παρακολουθουσα μια συζητηση στο hang gliding org. οπου ανελυαν το θεμα των luff lines και
κατα ποσο συμετεχουν στην φυσιολογικη πτηση η τι μπορει να συμβει αν υποθεσουμε πως πετας
με σπασμενο εστω ενα .
σε γενικες γραμμες κατεληγααν στα γνωστα οτι καθολου δεν συμετεχουν και οτι ακομη κιαν λειπουν
απλα δεν θα εχεις καμμια αντισταση στην μπαρα οταν επιταχυνεις και το πραγματικο προβλημα αρχιζει
οταν η βυθιση σου ειναι τοσο μεγαλη ωστε ξεκινας να φορτωνεις το φτερο με αρνητικα g.
εδω τωρα δεν μας ενδιαφερει τι θα συμβει αν πετας αναποδα,προσωπικα δεν θα ηθελα να μου συμβει..
αλλα θα ηθελα αποψεις για την φυσιολογικη πτηση..
συμφωνουμε οτι ειναι ετσι τα πραγματα ?
και αν ναι ποσο μεγαλη πρεπει να ειναι η βυθιση για να βρεθεις σε τετοια κατασταση ?
τα ερωτηματα ειναι για να καταληξω εγω σε συμπερασματα για το δικο μου φτερο...
καποτε ειχε παρατηρηθει σε αρκετους Κ4 ενα ξεχειλωμα του πανιου στο χειλος εκφυγης,
με αποτελεσμα το εργοστασιο να δωσει καινουργιες ρυθμισεις για τα l.l.
εχουμε κανει τις καινουργιες ρυθμισεις και νοιωθω ασφαλης γιατι προσπαθωντας να ανεβασω ταχυτητα
εχω μεγαλη πιεση στην μπαρα ισως και μεγαλυτερη απο οσο θα επρεπε αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα.
αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι αν υποθεσουμε οτι με τα χρονια εχει ξεχειλωσει κιαλλο το πανι
ειναι τοσο σημαντικη μια μικρη αποκλιση στις ρυθμισεις η ειναι κατι αμελητεο ?
και που θα μπορουσε να ξεκιναει το προβλημα ? ας πουμε σε ενα απλο στολ που θα κανεις εσκεμενα
η που συμβει ας πουμε σε ενα θερμικο ?
η σε πολυ μεγαλυτερες βυθισεις ?
γιαα πεστε....