέλεις να μάθεις κάθε λεπτομέρια για το θέμα, υπάρχει το κορυφαίο βιβλίο του DENNIS PAGEN ''TOWING ALOFT''. Το έχω χιλιοξεφυλήσει και σου το συστήνω ανεπιφύλακτα.
3ον) Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ρωτήσεις διάφορες λεπτομέρειες όσους έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο και να είσαι σίγουρος ότι θα ακούσεις διάφορα ακραία και προς τις δύο άκρες.

4ον) Μην πτοήσε με αυτά που θα ακούσεις. Τα θετικά του αντικειμένου κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά.

5ον) Το τελικό συμπέρασμα για το αν αξίζει, βγάλτο μόνος σου.

6ον) Πάντως στο εξωτερικό, όλα αυτά συμβαίνουν εδώ και δεκαετίες και κανείς δεν παραπονιέτε.

7ον) Το θέμα θέλει μεθοδολογία και συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας.

8ον) Οποιαδήποτε έκπτωση στους κανόνες, ''πονάει''.

ΠΡΟΤΑΣΗ που την συζητάμε εδώ και χρόνια με κάποιους:

Στις αρχές κάθε σεζόν, αντί να πραγματοποιηθεί κάποιο τοπικό κύπελο, να γίνει σε κάποιο μέρος ένα κύπελο, ή camp (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το) με αντικείμενο την εκπαίδευση όλων επάνω στο towing. Τα οφέλη ποιά είναι???

α) Μαθαίνω όλη τη λειτουργία της διαδικασίας και είμαι έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή να ανταπεξέλθω στο αντικείμενο, είτε είμαι εδώ, είτε στο εξωτερικό.
β) Δεύτερο μεγάλο θέμα για τους Έλληνες πιλότους. Μέσα σε ένα τριήμερο ή τετραήμερο, άν κάποιος πιλότος κάνει 30 με 40 απογειώσεις και προσγειώσεις, να δεις τι καλά που θα του πάει όλη η σεζόν στις προσ/απογειώσεις. Ότι πρόβλημα και να ΄χει, εκεί πιστεύω ότι θα το λύσει.

γ) Και τρίτο είναι το ότι είναι κάτι καινούριο για την πλειοψηφία και άρα έχει ενδιαφέρον.
Όλα τα παραπάνω που γράφω δεν είναι ούτε εύκολα, άλλα ούτε και απλά για να πραγματοποιηθούνε. Πιστεύω όμως ότι μπορούν να γίνουν, εάν υπάρξει όρεξη από εμάς άλλα και από την Ομοσπονδία. Μέρη κάτω Αθήνα δεν ξέρω αν έχετε για τέτοιες φάσεις, άλλα εδώ πάνω έχουμε 2-3 μέρη.
Αυτές τις μέρες έχω σκοπό να ενεργοποιήσω το skype, και εάν θέλεις να συζητήσουμε για το θέμα γιατί έχω γονατίσει να γράφω και είναι πολύ τυράνια. Μία άλλη πρόταση είναι ότι όλο αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία και με τους παραπεντάδες. Αν μπεις στο forum των παραπεντάδων από τα Γιάννενα, θα δεις ότι για αρκετό καιρό ψάχνανε για μεταχειρισμένο winch από Γερμανία και δεν ξέρω ποιά είναι η εξέλιξη του. Είχα μιλήσει μαζί τους και μου είχαν πει ότι όταν θα έχουν νέα θα με ενημερώσουν. Επίσης, πρόσφατα ξενιτεύτηκε για Γερμανία, ο κολητός μου ο Γιώργος ο Γατόπουλος με τον WINDFEX για όσους θυμούντε και του είπα να δικτυωθεί και να έχει στο νού του για κανένα winch. Λύσεις και μέσα όπως κατάλαβες έχουμε και εμείς αρκετά εδώ πάνω. Διάθεση και οργάνωση αν υπάρξει, όλα τα άλλα είναι εύκολα.
Κλείνοντας θέλω να σου πώ ότι όλα τα παραπάνω δεν τα λέω έτσι εύκολα και αβασάνιστα. Τα βλέπω τα ζω και τα αντιμετωπίζω, κάθε Σ/Κ με τα ανεμόπτερα, άλλα και με τους αετούς τα ίδια (όχι με την ίδια συχνότητα βέβαια). Επειδή δεν έχουμε βρεθεί στα Σέρβια για να συζητήσουμε λεπτομέρειες για το θέμα, θα σου πω ότι εδώ πάνω έχουμε εκπαιδευτεί 4-5 παλιοί στο αντικείμενο, σύν το ότι βγάλαμε πέρισυ και τρείς νέους, οι οποίοι έκαναν αρκετές έλξεις με ρυμούλκηση, πρίν ακόμα βγούν στον αέρα για πρώτη ψηλή πτήση. Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αυτό.