Χρήστες σε σύνδεση

4 Επισκέπτες, 0 Χρήστες

Αποστολέας Θέμα: Εκπαίδευση Γιάννη Πετρόπουλου στο Mosquito  (Αναγνώστηκε 3524 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maroufidis_Costas

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +0/-0
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Εκπαίδευση Γιάννη Πετρόπουλου στο Mosquito
« στις: 2011, Μάρτιος 06, 13:18:32 μμ »
Το Σάββατο 05 Μαρτίου 2011 η μοσκιτο-ομάδα βρέθηκε σε ένα καταπληκτικό μέρος για μοσκίτο κοντά στην Αλίαρτο. Σκοπός να Εκπαιδεύσουμε το νέο μέλος της παρέας τον Γιάννη Πετρόπουλο με το ολοκαίνουργιο Mosquito Nrg που αγόρασε. Να τονίσω ότι το απογείωσε σαν να ήταν χρόνια πιλότος με μεγάλη ευκολία. Σίγουρα του ταιριάζει απόλυτα! Πραγματοποίηση συνολικά 3 απογειώσεις και προσγειώσεις. Στην πρώτη προσγείωση συνηθισμένος από το καλό φλέρ της ελεύθερης πτήσης έκλεισαν τα πόδια του μοσκίτο και "κάθησε" στο χόρτο χωρις ευτυχώς να γίνει καμμια ζημιά. Επίσης θερμά ευχαριστήρια στην εκπαιδευτική ομάδα Κοτζιλέλου-Τσουρινάκη για την ανεκτίμητη εμπειρία τους και στον Γιάννη Λαζαρίδη για την ευγενική χορηγία του αετού του! Δυστυχώς με την επεξεργασία του βίντεο δεν μπόρεσα να κάνω κάτι καλύτερο, έχει 2 σημεία χωρίς εικόνα και μόνο με ήχο αλλά ήταν αδύνατο να το διορθώσω.

« Τελευταία τροποποίηση: 2011, Μάρτιος 06, 13:32:05 μμ από Maroufidis_Costas »

• Πιλότος Β' Κατ.
    • Προφίλ
Πτήση στην Αλίαρτο
« Απάντηση #1 στις: 2011, Μάρτιος 06, 18:05:19 μμ »
Μοναδική πραγματικά η εμπειρία της πτήσης στα 20 μέτρα στον απέραντο κάμπο. ευτυχώς δεν υπήρχαν πουθενά εμπόδια (καλώδια κλπ). Μουντός ο καιρός, φτάσαμε μέχρι τα 400 μέτρα, αλλά το απολαύσαμε!

Αποσυνδεδεμένος kotzilelos

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +2/-0
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
Απ: Εκπαίδευση Γιάννη Πετρόπουλου στο Mosquito
« Απάντηση #2 στις: 2011, Μάρτιος 06, 20:14:01 μμ »
Παραθέτω και το Βίντεο του Τσουρινάκη με την κάμερα μου.
Στην πρωτη πτηση προσγειωθηκε αμεσως γιατι του φανηκε οτι ο κινητηρας δεν δουλευε καλα.
Αφού ελεγξε η ομαδα μοσκίτο το μοτερ του ξανααπογειωθηκε.

• Πιλότος Α' Κατ.
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 2011, Μάρτιος 06, 21:58:32 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Μπίλλης

• Πιλότος Β' Κατ.
  • πεταει πεταει
    • Προφίλ
    • MAKE ME FLY
« Απάντηση #4 στις: 2011, Μάρτιος 08, 22:31:12 μμ »
Συγχαρητηρια στον Ζηρια και μεγια το καινουργιο μοσκιτο, καλες πτησεις του ευχομαι. Θα μου επιτρεψετε να δωσω και παλι την αποψη μου στο θεμα απογειωσης, δεν ξερω αν αυτα που θα γραψω ειναι πιο σωστα απο την δικη σας μεθοδο αλλα να το συζητησουμε λιγο. Παλι δικιο θα εχω βεβαια....

Εχω κανει εκπαιδευση σε 3 μοσκιταδες εδω στη ξενιτια και τους εμαθα τα εξης: το ενα σημειο που διαφερει απο αυτα που λετε στον Ζηρια στο βιντεο ειναι οτι εχω μαθει στους ευχαριστημενους πελατες μου οτι αν ακυρωσουν την απογειωση στο εδαφος (φτυσουν το γκαζι δηλ), να κανουν παντα φλερ για να σταματησουν. Προσωπικα εχω ακυρωσει απογειωση με ταχυτητα εδαφους πανω απο 25 χλμ/ωρα και εκανα φυσικα φλερ για να σταματησω. Αν το ειχα συνηθεια να τρεχω τον αετο μεχρι να χασω ταχυτητα θα ειχα καρφωθει με το κεφαλι στο υπεροχο Σουηδικο γρασιδι γιατι ετρεχα εκεινη τη στιγμη με ταχυτητα πιο υψηλη απο αυτη που τρεχω με τις δικες μου δυναμεις, ασε που ειχα και 60 κιλα εξοπλισμο. Πιστευω οτι ουτε ο Chuck Norris δεν σταματουσε χωρις φλερ σε τετοια φαση (ο Κιπιανι μπορει να μας δωσει μια αποψη επι του θεματος ?).
Ειναι βεβαια απολυτα δυνατο να σταματησεις τρεχοντας αν η ταχυτητα σου ειναι γυρω στα 10 χλμ αλλα αν σου γινει συνηθεια μετα ισως δεν κανεις φλερ αν ακυρωσεις με πιο υψηλη ταχυτητα.

Το αλλο σημειο που διαφερει ειναι οτι τους λεω να τραβανε τον αετο με τον ιμαντα του κρεμασματος και οχι να "τον τρεχουν" με τα χερια γιατι κινδυνευουν να ξεχαστουν και να τον κρατανε πολυ σφιχτα καθως επιταχυνουν και να μην εχουν καλο ελεγχο του φτερου.

Αυτα τα ολιγα. Να σημειωσω εδω οτι προσπαθησα να διαβασω τις σημειωσεις του Wind Drifter πανω στο θεμα απογειωσης αλλα η επεξηγησεις του ειχαν τοσα στοιχεια φυσικης και αεροδυναμικης που επαθα ναυτια. Οποτε αυτα που γραφω εδω ειναι συμπερασματα που εχω βγαλει κατα κυριο λογο μεσω εμπειριας.

• Πιλότος Α' Κατ.
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 2011, Μάρτιος 09, 09:00:45 πμ »
Εξαρτάται για ποιους λόγους θέλεις να ακυρώσεις την απογείωση.
Αν θέλεις να ακυρώσεις γιατί σου έβαλε πτέρυγα (η πιο πιθανή περίπτωση), τότε το φλερ  είναι απαγορευτικό. Ο αετός θα στρίψει βίαια και η προπέλα που γυρίζει θα σταματήσει πάνω στο πανί σου.
Σε αυτήν την περίπτωση εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να φαω λίγο Ελληνικό ή Σουηδικό χορταράκι.
Είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με τον βουνίσιο αετό, όταν προσγειωνόμαστε και μας έχει βάλει πτέρυγα. Να κάνουμε φλέρ ή όχι ? Ενεργούμε κατά περίπτωση βάζοντας υπόψη μας άλλους παράγοντες (κλίση αετού,κλίση εδαφους, ταχύτητα εδάφους, ένταση ανέμου, αν το εδάφους έχει γκαζόν ή πέτρες, αν φάγαμε καλό πρωινό ώστε να μπορέσουμε να τον τρέξουμε κλπ)  
Αν πάλι θέλεις να ακυρώσεις χωρίς να σου έχει βάλει πτέρυγα τότε το φλερ είναι μια καλή λύση.
Τώρα ως αναφορά το τρέξιμο του αετού ξεκρέμαστοι στην απογείωση, θα συμφωνήσω μαζί σου.
Δεν μπορείς να καταλάβεις πολλά πράγματα ξεκρέμαστος.
Απλά το κάνουμε ώστε ο πιλότος να μάθει λίγο τον αετό που δεν έχει ξαναπετάξει.
Να δεί το βάρος του, τις ταχύτητες του, την γωνία που μπαίνει στον άνεμο και να δούμε και εμεις αν τελικά είναι δυνατός και αποφασισμένος να τρέξει και να τον απογειώσει.
Από την πείρα που έχω, όταν δω έναν πιλότο να μην μπορεί να τρέξει έναν αετό σε ίσιο έδαφος λυμένος, δεν μπορεί να τον τρέξει ούτε δεμένος με το μοσκίτο.  
Θα πρέπει να μπορεί να τον τρέξει όχι μέχρι να του βάλει πτέρυγα αλλά μέχρι να κουραστεί και να σταματήσει.

« Τελευταία τροποποίηση: 2011, Μάρτιος 09, 09:08:54 πμ από kotzilelos »

Αποσυνδεδεμένος ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +1/-0
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 2011, Μάρτιος 09, 09:31:08 πμ »
Αναφορικά με την ακύρωση, συμφωνώ με τον Λέλο. Κρίνεις κατά περίπτωση, αλλά συνήθως το να τρέξεις είναι καλύτερο. Γιατί αν ο αετός δεν έχει βάλει πτέρυγα και είσαι σε σωστή θέση για να κάνεις φλερ (όχι πίσω κυνηγώντας τον) , τότε μάλλον όλα πάνε καλά και θα έπρεπε να απογειωθείς! Η δυνατότητα ακύρωσης με άφημα του γκαζιού είναι πολύ σημαντική διαφορά το μοσκίτο σε σχέση άλλα! (με το τσέχικο π.χ. ) 
     Αναφορικά με το τρέξιμο ο Γιώργος έχει απόλυτο δίκαιο! Πρέπει να έισαι κρεμασμένος για να βάζεις δύναμη μέσω του ιμάντα. Το είπα και στον Λέλο, αλλά κόπηκε εντέχνως στο μοντάζ από τον Μαρουφίδη!! Το ιδανικό θα ήταν να είχαμε εκπαιδευτική ζώνη αετού. Αν όμως θέλουμε απλά να δούμε πως τρέχει τον αετό κάποιος, το τρέξιμο έτσι όπως έγινε βοηθά.....άρα συμφωνώ με τον Λέλο
« Τελευταία τροποποίηση: 2011, Μάρτιος 09, 09:36:42 πμ από ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ »

• Πιλότος Β' Κατ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 2011, Μάρτιος 09, 12:33:15 μμ »
ακομη δεν τον απογειωσαμε και θα τον περδεψουμε! Θα ξεχασει και αυτα που εμαθε. Επειδη εχω αρκετη πειρα στις στουκες, απο την στιγμη που σου βαζει πτερυγα εχεις δυο επιλογες. Αν δεν εχεις ξεκολλησει απο το εδαφος, σου εχει βαλει πτερυγα, εσυ προσπαθεις να το διορθωσεις αλλα βλεπεις οτι δεν ερχεται, φτυνεις γκαζι και το τρεχεις λιγακι προς την μερια που εχει βαλει την πτερυγα μεχρι να σταματησει. Το πολυ πολυ να φας λιγο γρασιδι αλλα θα ειναι με μικρη ταχυτητα. Τωρα αν εχεις ξεκολλησει και σου εχει βαλει παλι πτερυγα θα σας παραπεμψω στην στουκκα του παρνασσου.δηλαδη φτυνεις γκαζι ασυναισθητα κανεις φλερ το οποιος δεν αποδιδει, οποτε απλωνεις μπροστα τα χερια σαν μακροβουτι και γευεσαι την αθανατη ελληνικη γη. Προτεινω να μην μαζευεις χερια διοτι προπερσι που το εκανα λογω του βαρους και της ορμης του μοσκιτο εβγαλα τον ωμο μου (παρολο που η τεχνικη πτωσης ηταν αψογη). Και φυσικα παντα ροδακια στον αετο!
Τωρα αν χρειαστει να ακυρωσεις ενω δεν σου εχει βαλει πτερυγα εκτελεις αναλογα, δηλαδη αν δεν εχεις ξεκολλησει και ο αετος δεν πηγαινει γρηγοροτερα απο εσενα, τρεχεις λιγακι και τον σταματας. Αν ομως εχει ξεκολλησει πραγμα που συνηθως σημαινει οτι δεν μπορεις να τρεξεις αλλο τοτε το φλερ επιβαλλεται και γλυτωνεις την επαφη με το χωμα!

« Τελευταία τροποποίηση: 2011, Μάρτιος 09, 12:45:02 μμ από Maroufidis_Costas »

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Μπίλλης

• Πιλότος Β' Κατ.
  • πεταει πεταει
    • Προφίλ
    • MAKE ME FLY
« Απάντηση #8 στις: 2011, Μάρτιος 09, 13:15:33 μμ »
Ειναι οντως σωστο αυτο που λετε, οτι δηλ να κανεις φλερ κρινοντας αναλογα την περισταση, αλλιως το τρεχεις αν δεν σε παιρνει. Τρεις ακυρωσεις με μεγαλη ταχυτητα που εχουμε κανει εδω (μια εγω και 2 τα αλλα παιδια) ηταν ολες λογω προβληματος στο κινητηρα, ειδαμε οτι η ωση δεν επαρκουσε και φτυσαμε το γκαζι λιγο πριν την απογειωση. Γενικα οταν απογειωνομαστε εδω εχει αρκετα στρωτο αερα και φευγουμε απογευματακι οποτε δεν παιζουν θερμικα και ως επακολουθο δεν βαζει πολυ πτερυγα ο αετος, εκτος αν τα κανεις ολα λαθος.

Λεγοντας αυτα ομως να ρωτησω κατι: εχω παρατηρησει οτι καμια φορα που προσγειωνομαι και εχω μια κληση στην πτερυγα, αν κανω εκρηκτικο φλερ, ο αετος σταματαει και κατα βαση παταω κατω σαν κυριος, το πολυ-πολυ να κανω 2-3 πλαγια βηματα. Στην αντιθετη περιπτωση, δηλαδη αν εκανα το φλερ σταδιακα, μου βαζει ακομα πιο πολλη κληση και ειται τρεχω σαν Βεγγος προς την μερια που πεφτει, ειτει τρωω χορταρακι/χωματακι (μπρουμουτισμα στην καλυτερη). Δεν εχω ακυρωσει ποτε απογειωση μοσκιτο με κληση & πολυ ταχυτητα αλλα λογικα το ιδιο δεν θα συνεβαινε ? Θελω να πω, ενα εκρηκτικο φλερ δεν θα ηταν καλυτερο απο ενα τρεξιμο που σιγουρα να κατεληγε σε γευμα vegeterian ?

• Πιλότος Α' Κατ.
  • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 2011, Μάρτιος 09, 14:10:54 μμ »
Αλλάξαμε λίγο το θέμα μας.
Το ερώτημα τώρα αφορά τον βουνίσιο αετό και είναι το αν θα πρέπει στην περίπτωση που προσγειωνόμαστε και ο αετός μας έχει βάλει  πτέρυγα, να κάνουμε φλερ ή όχι.
Την στούκα μάλλον δεν την γλυτώνεις.
Το πρώτο σου πιάτο θα είναι σίγουρα να φας χορταράκια ή να πιείς κανένα χαμομήλι  ανάλογα το χωράφι που θα στουκάρεις.
Μπορείς όμως να επιλέξεις το δεύτερο πιάτο σου.
Αν τρέξεις όσο μπορείς ακλουθώντας την κυκλική πορεία του αετού στο έδαφος και χωρίς να κανεις φλερ , το πιο πιθανό είναι  το δεύτερο πιατο σου να είναι ένα σπασμένο τρίγωνο και τίποτα άλλο.
Αν κάνεις βίαιο φλέρ, μάλλον  ο αετός σου θα σηκωθεί κανένα μέτρο και  να καρφωθεί με το ακροπτερύγιο στο έδαφος. Το δεύτερο πιάτο σου λοιπόν θα συμπεριλαμβάνει και σπασμένο ακροπτερύγιο. Μην πραπονεθείς για τον λογαριασμό που θα σου φέρει το γκαρσόνι αργότερα.
Βέβαια αυτά όλα είναι υποθετικά και αφορούν ακραίες περιπτώσεις.   
Θαθελα όμως να ακούσω και τις γνώμες άλλων και ειδιαίτερα παλαιότερων, καθώς και του Καραχαλιου για αυτήν την περίπτωση.

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης Βασάκης

• Πιλότος Β' Κατ.
  • Κάρμα: +4/-0
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 2011, Μάρτιος 09, 15:09:20 μμ »
ολα ειναι σχετικα κωστα..
υπαρχουν πολλες παραλλαγες του τι θα μπορουσε να συμβει.
στην πρωτη εκδοχη σου δηλ.τρεχουμε τον αετο ακολουθωντας την κλιση του νομιζω πως δεν γινεται αλλοιως.
μας παρασυρει προς τα εκει. και επισης μπορει να μην ειναι μονο ενα τριγωνο..
ολη η πλευρα θα βρει κατω πραγμα που σημαινει οτι μπορει να σχιστει καπου το πανι η να χτυπηθει απο μια πετρα το ακροπτερυγιο.
στην περιπτωση του φλεαρ νομιζω δεν θα καρφωθει το ακροπτερυγιο..μαλλον θα βρει το χειλος εκφυγης
και οι ακριανες μπανελες και επειδη υπαρχει μια ελαστικοτητα στο πανι μπορει να μην συνβει τιποτα.
αλλα ειπαμε ολα ειναι πιθανα

Αποσυνδεδεμένος ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

• Πιλότος Α' Κατ.
  • Κάρμα: +1/-0
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 2011, Μάρτιος 10, 11:00:38 πμ »
 Αν το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει αφέψημα (χαμομηλάκι) και χορταράκια, το δεύτερο πιάτο πρέπει σίγουρα να είναι ελαφρύ ! Ψηφίζω λοιπόν τριγωνάκι.....