Forum > Μετεωρολογία

Μετεωρολογικός σταθμός στις Πλαταιές

<< < (2/3) > >>

Μαραγκός Άγγελος:
Παιδιά επαναλαμβάνω όμως ότι πρέπει να κανονιστεί ένα ραντεβού  με τον ηλεκτρονικό που θα κάνει την τοποθέτηση και καλύτερο μέρος εκτιμώ πως είναι η λέσχη με την παρουσία μας η κάποιον αντιπροσώπων όπως είχε γίνει και με την ράμπα στην Πάρνηθα

kotzilelos:
Παιδιά, πολύ αισιόδοξα τα βλέπω τα σχέδιά σας.
Αν θυμάμαι και οι παραπεντάδες κάποτε θέλανε να κάνουν κάτι τέτοιο και τελικά δέν τα κατάφεραν.
Πιστεύω οτι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συντήρησης.
Αυτοί όλοι οι σταθμοί κρατάνε 2-3 μήνες και μετά χάλάνε.
Νομίζω οτι ο Μητρόπουλος το έχει ψάξει αυτό το θέμα στο παρελθόν.

Giorgos Kapsimalis:
Κώστα το θέμα είναι κυρίως οικονομικό. Είμαι σίγουρος πως την συντήρηση μπορούμε να την κάνουμε και μόνοι μας.
Πρέπει για αρχή να κάνουμε μία συνάντηση, όπως προτείνει και ο Άγγελος,  ώστε να μάθουμε λεπτομέρειες και όλα τα σχετικά και στη συνέχεια αποφασίζουμε πώς θα κινηθούμε.

Γιώργος Μπίλλης:
Στην περιοχη μας εχουμε ενα μετεορολογικο σταθμο στην παραλια (για δυναμικο στους αμμολοφους) ο οποιος λειτουργει με ηλιακους συλλεκτες. Δεν εχει εικονα ουτε συνδεση στο διαδυκτιο. Παιρνεις τηλεφωνο και μια ηλεκτρονικη φωνη σου λεει τις μετρησεις αερα, διευθυνσης, θερμοκρασιας και ριπων για τα τελευταια 10 λεπτα. Κοιτωντας την προβλεψη του καιρου στο διαδυκτιο και κανωντας 2 - 3 τηλεφωνηματα στο κουτι μπορει κανεις ευκολα να βγαλει συμπερασμα αν ο αερας ειναι σταθερης διευθυνσης και αν οι προβλεψεις των μετεορολογων εχουν πεσει μεσα.
Στα 3 χρονια που ζω στην σκληρη ξενιτια το κουτι εχει ξερυθμιστει μονο μια φορα και εδινε λαθος ταχυτητα αερα. Δηλαδη δουλευει πολυ αξιοπιστα σε ενα ανεμοδαρμενο περιβαλλον γεματο υγρασια. Δεν εχει εξοδα για συνδεση γιατι τα πληρωνει αυτος που παιρνει το νουμερο (δουλευει με συμβατικη καρτα SIM απο εταιρια κινητης τηλεφωνιας). Επισης δεν εχει προβληματα ηλεκτροδοτησης γιατι οι μπαταριες φορτιζονται οσο εχει ηλιο και δεν ξεφορτιζονται αν δεν παρει καποιος τηλεφωνο. Δεν υπαρχει περιπτωση να εξαψει κανενα βαρβαρο 17-χρονο για βανδαλισμο καθοτι δεν εχει καμερα απανω του.
Ειναι μια απλη, αξιοπιστη και γρηγορη λυση. Μου φαινεται οτι ο κυριος λογος ακυρωσης μιας πτησης στον Κιθαιρωνα ειναι ο στραβος ανεμος για εμας (και ο πολυς ανεμος για τους παραπενταδες). Πιστευω και εγω οτι αν ανακατευετει κανεις με αποστολη εικονας στο ιντερνετ και συμβολαια συνδεσης και αλλα τετοια θα εχει να αντιμετωπισει εξοδα και συντηρησεις. 

kotzilelos:
Ισως εσένα Γιώργο δέν σε βολεύει πολύ αυτός ο μετ/γικός σταθμός στον Κιθαιρώνα.
Μεχρι να έρθεις για πτήση απο την Σουηδία ο καιρός μπορεί να έχει αλλάξει.
 :sm_sleep:

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση