Forum > Μετεωρολογία
Μετεωρολογικός σταθμός στις Πλαταιές
Μαραγκός Άγγελος:
--- Παράθεση από: kotzilelos στις 2008, Δεκεμβρίου 05, 16:57:57 μμ ---Ισως εσένα Γιώργο δέν σε βολεύει πολύ αυτός ο μετ/γικός σταθμός στον Κιθαιρώνα.
Μεχρι να έρθεις για πτήση απο την Σουηδία ο καιρός μπορεί να έχει αλλάξει.
:sm_sleep:
--- Τέλος παράθεσης ---
Ελληνικό δαιμόνιο : Δεν πειράζει Κώστα αστον να πληρώνει sms έτσι και αλλιώς ο μισθός στην νότια Σουηδία είναι αρκετά καλώς . και θα τον συντηρεί το σταθμο και δεν θα πιάνει χώρο στην απογείωση . :mosh: :chairshot: :sm_sleep: :sm_sleep: :sm_sleep:
Γιώργος Μπίλλης:
Δεν ντρεπεστε ρε να με δουλευτε ψιλο γαζι μεταναστη ανθρωπο. Εγω πουλαω καθημερινα την ψυχη μου στα ξενα και εσεις......
ΥΓ. Οσο για τον μισθο, μην ανυσηχητε. Εδω και 3 χρονια τηλεφωναω Ελλαδα δωρεαν.
Γιώργος Καραχάλιος:
Ερώτηση: Αν είχαμε ένα Μετεωρολογικό Σταθμό στον Ύπατο και Τις 07-12-08 και ώρα από 11.00 έως 14.00 μας μετέδιδε τις μετεωρολογικές πληρ. [καιρός αίθριος με λίγες νεφώσεις άνεμος ΒΔ 10-20 χιλ. Ποιος από εμάς θα πήγαινε να πετάξει;
Έτσι απλά για να υπάρχει και αντίλογος.
:sm_confused:
Μαραγκός Άγγελος:
εγω γιωργο αλλα στις πλαταιες
Γιώργος Καραχάλιος:
Περιγραφή
Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει στην ερωτησή μου, όλοι ξέρουμε ότι ο Ύπατος δεν πετάει με ΒΔ. Σωστά απάντησε ο Άγγελος, αν ήταν να πάει για πτήση με αυτή τη πρόβλεψη , θα πήγαινε Πλαταιές.
Σας πληροφορώ όμως ότι την Κυριακή στο Ύπατο είχαμε φανταστικές συνθήκες για πτήση :
• για προχωρημένους πιλότους [Καψιμάλη—Οδυσσέα] με Ύψος μέχρι 1500μ και με βάση 1800μ περίπου από Μοναστήρι μέχρι το νταμάρι μετά την εθνική,
• για τον Καραχάλιο να παίζει με έναν μονόπανον στην απογείωση και
• για τους νέους πιλότους (Νοζαντ και Μάνο), να απολαύσουν μια ΒΔ απογείωση με σταθερή άνοδο μέχρι και μετά το χωριό [Ύπατο] και να βιώσουν την εμπειρία της κατολίσθησης με πλάγιο-ούριο άνεμο μέχρι την προσγείωση -που είχε ορισθεί νότια από την απογείωση- και να προσγειωθούν 2-3 μέτρα πριν το κέντρο του κύκλου.
Όσο για πιλότους επιδόσεων πιστεύω ήταν μια καλή μέρα να ταξιδέψουν , άνετα μέχρι Χαλκίδα και προς Αθήνα.
Θέλω να πω με τα παραπάνω ότι ο Μετεωρολογικός σταθμός είναι καλός για να συλλέγουμε δεδομένα [Μετεω-συνθήκες] της κάθε περιοχής για να διευρύνουμε τις γνώσεις μας.
Τώρα αν θα πάμε να πετάξουμε και πού, θα το μάθουμε διαβάζοντας Μετεωρολογία και με εξόδους για να αποκτήσουμε γνώσεις μικρο-μετεωρολογίας.
Με λίγα λόγια ‘‘Go out and fly’’.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση