Κύριοι ο Γιώργος ο Καραχάλιος έβγαλε ένα βιντεάκι στο forum για να χαρούμε ένα καινούριο αετόπουλο και να του δώσουμε τις ευχές μας.
Μήν υπεραναλύετε τέτοιες λεπτομέρειες, γιατί μπορεί να μπερδέψετε κάποια πράγματα στο μυαλό του εκπαιδευόμενου, επειδή είναι σε πολύ αρχικό ακόμα στάδιο (του οποιουδήποτε εκπαιδευόμενου, δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο παλικάρι).
Βέβαια ο εκπαιδευόμενος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ακούει τον εκπαιδευτή του.
Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει (το να μπερδευτεί ενοώ), άλλα επειδή καμιά φορά στο πίσω μέρος του μυαλού μένουν κάποια κατάλοιπα, δεν ξέρουμε πάντα 100% πώς θα αντιδράσει κάποιος νέος σε ένα ενδεχόμενο σφύξιμο.
Θεωρώ ότι αφού πετάξει από ψηλά και γράψει κάποιες πτήσεις, μετά είναι καλό να ακούει , να μαθαίνει, να συμμετέχει και να κρατάει αυτά που θέλει για τον εαυτό του, άλλα όχι σε αυτό το στάδιο εκπαίδευσης.
Επίσης όλοι οι άνθρωποι, όλοι οι νέοι, δεν αποδίδουν το ίδιο κάθε μέρα και δεν έχουν την ίδια ψυχολογία κάθε μέρα.
Οι εκπαιδευτές το γνωρίζουν ότι αν θέλουν, την πλειοψηφία των νέων πιλότων μπορούν να την απογειώσουν για ψηλή στις πρώτες 5-6 μέρες.
Οι περισσότεροι θα ανταπεξέλθουν άλλα μετά τί
Αυτός είναι ο σκοπός
Να πετάξουν γρήγορα οι νέοι
Ή να πετάξουν και να μείνουνε στο άθλημα οι νέοι
Θα κάνουμε κι εμείς τα ίδια λάθη που κάνανε πρίν χρόνια στο παραπέντε (δεν έχω κάτι με τους παραπεντάδες, είναι δική μου εκτίμηση αυτή από παλαιότερες ιστορίες που έχω ακούσει, ίσως και λανθασμένη), να βγάζουμε γρήγορα πιλότους
Φανταστείτε ότι αν βγάλεις έναν νέο πολύ πρώιμα στον αέρα η πτήση του θα είναι σαν ΄΄η πρώτη πτήση στο δρόμο με τις λεύκες΄΄.
Οι εκπαιδευτές προσπαθούνε να περιορίσουνε οποιαδήποτε υποψία για ψίλοατυχηματάκι, άλλα κυρίως, να σταθεροποιήσουνε την ψυχολογία του νέου ώστε να ευχαριστηθεί την πρώτη του πτήση για να θέλει να ξαναπετάξει.
Όσοι έχετε εμπλακεί με την εκπαίδευση (όχι γενικά με εκπαίδευση, άλλα με την εκπαίδευση του αθλήματος μας), καταλαβένετε τι ενοώ.
Στο ταλέντο του κάθε εκπαιδευτή είναι, να ψυχολογήσει τις συνθήκες, τη μέρα και τον νέο και να κάνει το ανάλογο παιχνίδι του ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για τη συγκεκριμένη μέρα.
Συμπέρασμα, κανείς μας δεν ξέρει καλύτερα από τον Γιώργο, τις συνθήκες άλλα και την ψυχολογία του Γραμματικόπουλου, σ΄αυτό το βίντεο.
Η μάλλον την καταλαβαίνουμε από το αποτέλεσμα του βίντεο.
Που δεν είναι άλλο από την πρώτη πτησάρα του Γιώργου του συνονόματου και σ΄αυτό πρέπει να εστιάσουμε.
Γιώργο καλές προσγειώσεις με ασφάλεια.
Υ.Γ.1 Και εγώ φιλικά τα λέω όλα τα παραπάνω, άλλα ας προσέχουμε τι λέμε γιατί η ψυχολογία και οι γνώσεις των νέων δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με των παλαιότερων.
Υ.Γ.2 Τώρα που θα ανέβω στη σοφίτα θα ψάξω να βρώ στον εξωτερικό σκληρό ένα βίντεο με εκπαίδευση πέρσι τέλη Αυγούστου από Μουρίκι που έχει και μερικά Sάκια (με αφορμή τη συζήτηση, δεν φουσκώνω τα μυαλά των νέων, οι νέοι με τους εκπαιδευτές τους) .