Χρήστες σε σύνδεση

1 Επισκέπτης, 0 Χρήστες

Αποστολέας Θέμα: Εκπαίδευση  (Αναγνώστηκε 5112 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Καραχάλιος

• Συντονιστής
  • Κάρμα: +3/-0
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Εκπαίδευση
« στις: 2010, Μάρτιος 08, 11:30:27 πμ »
Όταν δεν κάνουμε :ski: ακόμα και με  :vrexome:
Μουρίκι 28-02-2010 
Πρώτη 50ρα του Γιώργου Γραμματικόπουλου

Εκπαιδευτής Γιώργος Καραχάλιος

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης Βασάκης

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +4/-0
    • Προφίλ
Απ: Εκπαίδευση
« Απάντηση #1 στις: 2010, Μάρτιος 08, 12:15:10 μμ »
μπραβο Γιωργο και καλη αρχη για τον μαθητη σου .του ευχομαστε ολο και ψηλοτερα.

ωραια προγειωση..

Αποσυνδεδεμένος k1kostas

• Ανώτατο μέλος
  • Κάρμα: +2/-6
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 2010, Μάρτιος 08, 15:24:00 μμ »

(:1 Για να μην τον "παιρνει"ο κατηφορος (στεφανια-ζωη λασκαρη,φινος φιλμ)
                                προτείνω τα λεγόμενα S άκια προσέγγισης
               κατα τ'αλλα αυξανεστε & πληθύνεσται οπως λεει και φιλος μας ο σαμ
                          ΓιώργοΟΟΟΟΟ ΓραμματικόπουλεΕΕΕΕΕ wellcome on bord  :sm_biggrin:
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Μάρτιος 08, 15:39:43 μμ από k1kostas »
ΕΙς Υγειαν

Αποσυνδεδεμένος Μαραγκός Άγγελος

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +5/-0
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 2010, Μάρτιος 08, 18:36:01 μμ »
k1kosta κάτω από τα  50 μέτρα δεν νομίζω να είναι σωστό να κάνεις S άλλωστε δεν νομίζω να είναι αυτό το θέμα του βίντεο  :sm_biggrin: :sm_biggrin: :sm_biggrin:
«Το να νικάς τον εαυτό σου, απ’ όλες τις νίκες είναι πρώτη και καλύτερη.»
Πλάτων

Αποσυνδεδεμένος k1kostas

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 2010, Μάρτιος 08, 19:05:31 μμ »

Αυτο το λες ισως γιατι δεν εκπαιδευτικες στη θεσσαλονικη......τον καιρο εκεινο,
αν παιρνεις τη γνωμη μου καλοπροαιρετα να δεις τι ωραια που θα διασκεδάσης  :sm_wink:
ΕΙς Υγειαν

Αποσυνδεδεμένος Σταμάτης Παπαγεωργίου

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +4/-1
    • Προφίλ
    • O Αιωροπτερισμός στη Θεσσαλονίκη.
« Απάντηση #5 στις: 2010, Μάρτιος 08, 22:51:45 μμ »
Με μέσο όρο 5 μέτρα τον διαμέρισμα (και πολύ είπα), χρειαζόμαστε μια πολυκατοικία με 10 ορόφους για να υπολογίσουμε σωστά τα 50 μέτρα. Έχετε δει ποτέ δεκαόροφη πολυκατοικία? :sm_dead:

Δεν κάνουμε S κάτω από το ύψος μιας ΔΕΚΑΟΡΟΦΗΣ πολυκατοικίας?  :sm_biggrin:

Στην Θεσσαλονίκη τα μαθαίνουμε αυτά στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. :redcart:

Καλοπροαίρετα τα λέω.  :cumulus:

Πέτα να σωθείς.

• Πιλότος Β' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 2010, Μάρτιος 08, 23:11:36 μμ »
νομιζω πως ειναι αλλο να ερχεσαι απο ψηλα και να κανεις  s κατω απο τα 50
και αλλο να ειναι η ΠΡΩΤΗ σου απογειωση απο τα 50 και αφου χασεις στην ευθεια τα μισα
να κανεις s.
φανταζομαι πως οταν εξεικοιωθει με τα 50 και τις απογειωσεις απο εκει θα ξεκινησει
να κανει s ωστε να προσγειωνεται πιο κοντα και να μην κουβαλαει και πολυ
ετσι θυμαμαι τουλαχιστον εγω την διαδικασια τοτε.. πρωτα ας παμε ευθεια και αργοτερα
θα στριψουμε κιολλας.. χωραφι εχει. αρκετο..

• Πιλότος Α' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 2010, Μάρτιος 08, 23:30:20 μμ »
Μιλάς όμορφα.

« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Μάρτιος 08, 23:41:34 μμ από Σταμάτης Παπαγεωργίου »
Πέτα να σωθείς.

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +1/-0
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 2010, Μάρτιος 09, 01:08:19 πμ »
Κύριοι ο Γιώργος ο Καραχάλιος έβγαλε ένα βιντεάκι στο forum για να χαρούμε ένα καινούριο αετόπουλο και να του δώσουμε τις ευχές μας.
Μήν υπεραναλύετε τέτοιες λεπτομέρειες, γιατί μπορεί να μπερδέψετε κάποια πράγματα στο μυαλό του εκπαιδευόμενου, επειδή είναι σε πολύ αρχικό ακόμα στάδιο (του οποιουδήποτε εκπαιδευόμενου, δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο παλικάρι).
Βέβαια ο εκπαιδευόμενος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ακούει τον εκπαιδευτή του.
Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει (το να μπερδευτεί ενοώ), άλλα επειδή καμιά φορά στο πίσω μέρος του μυαλού μένουν κάποια κατάλοιπα, δεν ξέρουμε πάντα 100% πώς θα αντιδράσει κάποιος νέος σε ένα ενδεχόμενο σφύξιμο.
Θεωρώ ότι αφού πετάξει από ψηλά και γράψει κάποιες πτήσεις, μετά είναι καλό να ακούει , να μαθαίνει, να συμμετέχει και να κρατάει αυτά που θέλει για τον εαυτό του, άλλα όχι σε αυτό το στάδιο εκπαίδευσης.
Επίσης όλοι οι άνθρωποι, όλοι οι νέοι, δεν αποδίδουν το ίδιο κάθε μέρα και δεν έχουν την ίδια ψυχολογία κάθε μέρα.
Οι εκπαιδευτές το γνωρίζουν ότι αν θέλουν, την πλειοψηφία των νέων πιλότων μπορούν να την απογειώσουν για ψηλή στις πρώτες 5-6 μέρες.
Οι περισσότεροι θα ανταπεξέλθουν άλλα μετά τί ???  Αυτός είναι ο σκοπός ???  Να πετάξουν γρήγορα οι νέοι ??? Ή να πετάξουν και να μείνουνε στο άθλημα οι νέοι ???
Θα κάνουμε κι εμείς τα ίδια λάθη που κάνανε πρίν χρόνια στο παραπέντε (δεν έχω κάτι με τους παραπεντάδες, είναι δική μου εκτίμηση αυτή από παλαιότερες ιστορίες που έχω ακούσει, ίσως και λανθασμένη), να βγάζουμε γρήγορα πιλότους ???
Φανταστείτε ότι αν βγάλεις έναν νέο πολύ πρώιμα στον αέρα η πτήση του θα είναι σαν ΄΄η πρώτη πτήση στο δρόμο με τις λεύκες΄΄. :sm_biggrin:
Οι εκπαιδευτές προσπαθούνε να περιορίσουνε οποιαδήποτε υποψία για ψίλοατυχηματάκι, άλλα κυρίως, να σταθεροποιήσουνε την ψυχολογία του νέου ώστε να ευχαριστηθεί την πρώτη του πτήση για να θέλει να ξαναπετάξει.
Όσοι έχετε εμπλακεί με την εκπαίδευση (όχι γενικά με εκπαίδευση, άλλα με την εκπαίδευση του αθλήματος μας), καταλαβένετε τι ενοώ.
Στο ταλέντο του κάθε εκπαιδευτή είναι, να ψυχολογήσει τις συνθήκες, τη μέρα και τον νέο και να κάνει το ανάλογο παιχνίδι του ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για τη συγκεκριμένη μέρα.
Συμπέρασμα, κανείς μας δεν ξέρει καλύτερα από τον Γιώργο, τις συνθήκες άλλα και την ψυχολογία του Γραμματικόπουλου, σ΄αυτό το βίντεο.
Η μάλλον την καταλαβαίνουμε από το αποτέλεσμα του βίντεο.
Που δεν είναι άλλο από την πρώτη πτησάρα του Γιώργου του συνονόματου και σ΄αυτό πρέπει να εστιάσουμε.
Γιώργο καλές προσγειώσεις με ασφάλεια.

Υ.Γ.1 Και εγώ φιλικά τα λέω όλα τα παραπάνω, άλλα ας προσέχουμε τι λέμε γιατί η ψυχολογία και οι γνώσεις των νέων δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με των παλαιότερων.
Υ.Γ.2 Τώρα που θα ανέβω στη σοφίτα θα ψάξω να βρώ στον εξωτερικό σκληρό ένα βίντεο με εκπαίδευση πέρσι τέλη Αυγούστου από Μουρίκι που έχει και μερικά Sάκια (με αφορμή τη συζήτηση, δεν φουσκώνω τα μυαλά των νέων, οι νέοι με τους εκπαιδευτές τους) .

• Πιλότος Β' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 2010, Μάρτιος 09, 08:07:23 πμ »
σωστα τα λες Γιωργο Παπ.
τουλαχιστον οσον αφορα εμενα οταν ειπα ωραια προσγειωση το εννοουσα.
για να μιλησω μονο για μενα, αν με εβαζες να φερω τον αετο τοσο ομορφα στο καταληλο υψος
ωστε να πατησουν τα ποδια μου και να τον κουμανταρω τοσο πολλα βηματα τρεχοντας
χωρις κα μου βαλει φτερο η ρυχγος,το πιο πιθανο ειναι οτι θα ειχα βρει τουλαχιστον.. πετρελαιο  :psarema:
αυτο σημαινει οτι εχει εκπαιδευτει σωστα και κανει οτι πρεπει να κανει για την ωρα...

Αποσυνδεδεμένος k1kostas

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 2010, Μάρτιος 09, 12:32:43 μμ »
Σαμ
Με μέσο όρο 5 μέτρα τον διαμέρισμα (και πολύ είπα), χρειαζόμαστε μια πολυκατοικία με 10 ορόφους για να υπολογίσουμε σωστά τα 50 μέτρα. Έχετε δει ποτέ δεκαόροφη πολυκατοικία?
-Ο μεσος ορος των διαμερισμάτων ειναι 3 μετρα (εκτος αν το μέτρο μας ειναι τα παλια ψηλοτάβανα αρχοντικά τα οποια η τείνουν να εξαφανιστουν η τα εναπομένοντα εγίναν μουσεια και σε καμια περιπτωση δεν υπερβαίναν τους 4 οροφοος),οπότε οι οροφοι τις πολυκατοικιας αναρχονται μάνι μάνι στους 17. -οδος λαγκαδά (ΚΤΕΛ Καβάλας 12 οροφοι), Αθηνα ως και 25 οροφοι

Δεν κάνουμε S κάτω από το ύψος μιας ΔΕΚΑΟΡΟΦΗΣ πολυκατοικίας?
-Εσεις η Εμεις.......
Ας μην το απαγορευσουμε ομως στους οποιους βρεθουν σε μια Χ κατασταση, η κατά την κριση αυτών,(δικά τους τα χέρια δικά τους και τα πόδια)

Στην Θεσσαλονίκη τα μαθαίνουμε αυτά στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια.
- . . . . . . . .

Καλοπροαίρετα τα λέω.
-Πάντα :sm_smile:

Υ.Γ: Μέρος της εκπαίδευσης ειναι και τα S άκια,στα 50; στα 100;στα 150; Πάντος προ των υψηλών πτησεων
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Μάρτιος 09, 12:47:37 μμ από k1kostas »
ΕΙς Υγειαν

• Πιλότος Α' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 2010, Μάρτιος 09, 13:41:31 μμ »
Δηλαδή σαν να λέμε 15 όροφη πολυκατοικία. Οκ να περιμένουμε ακόμα λίγο να κάνει και καμμιά 20αριά ψηλές και μετά. Εμπόδιο μπροστά σου? Ίσια εσύ. Δέντρο? Πάρε και ένα χρυσό δρεπανάκι να μαζέψεις γκυ.
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Μάρτιος 09, 13:55:31 μμ από Σταμάτης Παπαγεωργίου »
Πέτα να σωθείς.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Μητρατζάς

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +1/-1
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 2010, Μάρτιος 09, 19:12:45 μμ »
Το πρόβλημα στο χώρο μας είναι οτι υπάρχουν δυστυχώς πολλοί που νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα επειδή έχουν πετάξει μερικές φορές και μπορούν να έχουν άποψη και να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα.Και δεν μου λέει τίποτα η λέξη "καλοπροαίρετα".''Καλοπροαίρετα'' έχουν ειπωθεί οι μεγαλύτερες ΜΑ@#$%ΕΣ έχοντας προκαλέσει και αρκετά ατυχήματα στον χώρο μας.

Για να μην τον "παιρνει"ο κατηφορος (στεφανια-ζωη λασκαρη,φινος φιλμ)
                                προτείνω τα λεγόμενα S άκια προσέγγισης

Αν ήσουν λίγο παρατηρητικός θα πρόσεχες οτι η φορά του ανέμου (πρόσεξε το ανεμούριο στην προσγείωση) ήταν τέτοια που ο ταλαντούχος νέος προσγειώθηκε στο ψιλοανηφορικό κομμάτι του χωραφιού.Εύγε στον Εκπαιδευτή του.....δεν θα μπορούσε να έχει βρει καλύτερες συνθήκες για πρώτη 50άρα!!!

Αυτο το λες ισως γιατι δεν εκπαιδευτικες στη θεσσαλονικη......τον καιρο εκεινο

Μήπως επειδή εκπαιδεύτηκες τόσο καλά στην Θεσσαλονίκη ,ήταν η αιτία που έφυγες για τόσα χρόνια από τον χώρο μας ασχολούμενος με το παραπέντε αγαπητέ συνάδελφε?Λέω μήπως?

Για να κρίνει κάποιος τον Καραχάλιο σαν Εκπαιδευτή ,πρέπει πρώτον να είναι καλύτερος πιλότος από αυτόν και δεύτερον να είναι στον χώρο της εκπαίδευσης 20 χρόνια και βάλε.......και με μαθητές που να μην έχουν πάθει ούτε γρατζουνιά κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης.(μετά χαλάμε οι περισσότεροι μας δυστυχώς.....)
Σεβασμός επιτέλους σε τέτοιους εκπαιδευτές!!!
Και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το άθλημα με το να εκπαιδεύουν ,θα τους πρότεινα να κάτσουν αρκετό καιρό δίπλα του πρώτα και μετά να αναλαμβάνουν νέες ζωές στα χέρια τους .Με την ζωή του άλλου δεν παίζουμε.....και για κανένα λόγο δεν ρισκάρουμε. Έχουν να πάρουν πολλά από τις γνώσεις του.

« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Μάρτιος 09, 20:11:26 μμ από Giannis Mitropoulos »
«Ένας άριστος πιλότος χρησιμοποιεί την άριστη κρίση του προς αποφυγή χρήσης της
άριστης τεχνικής του.»

Αποσυνδεδεμένος Giorgos Kapsimalis

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +14/-1
  • Pilotino on Board
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 2010, Μάρτιος 09, 19:33:34 μμ »
Ακόμα ένα θέμα που το πήρε ο διάολος.....

Μπραβο σε όσους βοηθήσανε για να γίνει αυτό....

Γιώργο καλως μας ήρθες   :mosh:  Γρήγορα να έρθει και η πρώτη 300άρα.

Όπως είδες και εδω μέσα μ@λ@κ|e$ θα ακούς από πολλούς. Εσύ ακου μόνο τον εκπαιδευτή σου.

• Πιλότος Α' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 2010, Μάρτιος 09, 19:53:31 μμ »
Καλώς ήρθες στο άθλημα Γιώργο!  :greensmiles:

Ωραίες διορθώσεις.

Μπράβο Γιώργο Καραχάλιο για τον μαθητή σου.
Πέτα να σωθείς.

Αποσυνδεδεμένος Giannis Mitropoulos

• Διαχειριστής
  • Κάρμα: +48/-1
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
    • Αιωροπτερισμός στην Ελλάδα
« Απάντηση #15 στις: 2010, Μάρτιος 09, 19:54:41 μμ »
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει !!!!!!

Έβαλε ο Γιώργος ένα βιντεάκι με έναν μαθητή που έκανε την πρώτη πενηντάρα του ...
Προσωπικά (με τα λίγα που ξέρω) είδα έναν μαθητή να κάνει στην πρώτη πενηντάρα του με άψογη απογείωση - άψογη πτήση - άψογη προσέγγιση - και άψογη προσγείωση.
Αντί λοιπόν να επαινεθεί κατ' αρχάς ο μαθητής αλλά και ο εκπαιδευτής του αρχίσατε ορισμένοι την κριτική.

Μπράβο λοιπόν στους Γιώργηδες και στον Γραμματικόπουλο για την πτήση του και στον Καραχάλιο που τον έμαθε να πετάει έτσι.

Συμφωνώ  και επ' αυξάνω με τον Γιώργο τον Παπαδόπουλο και με τον Κώστα τον Μιτρατζά σε αυτά που είπαν.

Ας κοιτάξει ο καθένας να βελτιώσει την δική του πτητική ικανότητα και ας αφήσει τούς εκπαιδευτές να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν αυτοί καλύτερα.

« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Μάρτιος 09, 20:07:07 μμ από Giannis Mitropoulos »
SV1ATM....
Μια εβδομάδα πτήσεων σε αγώνες αξίζει το ίδιο με μήνες ελεύθερων πτήσεων, ως προς την εμπειρία.
Όροι χρήσης του φόρουμ..

• Πιλότος Α' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: 2010, Μάρτιος 09, 19:57:47 μμ »
Εμένα πάντως να με συγχωρέσετε άμα είπα τίποτε παραπανίσιο ή που δεν έπρεπε.
Είμαι στις μαύρες μου αυτό τον καιρό.   :vrexome:
Ελπίζω να μην ακούστηκε τίποτε στραβά.
Πέτα να σωθείς.

Αποσυνδεδεμένος k1kostas

• Ανώτατο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 2010, Μάρτιος 09, 20:46:09 μμ »
Προς: Giorgos Kapsimalis / Κώστας Μητρατζάς

Οταν θα κατεβασετε το ΕΓΩ σας θα μπορειτε να αισθανεσται
Οταν θα μπορειτε να αισθανεσται θα μπορειτε να βλεπετε
Οταν θα μπορειτε να βλεπετε θα μπορειτε να καταλαβαίνεται
ΟΛΑ τ'αλλα ειναι εκ του πονηρου,πάντος εαν θελετε το συζηταμε.... το θέμα :sm_wink:
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Μάρτιος 09, 20:49:57 μμ από k1kostas »
ΕΙς Υγειαν

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Γραμματικόπουλος

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +0/-0
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 2010, Οκτώβριος 16, 09:29:16 πμ »
Γειά χαρά και από εμένα,

Να πω με τη σειρά μου ότι πρέπει να μάθουν κάποιοι ότι σε όλα τα "θέματα" υπάρχει η κατάλληλη στιγμή και ο κατάλληλος τρόπος για να συζητηθούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον η "κατάλληλη στιγμή" είναι το πρόβλημα... καλοπροαίρετα πάντα

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Έχω να μάθω πολλά ακόμα! Καλές πτήσεις να έχουμε!