Forum > Οργάνωση πτήσης
KK. Hang gliding Kriti
Γιάννης Βασάκης:
Γεια σου Γιωργο..
να δεις τι μου θυμησες εμενα..
το 92 ημουν στην Κρητη για καποιους μηνες, με τον αετο φορτωμενο στο αμαξι ψαχνοντας
ολο το νησι για πτησεις.ενα μεσημερι γυρνωντας στο χωριο μου,μετα απο ταλαιπωρια ψαχνοντας,
ειχα φτασει ως το Λασιθι,με αντιθετη κατευθυνση περναει ενα αμαξι με αετο στην σκαρα.
περιτο να σου πω αναστροφη κατευθειαν και αρχιζω να τον κυνηγαω..
τελικα σταματησε και γνωριστηκαμε. ηταν ο Κανακαρακης.και εκεινοι μολις ειχαν αρχισει και ψαχναν για πτησεις
και για λοφους εκπαιδευσηςκλπ.
μου ειπε για μια πτηση και μου εξηγησε πως να παω.
πηγα ,ανεβηκα στο βουνο,εστησα και ευτυχως δεν πεταξα..
με ελαχιστη εμπειρια κιεγω ευτυχως μελετησα καλα την περιοχη και δεν...
ανεμος γυρω στα 45 χλμ
απογειωση βασικα στα υπηνεμα του Ψηλορειτη.
προσγειωση αστα να πανε..
μετα εφυγα κιεγω απο την Κρητη δεν ξαναειδα τα παιδια.
Τασο καποια απο τα μερη που λες τα ψιλοθυμαμαι.αλλα εχω την εντυπωση
πως ειναι ολα για παραπεντε και οχι για αετο.
εκτος βεβαια αν εχουν βρεθει προσγειωσεις μεγαλουτσικες
tasos:
Καλημερα και παλι,
Χαιρομαι πολυ που υπαρχουν ωραιες εμπειριες και ευτραπελα με την Κρητη.
Και να πω την αληθεια οποτε ειμαι στο δρομο κοιταω για αετους πανω σε οροφες αλλα ματαια :sm_sigh:
Οσον αφορα τις απογειωσεις ναι, ειναι καποια μερη που ειναι λιγο challenging για απογειωση (οπως ανεφερα στο προηγουμενο post,στενα κοντα κτλ) αλλα αν υπαρχει αερας (συνηθως στα βουνα μας υπαρχει αρκετος :mosh:.) 2 βηματα παντα αρκουν και φυσικα χωρος για αρματωμα. Οι προσγειωσεις απο την αλλη ειναι αρκετα καλες αφου οι περισσοτερες περιλαμβανουν μεγαλη παραλια.
Για περισσοτερα θα κατσω να ετοιμασω συντομα ενα αρχειο Google Maps/Earth με οσες πληροφοριες μπορω (φωτογραφιες, συντεταγμενες, σχόλια κτλ) και θα κολλησω ενα συνδεσμο εδω σε καθε περιπτωση για μελετη και προγραμματισμο!
Ευχαριστω και παλι σε ολους για τις πληροφοριες και το μοιρασμα των ιστοριων και εχω να πω οτι χαιρομαι ιδιαιτερα για την ανταποκριση σε αυτο το ποστ.
Και για να μην ξεχνιομαστε...
FLY HIGH and ALWAYS SAFE
Οποιος κατεβει απο εδω μερια ειναι παντα ευπροσδεκτος για φιλοξενια.
ΦΧ,
Τασος
Γιάννης Βασάκης:
Tασο ριξε μια ματια εκτος και αν εχεις παει και πες την γνωμη σου για την παραλια της Τριοπετρας.
νομος Ρεθυμνης νοτια πας απο τα Ακουμια. οταν εχει Ν. και ΝΑ πολυ ισχυρος.στην παραλια υπαρχει
αναχωμα περιπου 7-8μ. που κανει για παιχνιδι με μεγαλη ενταση.
απο πανω ειναι ο Σιδερωτας χιλια κατι νομιζω υψ.αλλα με δυσκολο δρομο να ανεβεις.
εχω χρονια να παω αλλα νομιζω αν το ψαξουμε ισως βγει κατι καλο.
η παραλια τουλαχιστον οσο θυμαμαι δεν ειχε ουτε ομπρελες.
k1kostas:
Μια φορα & εναν καιρο (απονειωσεις-προσνειωσεις)
Γιαννη το καλοκαιρι ΜΠΗΚΕ.... SHIITTT
Δυστηχως εμεις ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ; or FUCK IT
:sm_sigh:
tasos:
@ Γιαννη Βασακη
Ειχα παει καποτε Τριοπετρα αλλα να ειμαι ειλικρινης ποτε δεν προσεξα - ομπρελιτσες παντως εχουν μπει ηδη αλλα ευτυχως 20 στην μια μερια και 20 στην αλλη. Για τωρα ας ελπισουμε οτι εχει παραμεινει στην ιδια κατασταση, οχι μονο για τη δυνατοτητα πτησης αλλα και για να παραμεινει ο τοπος ομορφος.
Οσο για το Σιδερωτα κατι εχω ακουσει αλλα παλι δεν εχω παει ποτε. Σιγουρα τωρα με το tip θα εχω τους τοπους κατ'υποψην.
Εισαι Κρητη γιατι δεν εχω καταλαβει ακομα?
Στο Αβδου στο Ηρακλειο τι γινεται?
Οι παραπενταδες λενε οτι ειναι καλα αλλα πετανε η νωρις το πρωι η αργα το απογευμα λογο δυνατων θερμικων συνθηκων...Καμια πληροφορια...
τασος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση