Χρήστες σε σύνδεση

277 Επισκέπτες, 0 Χρήστες

Αποστολέας Θέμα: τι αετο πεταμε?  (Αναγνώστηκε 2126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης Βασάκης

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +4/-0
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
τι αετο πεταμε?
« στις: 2010, Φεβρουαρίου 06, 13:38:08 μμ »
βαζω αυτο το θεμα για να ανοιξει συζητηση..
δουλεια πολυ δεν εχει, χρονος για σκαλισμα στο ιντερνετ υπαρχει,κοιταζοντας λοιπον διαφορα
απο βιντεο η συζητησεις σε αλλα φορουμ ας προσπαθησουμε να λυσουμε καποιες αποριες μας
σχετικα με το αν πεταμε τον καταλληλο αετο για εμας..
μας ενδιαφερουν οι γνωμες ολων οσων πετανε ας πουμε περιστασιακα δηλ. για την ευχαριστηση και μονο της
πτησης, τα καταφερνουν μονο σαβατοκυριακα κλπ..
πολυτιμες ομως θα ειναι οι γνωμες των εμπειροτερων και φτασμενων πιλοτων υψηλου επιπεδου..
ξεκιναω με τα δικα μου δεδομενα
μετα την εκπαιδευση εκανα μονο κατολισθησεις με εναν αθλιο fuga.
αμεσως μετα περασα σε εναν vision hiway,40% διπλοπανο.μετα απο μερικες κατολισθησεις παλι,
απο πιο ψηλα ομως τωρα,τοτε συνηθως πηγαιναμε κορυφη κιθαιρωνα,εκανα την πρωτη μου ανεμοπορια
στον Κτυπα.μια ωρα..
αμεσως μετα και με μια ολοκληρη ωρα στο ενεργητικο μου, περασα στο μινιμουμ..
ενας ligth , κοψιμο την ουρα και ετοιμος..
με αλλες 5 ωρες στο μινιμουμ ,πιλοτος αξιωσεων πλεον, επεστρεψα στο βουνο..
και πηρα τον κ4.
πρωτη πτηση χειμωνας συννεφια ,βαση 100μ πανω απο την απογειωση..ολα τελεια..
νομιζα οτι ανεμοπορω μεσα σε μερτσεντες..
και υστερα ηρθε η ανοιξη...επομενη πτηση ανοιξη , ασταθεια , θερμικαρες.... τα ειδα ολα..
δεν επεκτεινομαι περισσοτερο λεγοντας ποσο χρονο μου πηρε να ηρεμησω τον αετο και να απολαυσω πτηση..
τελος παντων εβαλα αρκετες ωρες στον κ4 με αυτον πεταγα μεχρι που εγκατελειψα το 2000.
βεβαια τοτε πιστευω καποιοι απο εμας ειχαν πεσει και σε ... λαθος χερια και οι συμβουλες δεν ηταν και οι καλυτερες..
πραγμα που νομιζω απο οσο ειδα οτι δεν ισχυει σημερα..σημερα γινεται σαφως πιο οργανωμενη δουλεια.
το ερωτημα λοιπον που βαζω στον εαυτο μου ειναι το εξης..
λαμβανοντας υποψιν τα προσωπικα μου δεδομενα ηλικια φυσικη κατασταση, ποσο συχνα ασχολουμαι,
ειναι ο κ4 ο καλυτερος αετος για μενα ? και γιατι οχι ενας μονοπανος ?

περιμενω αποψεις με βαση παντα τα προσωπικα στοιχεια του καθενος.

τα θετικα που βρισκω εγω στον μονοπανο..παντα με βαση τα δικα μου στοιχεια..
ελαφρυτερος
ευκολοτερο κ γρηγοροτερο στησιμο
υπαρχουν μεχρι και σε πακετο 2μ!
ευκολη προσγειωση
ευκολοτερη πτηση σε ασθενεις ανεμους
οι τελευταιας γενιας μονοπανοι απο οτι ειδα μελετωντας τους εχουν και καλες επιδοσεις,
καλυτερο λογο απο παλια, καλυτερο aspect ratio, και καποιες ταχυτητες
καταλαβαινω απολυτα την ανωτεροτητα των hot ships της εποχης, πτητικα εννοω,
αλλα για πρωταθλημα δεν παω, και αν ειναι να σου τυχει να κανεις το cross country της ζωης σου,
μπορει να σου τυχει και με μονοπανο..

απολαμβανουμε λοιπον η οχι την πτηση μας ?         :greensmiles:

Αποσυνδεδεμένος Giorgos Kapsimalis

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +14/-1
  • Φύλο: Άντρας
  • Pilotino on Board
    • Προφίλ
Απ: τι αετο πεταμε?
« Απάντηση #1 στις: 2010, Φεβρουαρίου 06, 15:10:12 μμ »
Γιαννη πολύ ωραίο θέμα ξεκινησες  :mosh:

Λοιπόν ξεκινάω με την λιστα μου:
Διθεσιος WW Falcon εκπαιδευση ψηλή
Απλός WW Falcon εκπαίδευση στο λόφο και πρώτες 30αρες
Reset
Hiway stuby εκπαίδευση στο λόφο, 50αρες
Synairgie Club εκπαίδευση στο λόφο, πρώτες ψηλές. Εδώ έμαθα πόσο ύψος σου κοστίζει μία κακή στροφή  :cuss: και πρώτη μου cross country προσγειωση  :sm_cool:
Apco Light εκπαίδευση στο λόφο και μια ψηλή
WW Sport....τι να πω γιαυτό το αετάκι.... Το θέλω πίσω  :sm_cry:
XS ..... ο τωρινός μου. Είμαι σίγουρος πως όταν τον αλλάξω θα μου λέιψει το handling του και οι εμπειρίες που εζησα μαζί του αλλά δεν θα μου λείψουν μερικά άλλα πράγματα...
WW Fusion test flight.

Ο καθένας επιλέγει με βάση τις ικανότητές του και τις ανάγκες του. Ειδικά τώρα νομίζω πως είμαστε σε καλή βάση γιατί αν κρίνω από εποχές που περάσανε καταλαβαίνω ότι υπήρχαν αετοί που ήταν "too much" για τις ικανότητες των πιλότων που τους πετούσανε. Αυτό που βλέπω να επικρατεί στην Ελλάδα,  σε γενικές γραμμές και με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι πως οι πιλότοι πετάνε αετούς που τους ταιριάζουν. Βασικό ρόλο ειδικά για τους νέους είναι και η καθοδήση που έχουν από τον εκπαιδευτή τους. 

Το ποιό βασικό όμως είναι για ποιόν λόγο πετάει ο καθένας. Για χομπυ? Για διασκέδαση? Για αθλητισμό? Αν έχεις καθορίσει αυτό τότε επιλέγεις ανάλογα και κοιτάς βέβαια και τι αντέχει η τσέπη σου.