Forum > Μετεωρολογία
Μετεωρολογικός σταθμός στις Πλαταιές
Μαραγκός Άγγελος:
Πείρα την πρωτοβουλία να πάρω τιμή για σταθμό από κάποιο κύριο Νικόλα Καρακωστας ο οποίος έχει ένα site το myweather.gr και έχει τοποθετήσει ένα τέτοιο σταθμό στο Χαλκούτσι Ωρωπού όπου κάνουν kite surf . Γιαυτο επισυνάπτω και το αρχείο . Υ.Γ Τα λεφτά δεν νομίζω να είναι πολλά Άρη
Giorgos Kapsimalis:
Άγγελε αξιέπαινη η πρωτοβουλία σου +1 κάρμα από μένα.
Χρειαζόμαστε σίγουρα και εικόνα ανά 5 ή 10 λεπτά από μια web cam. Θα μου πεις βέβαια τι να την κάνεις την εικόνα όταν είσαι στην Αθήνα ενώ θα έπρεπε να είχες φύγει ήδη για Πλαταιές :sm_biggrin:
Δεν φαίνεται το κόστος της εγκατάστασης το οποίο δεν περιμένω να είναι μικρό.
Υπάρχει και το μηνιαίο κόστος λειτουργίας και συντήρησης το οποίο θα πρέπει να υπολογίσουμε στο συνολικό κόστος. Μέσα σε αυτά είναι η τιμή για την αποστολή των δεδομένων στον host?
Ίσως να περιλαμβάνεται σε αυτό το κομμάτι της προσφοράς "Hosting and maintenance of web portal + data cost 11€/month" αλλά αν είναι έτσι τότε ίσως δεν περιλαμβάνει τα κόστη για την μετάδοση της εικόνας.
Το συνολικό κόστος εκτιμώ πρόχειρα ότι δεν είναι μεγάλο και μπορούμε να το μοιραστούμε μεταξύ μας. 50 ευρώ ανα άτομο ακούγεται λογικό.
Μαραγκός Άγγελος:
Γεια περαιτέρω ενημέρωση καλά θα ήταν να φωνάξουμε τον άνθρωπο στη λέσχη να μαζευτούν και κάποια μέλη να το συζητήσουμε αλλά για να γίνει αυτό πρέπει συμφωνήσουν και άλλοι στην ιδέα και τον τρόπο υλοποίησης της
vagelis:
Πολύ ενδιαφέρων! Να μάθουμε ακριβώς το κόστος αγοράς, τοποθέτησης, συντήρησης, web συνδρομή. Δεν νομίζω κανένας να είναι αντίθετος, όλοι θα δώσουμε. Είναι πολύ σημαντικό όμως η ύπαρξη web cam ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τη νέφωση, ύψος βάσης, κατά πόσο το βουνό νεφοκαλύπτεται ακόμα και την ομίχλη που πολλοί την πατήσανε πριν μερικές εβδομάδες και πήγαν άδικα. Τα έξοδα του σταθμού πιστεύω θα βγούνε πολύ εύκολα από τις τζάμπα εξόδους που θα κάνουμε.
Κώστας Μητρατζάς:
+1 στον Βαγγέλη.Καλή δουλειά Άγγελε.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση