CHHG Forum

ΑΓΩΝΕΣ - ΠΤΗΣΕΙΣ => Περιγράψτε την πτήση σας => Μήνυμα ξεκίνησε από: Giorgos Kapsimalis στις 2010, Μαΐου 09, 20:34:07 μμ

Τίτλος: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: Giorgos Kapsimalis στις 2010, Μαΐου 09, 20:34:07 μμ
Μπράβο στους Βαγγέλη και Σπύρο για την πτήση τους  :mosh:

Όσο δεν κυνηγάμε τα χιλιόμετρα τόσο αυτά δεν έρχονται.

Μακάρι η σημερινή σας πτηση να είναι ξεκίνημα για αντιστοιχες επιδόσεις γιατί ο χώρος μας έχει χρόνια να τις δεί όχι γιατί δεν μπορούμε αλλά γιατί δεν προσπαθούμε.

Μπράβο και πάλι!

Άξιοι

 :cumulus:
Τίτλος: Απ: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: Σταμάτης Παπαγεωργίου στις 2010, Μαΐου 09, 23:21:10 μμ
Μήπως μπορούν να δοθούν κάποιες λεπτομέρειες εύκολα για να μην ψάχνουμε στα leonarda?

2)Πότε?
6)Πόσα?
5)Ονοματεπώνυμα?
4)Και τίποτε μπλα μπλα σχετικά για να γεμίσουμε ραδιοφωνικό αέρα που αρέσει στο κόσμο να ακούει άχρηστες αλλά ουσιαστικές λεπτομέρειες όπως ποιοι έκαναν περισυλογή,(αυτοί οι αφανείς ήρωες που μας φέρνουν κόκα κόλες και χυμούς μετά από την υπέροχη στιγμή της προσγείωσης μετά από ένα XC? Ποιοι ήταν? Ονόματα?)

Να μην σας πιέζω κι όλας.

Και θα τα ακούσετε όλα στην εκπομπή της τρίτης 22.00 με 24.00.
Τίτλος: Απ: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: Κώστας Μητρατζάς στις 2010, Μαΐου 10, 09:14:27 πμ
 :greensmiles: :greensmiles: :greensmiles:

http://www.sky.gr/leonardo/flight/14138 (http://www.sky.gr/leonardo/flight/14138)

Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη και τον Σπύρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: vagelis στις 2010, Μαΐου 10, 17:23:51 μμ
Από μέρους μου, πρώτα απ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Μητρατζά που διάθεσε την μέρα του να έρθει μαζί μας για την περισυλλογή και όχι μόνο. Επίσης να επισημάνω την προτροπή του Νίκου Μωραΐτη από την προηγούμενη μέρα να πάμε Αμφίκλεια για να βγάλουμε κάποια απόσταση.
Δύο λόγια για την πτήση. Στο βουνό βγήκαμε Σπύρος Γονατάς, Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Μητρατζάς, Αντώνης Σπυρέλης και εγώ. Ο Αντώνης μιας και δεν υπήρχε δεύτερος οδηγός αποφάσισε να κάνει την περισυλλογή του Σπύρου. Ο καιρός ενώ τον περιμέναμε ΒΔ ήταν Δυτικός. Αφού δεν άλλαξε κάτι στην κατεύθυνση στήσαμε στην Δυτική απογείωση. Πρώτος απογειώθηκε ο Νίκος και οι συνθήκες δεν φαινόταν και τόσο καλές, λίγο αργότερα ο Σπύρος και μετά εγώ. Κάποια στιγμή ο Σπύρος ακούστηκε στο VHF ότι φεύγει για Λειβαδιά με 2950m, ενώ Ο Νίκος και εγώ προσπαθούσαμε να πάρουμε ύψος πάνω από την απογείωση. Καταφέραμε να σκαρφαλώσουμε πάνω στον Παρνασσό όπου τα θερμικά άρχισαν να γίνονται ήρεμα. Φύγαμε  προς Λειβαδιά και εμείς με 2950m. Εκεί έμεινε για λίγο πίσω ο Νίκος, διάλεξε άλλο δρόμο και τον έχασα από τα μάτια μου. Ο Γονατάς ούτε φωνή ούτε ακρόαση ακόμη. Πετώντας πάνω από τον Ελικώνα ο Νίκος μου είπε ότι προσγειώθηκε δίπλα στην Λειβαδιά (δεν ήταν και πολύ σίγουρος για το πια πόλη ήταν αυτή βέβαια). Μετά από λίγο ο Σπύρος μου απάντησε ότι ήταν στον Ελικώνα στα 1600m. Από τα μέσα του Ελικώνα άρχισα να βλέπω τις Πλαταιές, ήθελα καμιά 35km ακόμα. Φτάνοντας κάποια στιγμή στην ανατολική άκρη του Ελικώνα βλέπω ότι δεν υπάρχει πλέον ορεινός όγκος μέχρι τις Πλαταιές. Είχα ύψος 2150m και απόσταση από Πλαταιές 23km. Το όργανο μου έλεγε ότι βγαίνω οριακά (υπήρχε ούριος γύρω στα 15km/h). Πίστευα ότι έπρεπε να βρώ ένα ακόμη θερμικό για να βγω. Τζίφος όμως. Με τέρμα VG, και προσπαθώντας να έχω την καλύτερη αεροδυναμική στο σώμα μου (αφτιά μέσα, αντίχειρες μέσα που έλεγε και ο τεράστιος), έκανα το μεγαλύτερό μου και απολαυστικότερό μου glide. Βγήκα στην προσγείωση των Πλαταιών με 150m. Κατόπιν έμαθα ότι ο Σπύρος είχε προσγειωθεί 5km πριν από τις Πλαταιές.
Δεν θα ξεχάσω την μαγευτική εικόνα αλλά και το δέος πάνω από τον Παρνασσό, ίσως το ομορφότερο βουνό στην χώρα μας.
Εύχομαι σε όλους τις ομορφότερες πτήσεις!
Υ.Γ. Ελπίζω ο Σπύρος να τα βρει λίγο με την τεχνολογία και να βάζει τις πτήσεις του στο Leonardo. Θα χαρούνε κι άλλοι μαζί του και θα μάθουνε και δυο πράγματα παραπάνω. Κρίμα να χάνονται αυτές οι πτήσεις με ένα Delete. Εκτός του Σπύρου ισχύει και για άλλους αυτό.           
Τίτλος: Απ: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: Giannis Mitropoulos στις 2010, Μαΐου 10, 20:24:47 μμ
Μπράβο και στούς 4, στούς δύο που το έκαναν και στους άλλους δύο που βοήθησαν.
Το εντυπωσιακό είναι ότι έγεινε με δυτικό!!!!

Για την ιστορία και για τον τίτλο "Αμφίκλεια Πλαταιές επι τέλους", παλιότερα σε αγώνα απο τον Κιθαιρώνα είχαμε πάει στον Άνω Μπράλο (ένα Χωριό μετά την Γραβιά).
Είχαμε στόχο να περάσουμε πρός την Οίτη αλλά δεν προλάβαμε λόγω ώρας.
Τίτλος: Απ: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: Giannis Mitropoulos στις 2010, Μαΐου 10, 21:49:51 μμ
Αν παρατηρήσετε το μέγιστο λίφτ της ημέρας θα δείτε ότι έχει εκμεταλευθεί πάρα πολύ καλά τα θερμικά.
Και πάλι μπράβο Βαγγέλη!!!
Για το Σπύρο δεν έχω την πτήση του, αλλά αυτός είναι παλιά καραβάνα..

(http://lh5.ggpht.com/_A5AF1eqn1TU/S-hf8BEYAmI/AAAAAAAAAfU/ucX_pCfQoz0/s800/vagelis.jpg)
Τίτλος: Απ: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: Γιώργος Μπίλλης στις 2010, Μαΐου 10, 23:47:40 μμ
Μπραβο και για την πτηση σας, και για το γεγονος οτι το οργανωσατε τοσο καλα.
Τίτλος: Απ: Αμφικλεια Πλαταιες επιτέλους!
Αποστολή από: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στις 2010, Μαΐου 11, 01:17:57 πμ
Βρε θηριο Παπακωστα.
Χθες σε πηρα τηλεφωνο για αλλο θεμα και δεν ανεφερες τιποτα για την πτηση που κανατε.
Μπραβο σας ρε θηρια.
Ευχομε τα καλυτερα σε ολους.

Υ.Γ. Γονατα απ οτι καταλαβες εσυ δεν εντυπωσιαζεις και πολυ. Απο σενα περιμενουμε περισσοτερα τωρα και ακομα περισσοτερα απο τους νεοτερους αργοτερα.