Χρήστες σε σύνδεση

11 Επισκέπτες, 0 Χρήστες

Αποστολέας Θέμα: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος  (Αναγνώστηκε 4404 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Μητρατζάς

 • Πιλότος Β' Κατ.
 • ***
 • Μηνύματα: 80
 • Κάρμα: +1/-1
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« στις: 2010, Ιανουάριος 22, 14:23:14 μμ »
Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, είπε τα εξής:

Στην προηγούμενη συνάντησή μας ανακοινώσαμε τους γενικούς άξονες της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού στα θέματα της εθνικής αθλητικής υποδομής. Ήταν το εναρκτήριο βήμα για τη διάβαση από τις δομές και την πρακτική του πελατειακού κράτους προς την κατεύθυνση του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού. Σήμερα, προχωράμε με το δεύτερο βήμα προς την ίδια κατεύθυνση. Από την άναρχη και χωρίς κανόνες χρηματοδότηση Ομοσπονδιών και Σωματείων περνάμε στην χρηματοδότηση αθλημάτων, χαράζοντας μια συγκεκριμένη πολιτική κριτηρίων, η σημασία των οποίων θα φανεί στο μέλλον. Είναι ένα ακόμα βήμα του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού. Η πολιτική αυτή θα δώσει ανάσα στον πραγματικό αθλητισμό, σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία και θα προσφέρει συγχρόνως την αναγκαία ώθηση στην αθλητική ανάπτυξη και στον λαϊκό αθλητισμό. Χρειάζονται πολλά ακόμη βήματα για να γίνει πραγματικότητα ο Εθνικός Αθλητικός Σχεδιασμός. Τα μελετάμε, τα αποφασίζουμε και θα τα ανακοινώνουμε σταδιακά. Η γραμμή πλεύσης, όμως, την οποία ακολουθούμε είναι ήδη ορατή και από τις ακόλουθες αποφάσεις. Με εσωτερική εγκύκλιο - οδηγία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού προς τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η αναγνωρισμένη αθλητική δραστηριότητα, που αναπτύσσεται στην χώρα κατατάσσεται σε κατηγορίες, ανάλογα με τη σημασία της στην εθνική αθλητική σχεδίαση. Τα κριτήρια της κατάταξης είναι τα εξής σωρευτικά:

α) Η παράδοση του αθλήματος
β) Η αρμονία του αθλήματος με την Ελληνική νοοτροπία
γ) Η λαϊκότητα του αθλήματος, η δημοφιλία του και ο βαθμός διάδοσής του
δ) Η σχέση του αθλήματος με τις Ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες και την γενικότερη γεωγραφική της ιδιοσυστασία
ε) Η ποιότητα της ενεστώσας οργάνωσης του αθλήματος
στ) Ο βαθμός της ενεστώσας ανάπτυξης και η ευχέρεια, οικονομική και θεσμική, της μελλοντικής ανάπτυξης του αθλήματος
ζ) Οι επιτυχίες και η προοπτική επιτυχιών του κάθε αθλήματος
η) Η διαφάνεια της αθλητικής δράσης
θ) Η καλλιέργεια του αθλητισμού χωρίς βία.
ι) Η συστηματική καλλιέργεια του καθαρού αθλητισμού και των αξιών της συμμετοχής και του ευ αγωνίζεσθαι
κ) Η καλλιέργεια του λαϊκού αθλητισμού
λ) Η καλλιέργεια δυνατοτήτων άσκησης και άθλησης χωρίς εξαιρέσεις, ιδιαίτερα πολιτών με ειδικές ανάγκες και ικανότητες.

Η όσμωση των κριτηρίων αυτών με τους κανόνες της κοινής λογικής και με βάση τις επιλογές που υπαγορεύουν οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειονότητα, η κοινή πεποίθηση ότι ο αθλητισμός, που χρηματοδοτείται ή ενισχύεται από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, πρέπει να του ανήκει, υπαγορεύει την ανάγκη χάραξης προτεραιοτήτων. Ήδη μελετάμε παραδείγματα άλλων χωρών προς την κατεύθυνση ενός συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων χρηματοδότησης των αθλημάτων, το οποίο θα εφαρμόσουμε το 2011. Με βάση τα παραπάνω και με την πείρα που θα αποκομίσουμε, η κατάταξη και τα κριτήρια των αθλημάτων, θα νομοθετηθούν σε εύθετο χρόνο, περιορίζοντας αποφασιστικά την τεράστια διακριτική ευχέρεια που έχει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Το εύρος της εξουσίας αυτής πρέπει να περιορισθεί, γιατί θεσμικά δεν χρειάζεται. Έτσι προς το παρόν τα αθλήματα κατατάσσονται ως εξής:

Α. Αθλήματα Εθνικής Αθλητικής Προτεραιότητας

1. Βόλλευ
2. Γυμναστική
3. Ειδική Άθληση
4. Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο
5. Ιστιοπλοΐα
6. Κωπηλασία
7. Μπάσκετ
8. Στίβος
9. Υγρός στίβος
10. Χάντμπολ

Η κατάταξη αυτή σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία, ανεξάρτητα από το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης, αναλαμβάνει την υποχρέωση με συνολική παρέμβαση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να αναπτύξει τα αθλήματα αυτά σε βάθος, να τα προβάλει, να τα διαδώσει, να στηρίξει το σύνολο της δράσης τους, μέχρι και τον χώρο του λαϊκού αθλητισμού. Οι Ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών θα πρέπει να οργανωθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να καταστούν υπεύθυνοι σύμβουλοι της Πολιτείας για την ευόδωση του παραπάνω σκοπού. Οι Ομοσπονδίες θα κληθούν να υποβάλουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να συζητήσουν μαζί της, πενταετές πρόγραμμα αθλητικού σχεδιασμού, καθώς και να προβαίνουν σε εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης τους, από τον οποίο θα εξαρτάται η περαιτέρω χρηματοδότησή τους.

Β. Αθλήματα Εθνικού Αθλητικού Ενδιαφέροντος

11. Άρση Βαρών
12. Κανόε - Καγιάκ
13. Πάλη
14. Πινγκ - Πονγκ
15. Ποδηλασία
16. Πυγμαχία
17. Tae-Kwon-Do (ΕΛ. Ο.Τ.)
18. Τζούντο

Η κατάταξη στην κατηγορία αυτή σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρακολουθεί και να διατηρεί το υπάρχον επίπεδο ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων. Η περαιτέρω εμβάθυνση και διάδοσή τους με εφαλτήριο την κρατική χρηματοδότηση επαφίεται στις οργανώσεις των αθλημάτων αυτών. Οι Ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών θα κληθούν να εργασθούν σε τριετή προγράμματα αθλητικής σχεδίασης, να τα συζητήσουν με την ΓΓΑ και να προβαίνουν σε εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης τους.

Γ. Κρατικώς Ενισχυόμενα Αθλήματα

19. Ιππασία
20. Ξιφασκία
21. Σκάκι
22. Σκοποβολή
23. Τένις
24. Τοξοβολία

Τα αθλήματα αυτά έχουν επαρκή διάδοση, ώστε να ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο. Πρέπει όμως να στηριχθούν πρώτα και κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η Πολιτεία δεν θα τα συντηρεί, αλλά θα τα ενισχύει με τακτική επιχορήγηση στο μέτρο των δυνατοτήτων της, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των υποδομών τους. Θα εξετάζει χρηματοδοτήσεις επιμέρους δράσεων στη βάση συγχρηματοδοτικών σχημάτων, δεν αναλαμβάνει όμως την υποχρέωση της καλλιέργειάς τους σε βάθος.

Δ. Αθλήματα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Στοχευμένη Κρατική Συνδρομή

25. Γκολφ
26. Θαλάσσιο Σκι
27. Μοντέρνο Πένταθλο
28. Ορειβασία
29. Χιονοδρομία

Τα αθλήματα αυτά πρέπει να στηριχθούν σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η κρατική συνδρομή περιορίζεται σε επιλεγμένες δράσεις και υποδομές. Θα χρηματοδοτούνται κατά περίπτωση.

Ε. Αθλήματα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Αθλητική Αναγνώριση

30. Αεραθλητισμός
31. Αθλήματα Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αλιείας και Τεχνικής Κολύμβησης
32. Ζίου ζίτσου
33. Καράτε
34. Κέρλινγκ
35. Κικ-μπόξινγκ
36. Κουνγκ Φου
37. Μαχητικές Τέχνες, Σάμπο, Κούρες, Τσιδαόμπα
38. Μπέιζμπολ
39. Μπόουλινγκ
40. Μπριτζ
41. Παγκράτιο
42. Παγοδρομία
43. Ράγκμπυ
44. Σόφτμπολ
45. Σωματική Διάπλαση
46. Tae Kwon Do (Α.Ο.Τ.Ε.)
47. Τρίαθλο
48. Χόκεϋ επί χόρτου

Εκτιμούμε ότι το μέλλον τους δεν μπορεί να εξαρτάται από τακτική χρηματοδότηση, παρά μόνο με συνδρομή, η οποία θα αφορά την παροχή εγκαταστάσεων για τη διενέργεια πρωταθλημάτων ή άλλων επιλεγμένων δράσεων. Τα αθλήματα αυτά πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος.


ΣΤ. Αθλήματα με Τοπική Σημασία

49. Κρίκετ (Κέρκυρα)
50. Μπάντμιντον (Σιδηρόκαστρο)

Τα αθλήματα αυτά, που παρουσιάζουν τοπική ανάπτυξη, θα χρηματοδοτηθούν με ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές υποδομές.

Οι επιμέρους χρηματοδοτήσεις και οι πολιτικές με τις οποίες συνδέονται θα ανακοινώνονται από αύριο με δελτία τύπου και θα αναρτώνται και στο διαδίκτυο.

Τίθενται όμως οι ακόλουθοι νέοι γενικοί κανόνες. Κατά την έναρξη του οικονομικού έτους εγκρίνεται η οροφή των ετησίων χρηματοδοτήσεων για τις Ομοσπονδίες και το Σωματειακό Αθλητισμό. Η πρόοδος των εκταμιεύσεων θα γίνεται και με βάση τακτικές ενημερώσεις, που αφορούν την ουσία των αθλητικών δράσεων και δύο τουλάχιστον ελέγχους σε ετήσια βάση, απολογιστικών και οικονομικών στοιχείων. Περαιτέρω, η πρόοδος των χρηματοδοτήσεων θα εξαρτάται και από παραμέτρους σχετικές με τη βία στους αθλητικούς χώρους, τον καθαρό αθλητισμό (ντόπινγκ) και τη διαφάνεια στην οργάνωση και τη λειτουργία των Ομοσπονδιών.

Σωματειακός Αθλητισμός

Η Ελληνική Πολιτεία ενδιαφέρεται για τον Σωματειακό Αθλητισμό. Το Σωματείο αποτελεί το πρωτογενές κύτταρο ανάπτυξης του αθλητικού γίγνεσθαι. Οι χρηματοδοτήσεις των Σωματείων θα επαναληφθούν φέτος σταδιακά, με έμφαση στο Στίβο, στην Κολύμβηση και στα ομαδικά αθλήματα. Οι χρηματοδοτήσεις των λοιπών αθλητικών Σωματείων, παρά τις οδύνες που θα δημιουργήσει η απόφαση αυτή, θα αρχίσει σταδιακά και με κανόνες, μακριά από κάθε πρακτική πελατειακού κράτους και τριτοκοσμικής λογικής, όσο ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο των Σωματείων - μαϊμού. Στόχος μας είναι: Ούτε ένα Ευρώ σε Σωματείο-μαϊμού. Στόχος μας είναι επίσης το τοπίο των Σωματείων-μαϊμού να ξεκαθαρίσει μέσα στο 2010. Οι Ομοσπονδίες καλούνται από σήμερα να εκκαθαρίσουν το Μητρώο της σωματειακής τους βάσης. Τα Σωματεία τα ίδια, είτε μέσω των Ομοσπονδιών τους, που επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν θα κληθούν να υποβάλλουν στην ΓΓΑ φάκελο με πλήρη στοιχεία: α) της αθλητικής τους ιστορίας, β) της νομιμοποίησης των εκπροσώπων τους, γ) της φορολογικής και ασφαλιστικής υπόστασής τους, δ) των αθλητικών τμημάτων και των αθλητών τους, ε) των εγκαταστάσεών στις οποίες ασκούν την δραστηριότητά τους, στ) των αθλητικών διοργανώσεων στις οποίες μετέχουν και τα ονόματα των αθλητών που μετέχουν στις διοργανώσεις αυτές, ζ) τα ονόματα των προπονητών, τους οποίους ενδεχομένως απασχολούν και κατάσταση λοιπού προσωπικού που απασχολείται στο Σωματείο, η) στοιχεία που αφορούν τον προϋπολογισμό τους και τις πήγες εσόδων τους, θ) κάθε αίτημα χρηματοδότησης θα αναφέρει τον σκοπό που θα χρησιμοποιηθεί το αιτούμενο ποσό και θα ελέγχεται με απολογιστικά στοιχεία.

Έτσι σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα καταγραφεί σταδιακά ο υγιής αθλητισμός και θα κατανέμονται τα χρήματα με κανόνες, ανάλογα με τη δράση του κάθε Σωματείου. Η διαδικασία αυτή πρέπει να εξελιχθεί και να γίνει πραγματικότητα, έτσι ώστε σύντομα και με οποιοδήποτε κόστος ο Έλληνας πολίτης να γνωρίζει και να αισθάνεται σίγουρος ότι οι πόροι, τους οποίους με κόπους διαθέτει στον αθλητισμό, φθάνουν πραγματικά σε αυτόν. Η σωματειακή βάση των Ομοσπονδιών θα ελεγχθεί έτσι και αλλιώς από το Ελεγκτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο των καθηκόντων του και σε ό,τι αφορά εν γένει την αθλητική αναγνώριση Ομοσπονδιών.

Συνεργασία μεταξύ Ομοσπονδιών και Κοινά Αναπτυξιακά Προγράμματα

Εντός του 2010 Ομοσπονδίες που μπορούν να έχουν κοινό αθλητικό προγραμματισμό, θα κληθούν να αναπτύξουν συνεργασίες σε κοινά Αναπτυξιακά Προγράμματα προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης πόρων και περαιτέρω ανάπτυξης των αθλημάτων τους, χωρίς όμως να χάσουν τη διοικητική τους αυτονομία και την υπόστασή τους ως Ομοσπονδίες. Η ΓΓΑ θα συντονίσει τις σχετικές συζητήσεις.

Σας δίνω ένα παράδειγμα. Κάποτε το 1987, η κωπηλασία και το κανόε καγιάκ ήταν μία ομοσπονδία, και το κανόε καγιάκ που είναι μία ομοσπονδία έχει δύο αθλήματα με διαφορετικούς κανόνες. Για παράδειγμα το κανόε είναι σε ήρεμα νερά, και θα μπορούσε να προπονείται με την κωπηλασία και το καγιάκ είναι σε άγρια νερά που θέλουν ειδική πίστα. Όλα αφορούν το λιμναίο και το ποταμιαίο περιβάλλον της χώρας μας. Δεν μιλώ για συγχωνεύσεις. Η συνεργασία ομοσπονδιών δε σημαίνει αναγκαστικά και συγχωνεύσεις. Μπορούν να συνεργάζονται.

http://www.runningnews.gr/?id=6609&parent=home


« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Ιανουάριος 22, 14:27:38 μμ από Κώστας Μητρατζάς »


«Ένας άριστος πιλότος χρησιμοποιεί την άριστη κρίση του προς αποφυγή χρήσης της
άριστης τεχνικής του.»

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Μητρατζάς

 • Πιλότος Β' Κατ.
 • ***
 • Μηνύματα: 80
 • Κάρμα: +1/-1
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κ&
« Απάντηση #1 στις: 2010, Ιανουάριος 22, 14:38:19 μμ »
Κατά τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου (Δελτίο Τύπου 1), ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

ΔΗΜ.: Στην τακτική σας, όσον αφορά τις Ομοσπονδίες, θα ακολουθήσετε τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική που είναι η διαβούλευση;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Αποτελεί απόφασή μου, η οποία τίθεται στην πράξη από σήμερα. Υπήρξε διαβούλευση με πάρα πολλές ομοσπονδίες. Αυτό για να φτάσει να γίνει πραγματικότητα θα πρέπει να αποκομιστεί μια πείρα ενός έτους. Αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις, σε αυτήν την επιλογή, θα φανούν στην πορεία από τις τοποθετήσεις των επιμέρους ομοσπονδιών. Έχει ένα μεταβατικό χαρακτήρα, ως σύστημα, αλλά αποτελεί πολιτική απόφαση να εφαρμοστεί αυτή τη στιγμή.

ΔΗΜ: Με ποια κριτήρια έγινε η κατάταξη των αθλημάτων; Θα αναφέρω σαν παράδειγμα ότι το πινγκ πονγκ κατατάσσεται σε καλύτερη κατηγορία από το τένις.

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Έχετε λάθος εικόνα, μάλλον, γιατί στην παγκόσμια κατάταξη το πινγκ πονγκ είναι στην 9η θέση και έχουμε ικανούς αθλητές. Αλλά πέρα από αυτό στην περίπτωση του πινγκ πονγκ έχουμε και άλλα κριτήρια. Έχει μεγαλύτερη διάδοση, έχει δηλαδή μεγαλύτερη κοινωνική βάση, μεγαλύτερη ευκολία ανάπτυξης, καλύτερη οργάνωση του σωματειακού του αθλητισμού και έχει λιγότερες δυνατότητες ιδιωτικής χρηματοδότησης, από ότι το τένις. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία, που μας οδηγούν σε αυτή την απόφαση.

ΔΗΜ: Είπατε ότι δεν παρεμβαίνετε στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, εκτός και αν υπάρχει θέμα δημοσίου συμφέροντος. Μετά τα επεισόδια που έγιναν σε Καβάλα και Γιάννενα, θέλω να μας πείτε, αν εκτιμάτε ότι υπάρχει θέμα δημοσίου συμφέροντος.

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Σήμερα στις 4:00 μ.μ. υπάρχει μία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου θα εκπροσωπήσω τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ αύριο Τετάρτη, στις 6:00 μ.μ., θα έχω ραντεβού με την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα και με την Ένωση Σωματείων Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Και οι δύο αυτές συναντήσεις γίνονται υπό τη σκιά της βίας. Δεν είναι μόνο τα επεισόδια, που έγιναν σε Γιάννενα και Καβάλα, είναι και η Θεσσαλονίκη. Ακόμη είχαμε ένα νεκρό σε αγώνα Δ΄ Εθνικής στην Κέρκυρα, αλλά και εκτεταμένα επεισόδια στο Καρλόβασι της Σάμου. Η βία έχει μπει στους αθλητικούς χώρους. Ο κόσμος που παρακολουθεί τον αθλητισμό είναι οργισμένος και ζητάει δικαιολογημένα να γίνει κάτι. Όχι μόνο συσκέψεις, όχι λόγια, αλλά αποφάσεις. Παρά τις ερωτήσεις που μου κάνετε από το πρώτο λεπτό που ήρθα εδώ, είδατε ότι απέφυγα να αναφερθώ για να μην αναλωθώ σε κοινότυπες και γενικές καταδίκες όσον αφορά τη βία στους αθλητικούς χώρους. Θα έρθει η στιγμή που θα είμαι πολύ αναλυτικός και σαφής. Σήμερα έχω μόνο μία πολύ συγκεκριμένη δήλωση. Δήλωση κατεύθυνσης, η οποία θα υπάρχει και στις δύο συσκέψεις που προανέφερα και την οποία έκανα ξεκάθαρη στις συναντήσεις, που είχα μέχρι σήμερα, και με την ΕΠΟ και με τη Σούπερ Λίγκα και με την Ένωση Σωματείων Β΄ και Γ΄ Εθνικής, ακόμα και με εκπροσώπους οπαδών. Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι: όταν το ποδόσφαιρο ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα παράγει βία, αρχίζει και τίθεται θέμα δημοσίου συμφέροντος. Και αν αυτό δεν μπορεί να μαζευτεί, μέσα από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τις ίδιες τις ΠΑΕ, τότε αυτομάτως τίθεται ένα ζήτημα ανάκτησης του δικαιώματος επιβολής ποινών, από την ίδια την Πολιτεία. Δε θέλω να πω τίποτα άλλο, πριν κάνω το διάλογο. Αυτό που επαναλαμβάνω είναι ότι έχει πληγεί το δημόσιο συμφέρον. Αυτό δε σημαίνει ότι καταργείται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και μην κάνουμε αυθαίρετες προεκτάσεις.
Εγώ σας λέω ότι αυτή τη στιγμή οι αθλητικές ποινές λαμβάνονται από την αθλητική δικαιοσύνη σε δύο βαθμούς. Επιβάλλονται από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα και σε δεύτερο βαθμό, κατόπιν εφέσεως των ομάδων, από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ. Από ό,τι διάβασα σε δικά σας ρεπορτάζ, αναμένεται στον Ολυμπιακό η επιβολή ποινής 70.000 ευρώ και μιας αγωνιστικής, που θα εκτίσει στον αγώνα του με το Λεβαδειακό, για όσα έγιναν στην Καβάλα. Αν αυτή η προσβολή του δημοσίου συμφέροντος συνεχιστεί, δεν οφείλει η Πολιτεία να προβεί σε θεσμοθέτηση μέτρων;

ΔΗΜ: Η επιχορήγηση για το στίβο θα είναι μεγαλύτερη;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Ο στίβος θα έχει αύξηση και μάλιστα αρκετά σημαντική. Η επιχορήγησή του θα κινηθεί γύρω στα 9.000.000 ευρώ. Έχουμε μία πολιτική αυξήσεως των επιχορηγήσεων των Ομοσπονδιών, οι οποίες καλλιεργούν αθλήματα εθνικής αθλητικής προτεραιότητας, η οποία στηρίζετε όχι μόνο στα προϋπολογιστικά στοιχεία χρηματοδότησης, αλλά και σε διάφορες αναδιαρθρώσεις, οι οποίες έχουν γίνει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σας λέω σαν παράδειγμα, ότι από τις καταργήσεις επιτροπών, άνευ αντικείμενου, υπάρχουν εξοικονομήσεις σοβαρότατου ύψους, καθώς και από περιορισμούς κονδυλίων σε διαφόρους τομείς, δημοσίων σχέσεων, μετακινήσεων και άλλων, από τους οποίους έχουν αντληθεί κονδύλια. Επίσης από τη λειτουργία του ΣΕΦ ήδη έχουμε σαφή δείγματα, οικονομικού εξορθολογισμού, από την οποία θα αντληθούν κονδύλια. Υπάρχουν διάφορες πηγές από τις οποίες θα αντλήσουμε κονδύλια, τα οποία θα διαθέσουμε στον αθλητισμό.

ΔΗΜ: Τι θα γίνει με την Ομοσπονδία Τζούντο;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Υπήρξαν για αυτήν κάποιες καταγγελίες με συνέπεια χωρίς να προδικάζει κανείς τα αποτελέσματα του ελέγχου, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανέστειλε τις χρηματοδοτήσεις, έως ότου ελεγχθούν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδα. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της αποδέχθηκε τον οποιοδήποτε έλεγχο.

Σε ερώτηση σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις σωματείων, ο κ. Μπιτσαξής είπε:

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Πρώτον, θα καλέσουμε τις Ομοσπονδίες να κάνουν πλήρη εκκαθάριση των μητρώων τους για τη σωματειακή τους βάση. Δεύτερον, θα καλέσουμε τα σωματεία να μας δώσουν μία πλήρη εικόνα τους. Υπάρχουν Ομοσπονδίες που έχουν καλή εικόνα και σαν παράδειγμα αναφέρω των ομαδικών αθλημάτων. Σε όλες τις Ομοσπονδίες θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος. Αν διαπιστώνεται ότι έστω και ένα στοιχείο δεν είναι αληθινό, θα διακόπτεται η χρηματοδότηση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, πιστεύουμε ότι στο τέλος του 2010 θα μπορούμε να εγγυηθούμε ότι χρηματοδοτούνται τα πραγματικά σωματεία. Αυτή θα είναι η προσπάθειά μας.

Για το άθλημα της Πάλης και την καλή παράδοση που έχει, ο κ. Μπιτσαξής είπε:

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Στο χώρο της πάλης υπήρξε μια αναταραχή. Είμαστε σε επικοινωνία και με τους αθλητές και με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, προς μία κατεύθυνση, το άθλημα να έχει μια πορεία ανάλογη με την ιστορία και την παράδοσή του.

ΔΗΜ: Θα απαγορεύσετε την μετακίνηση οπαδών και θα κάνετε παρέμβαση στο ήδη υφιστάμενο πλαίσιο του ποδοσφαίρου;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Δεν είπα ότι θα κάνουμε παρέμβαση. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο και τις εξελίξεις της κατάστασης της βίας, την οποία έχουμε στο μικροσκόπιο του ενδιαφέροντός μας. Δεν θα την παρακολουθούμε για πολύ χρόνο ακόμα απαθείς. Αν η κατάσταση αυτή, που εξοργίζει τον πολίτη, συνεχιστεί, είμαστε υποχρεωμένοι, και εγώ τουλάχιστον αυτό θα εισηγηθώ, να κινηθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση.

ΔΗΜ.: Για την επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων του ποδοσφαίρου, τι έχετε να μας πείτε;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Θα υπάρξει για το θέμα αυτό Δελτίο Τύπου. Να μου επιτρέψετε σήμερα να επιφυλαχθώ. Η ουσία είναι ότι έχει συμφωνηθεί η επιχορήγηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το ύψος της οποίας θα είναι 4,8 εκ ευρώ. Η πρόοδος όμως της εκταμίευσης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τις ομάδες που μετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα, εξαρτάται απολύτως από τις εξελίξεις και στα θέματα της βίας. Αυτό το έχω καταστήσει σαφές και στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο, διότι σε πολλά τοπικά πρωταθλήματα γίνεται ρημαδιό. Δυστυχώς δεν έχουμε ακριβή εικόνα, λόγω της απόστασης και της μικρής δημοσιογραφικής κάλυψης που έχουν τα τοπικά πρωταθλήματα.

ΔΗΜ: Τι γίνεται με το τρίαθλο και το μοντέρνο πένταθλο;

Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: Δεν αποκλείσαμε τις ομοσπονδίες αυτές από στοχευμένη επιχορήγηση συγκεκριμένων δράσεων. Δεν εκτιμούμε όμως ότι ο βαθμός ανάπτυξής τους είναι τέτοιος, που να επιβάλει την τακτική χρηματοδότησή τους. Όταν με μια αθλητική δραστηριότητα ασχολούνται 30 ή 40 άτομα, πρέπει για αυτή να πληρώνει ο ελληνικός λαός; Πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον Έλληνα φορολογούμενο, ανεξάρτητα αν είναι ολυμπιακό άθλημα;Από την παραπάνω απάντηση για το τρίαθλο ,μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε τι μέλει γενέσθαι με τις μελλοντικές επιχορηγήσεις στο άθλημά μας  :cuss:
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Ιανουάριος 22, 14:40:56 μμ από Κώστας Μητρατζάς »
«Ένας άριστος πιλότος χρησιμοποιεί την άριστη κρίση του προς αποφυγή χρήσης της
άριστης τεχνικής του.»

Αποσυνδεδεμένος Γιαννης Καλογεροπουλος

 • Πιλότος Β' Κατ.
 • ***
 • Μηνύματα: 323
 • Κάρμα: +3/-0
 • Πετάτε γιατί χανόμαστε
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #2 στις: 2010, Ιανουάριος 22, 20:44:33 μμ »
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ????????????????????????   :sm_confused:
Α ναι θυμηθηκα...αυτο που εκανα εγω και ο καθενας απο εμας οταν αποφασισαμε να ασχοληθουμε με τον αιωροπτερισμο!
ΞΗΛΩΘΗΚΑΜΕ και ισως για αυτο τον λογο ειμαστε ενθερμοι ιπταμενοι.
Αγαπητοι φιλοι ας παψουμε να περιμενουμε απο το ανυπαρκτο οργανωτικα και οικονομικα κρατος μας την οποια βοηθεια (ειδικα σε περιοδους οπου τα λεφτα εχουν προ πολλου μεταβληθει σε βιλλες και καταθεσεις) και ας κοιταξουμε μονοι μας να δωσουμε ποιοτητα, εικονα προς τα εξω, και δραση στο χομπυ μας.
Αυτα για να γινουν δεν χρειαζονται το κρατος που λειτουργει με τις γνωστες σε ολους μας μεθοδους και κριτηρια (ευκαιρια κονομας, αρπαχτη, συμφεροντα κλπ) αλλα με ιδιον κοστος και προσπαθειες, οργανωση, και κυριως αποφασεις που δεν παιρνονται.
Αυτα απο εναν αιωροπτεριστη που βρισκεται στην αρχη της προσπαθειας του και που ελπιζει να μεινει για παντα εκει, οχι απο πλευρας εξελιξης αλλα απο πλευρας ζεστης και επιθυμιας!!

Αποσυνδεδεμένος k1kostas

 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 593
 • Κάρμα: +2/-6
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #3 στις: 2010, Ιανουάριος 22, 23:45:18 μμ »

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ  :sm_wink:
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Ιανουάριος 22, 23:49:51 μμ από k1kostas »
ΕΙς Υγειαν

Αποσυνδεδεμένος Σταμάτης Παπαγεωργίου

 • Πιλότος Α' Κατ.
 • *****
 • Μηνύματα: 542
 • Κάρμα: +4/-1
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • O Αιωροπτερισμός στη Θεσσαλονίκη.
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #4 στις: 2010, Ιανουάριος 23, 00:01:35 πμ »
Είναι προφανής η γενική ανικανότητα και έλλειψη κατάρτισης που διακατέχει αυτούς που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις.
Έτσι πολλά προβλήματα ανάγονται σε οικονομικά προβλήματα. Πράγμα λαθεμένο, μιας και η καλή οργάνωση και η στελέχωση θέσεων από ικανούς ανθρώπους μπορεί να λύσει πολύ περισσότερα προβλήματα από ότι μπορεί να λύσει το χρήμα.
Σε αντίθετη περίπτωση ακόμα και τα λεφτά θα σπαταληθούν με λάθος τρόπο ή και θα εξαφανιστούν.

Παράδειγμα:

Πόσο θα κόστιζε η δημιουργία αναφοράς στους χάρτες εναέριας κυκλοφορίας της πτητικής μας δραστηριότητας κατά περιοχές!
Θα πεις ότι απαγορεύεται να πετάς κοντά σε αεροδρόμια? Το Λονδίνο έχει 5 αεροδρόμια και όμως επιτρέπεται να πετάς με αιωρόπτερο μέσα σε έναν κύλινδρο με συγκεκριμένες διαστάσεις.

Στην Θεσσαλονίκη και μόνο η αναφορά ενός κυλίνδρου 500 μ ύψος x 1500 μέτρα πλάτος θα έκανε γνωστή την παρουσία αιωροπτέρων. Τώρα οι πιλότοι περνούν ανυποψίαστοι. Και αν δουν κανένα αιωρόπτερο σπεύδουν στο παραδοσιακό οθωμανικό κατάλοιπο επιβίωσης, αυτό της δοσιλογίας. (Η κορφή πίσω από την απογείωση στον προφήτη είναι 900 μέτρα οπότε κανένα αεροπλάνο δεν ολισθαίνει τόσο πολύ σε τόσο σύντομη απόσταση).
Και ποιος θα πετάει στα 500 μέτρα θα ρωτήσεις?
Ο ίδιος που πετάει και τώρα αλλά με τη διαφορά ότι τότε θα το ξέρουν ότι είναι κάπου εκεί γύρω.

Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είμαστε χώρα αθάνατη. Τόσα χρόνια ανίκανης διακυβέρνησης κι όμως... Μιλάμε ακόμα ελληνικά.
Πέτα να σωθείς.

Αποσυνδεδεμένος Giannis Mitropoulos

 • Διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 1.147
 • Κάρμα: +48/-1
 • Φύλο: Άντρας
 • ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2017.
  • Προφίλ
  • Αιωροπτερισμός στην Ελλάδα
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #5 στις: 2010, Ιανουάριος 23, 15:41:56 μμ »
Από την εποχή που ήμουν στο Δημοτικό και στην συνέχεια στο γυμνάσιο αυτό που τελικά ήθελα μέσα μου ήταν να πετάξω, χωρίς να το έχω αντιληφθεί τότε (έκανα άλμα-επί-κοντό).

Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το σκι του βουνού, θαλάσσιο σκι, αναρρίχηση, αλεξιπτωτισμό (στατικό ιμάντα), αλεξιπτωτισμό (ελεύθερη πτώση) και τότε την άνοιξη του 1980 έκανα την πρώτη μου εκπαιδευτική πτήση με τον αετό. Περιττό να σας πω ότι αυτό το βράδυ δεν κοιμήθηκα παρ' όλη την κούραση, (ξεκινήσαμε μαζί με τον Γρηγόρη τον Μαρδικιάν από την αποθήκη του εκπαιδευτή 06:00 και μαζέψαμε αετό με φακό, δεν θέλαμε με τίποτα να τελειώσει η μέρα).  Την επόμενη ημέρα πιστοί στο ραντεβού με τον εκπαιδευτή 06:00 ήμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα.

Όταν έκανα ελεύθερη πτώση συνειδητοποίησα ότι με είχε κερδίσει ο αέρας, αλλά όταν πέταξα με τον αετό κατάλαβα ότι αυτό είναι (όλα τα άλλα ήταν απλώς οδοντόκρεμες).

Από την άνοιξη του 1980 μέχρι σήμερα λοιπόν, αφαιρώντας τα τρία πρώτα χρόνια ασχολούμαι ανελλιπώς με τα κοινά του αθλήματος.
Χιλιάδες σελίδες σε έγραφα και κανονισμούς στις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες του αθλήματος, χωρίς καμία - πιστέψτε με - δόση υπερβολής, η αντιμετώπιση ήταν πάντα ίδια, --Πολλά ναι  ναι  ναι, θα θα θα, κάνετε αυτό και εμείς θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μετά κάνετε το άλλο και σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι ούτε πόσα άτομα ασχολούνται με το άθλημα, ούτε αν πληρώνουν με τα λεφτά των φορολογούμενων (χεστήκανε), είναι τι θα κερδίσουν -πόσους ψήφους ή πόσα λεφτά. Το 1993 αν δεν με απατά η μνήμη μου με πλησίασε κάποιος από τους παρατρεχάμενους-χαραμοφάηδες για να μας δώσουν στην Ομοσπονδία Αιωροπτερισμού 100.000.000 δρχ. και να υπογράψουμε χαρτιά ότι πήραμε 350.000.000 δρχ. Τα έργα που έγιναν στις Πλαταιές, οι χορηγίες για αγώνες, οι χορηγίες για την εθνική ομάδα, κ.α. κόστιζαν το τετραπλάσιο και πενταπλάσιο από τις προσφορές που τους κάναμε και πάντα με γελοίες δικαιολογίες.

Με λίγα λόγια κάντε τους Μα...ες και αν θέλετε πάρτε την ουρά από το βόδι να φάτε και εσείς αλλά μην βαρυστομαχιάσετε κιόλας και τρώμε εμείς το υπόλοιπο, ενδιαφέρονται  για το καλό μας τι νομίζετε.
Θα μπορούσα να σας αναφέρω πάρα πολλά παραδείγματα-γεγονότα, αλλά όλοι νομίζω καταλαβαίνετε.....

Μόνοι μας λοιπόν και με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις τίμιων και ειλικρινών ανθρώπων (όπως ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ) πρέπει να προχωρήσουμε και να αναπτύξουμε  το άθλημα. Ασχολούμενοι με την εκάστοτε ηγεσία του αθλητισμού ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ χάνουμε, που είναι και πολύτιμος την εποχή που ζούμε.
Στο άθλημά μας, μαζί με κάποια άλλα που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, όχι μόνο δεν έχουμε σπαταλήσει ούτε ένα ευρώ αντιθέτως έχουμε όλοι βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Ας τους γράψουμε λοιπόν εκεί που ξέρουμε και μπορούμε και ας ασχοληθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του αθλήματος.
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Ιανουάριος 23, 15:44:39 μμ από Giannis Mitropoulos »
SV1ATM....
Μια εβδομάδα πτήσεων σε αγώνες αξίζει το ίδιο με μήνες ελεύθερων πτήσεων, ως προς την εμπειρία.
Όροι χρήσης του φόρουμ..

Αποσυνδεδεμένος Σταμάτης Παπαγεωργίου

 • Πιλότος Α' Κατ.
 • *****
 • Μηνύματα: 542
 • Κάρμα: +4/-1
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • O Αιωροπτερισμός στη Θεσσαλονίκη.
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #6 στις: 2010, Ιανουάριος 24, 01:33:28 πμ »
 :mosh:
Πέτα να σωθείς.

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Πιλότος Α' Κατ.
 • *****
 • Μηνύματα: 126
 • Κάρμα: +1/-0
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #7 στις: 2010, Ιανουάριος 24, 06:26:10 πμ »
Θα ήθελα να δώσω κι εγώ μία άλλη διάσταση, στη συγκεκριμένη συζήτηση.

Ποιοί μας κυβερνούν σε επίπεδο Κράτους, Υπουργείο Αθλητισμού, Περιφέρειας, Νομαρχίας, Δήμου, το γνωρίζουμε. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν για όλη την Ελλάδα.

Το πόσα μπορεί να γνωρίζουν ή να μην γνωρίζουν για το άθλημα μας είναι σχετικό, που όμως εξαρτάτε κι από εμάς όλους. Κι εξηγώ ότι κάποιοι άνθρωποι έχουνε κλίσης  προς κάποια πράγματα. Άλλοι στην οργάνωση, άλλοι στην εκπαίδευση, άλλοι στα διοικιτικά και ού το κάθε εξής. Ε λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι που αγαπάνε αυτό το άθλημα και θέλουν κάποια στιγμή να το δούν αρκετά ψηλότερα ο καθένας από τη μεριά του και με την στήριξη και των υπολοίπων θα πρέπει να μην απογοητεύοντε άλλα να συνεχίσουν στο μέτρο του δυνατού τις προσπάθειες τους. Ούτε να χάσουμε το ΄΄δέντρο΄΄(που είναι το πτητικό κομάτι), άλλα ούτε και να αγνοήσουμε όλες αυτές τις Αρχές του κράτους. Διότι μετά κινδυνεύουμε να ολισθήσουμε στο σφάλμα της ισοπέδωσης των πάντων. Αν ήταν έτσι, πώς γίνοντε τόσα χρόνια τόσες εκδηλώσεις? Ποτέ δεν ξέρεις που θα βρείς ένα φωτεινό παράδειγμα να σε βοηθήσει σε κάτι. Γι αυτό θεωρώ ότι εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε κάποιες προσπάθειες και όσες ανταμοιφθούνε. Τουλάχιστον θα έχουμε τη συνείδηση μας ήσυχη, ότι την προσπάθεια την κάναμε.

Επίσεις θέλω να εστιάσω και σε κάτι άλλο που είναι τα γραπτά και πιστεύω ότι είναι ένας διαφορετικός τρόπος παρέμβασης. Επειδή <<τα γραπτά είναι που μένουνε>> και όλοι από τα γραπτά ας πούμε κρινόμαστε, γιατί δεν κάνουμε με αφορμή αυτές τις δηλώσεις (που κανονικά θεωρώ ότι είναι έργο της Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία να προστατέψει όλα τα αεραθλήματα), μία επιστολή με τις θέσεις και τα επιχειρίματα μας και να μαζέψουμε και 500 (ή 2000-3000 χιλιάδες από όλα τα αεραθλήματα) υπογραφές, με αποδέκτες την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία,τους Δήμους τις Νομαρχίες και τις Περιφέρειες όπου υπάρχει δραστηριότητα, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τα αεροπορικά έντυπα άλλα και τα υπόλοιπα ΜΜΕ και τέλος το γραφείο του Πρωθυπουργού. Σημειωτέων ότι άρθρο που δημοσιεύθηκε (από Νορβηγούς ή Σουηδούς νομίζω), στα έντυπα της χώρας τους άλλα και της δικής μας (Remove before flight) και στάλθηκε στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των αεροδρομίων, άλλα και τον ανεφοδιασμό τους σε καύσιμα όπου κάποια στιγμή κινδύνευσαν κι όλας, λόγω έλειψης καυσίμων, υπήρξαν αλλαγές πάνω σε όλα αυτά, μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Ή γιατί δεν την στέλνουμε κάπου στις Βρυξέλες, ώστε να είναι ενήμεροι. Ή γιατί να μην την στείλουν και οι αντιπρώσωποι (Καραχάλιος, Γονατάς, Κοτσιλέλος, Καραβασίλης κ.α.) στις εταιρίες όπου σε τέτοιες περιόδους κρίσης θα κάνουνε μέσω τον Προξενείων τους κάποια παράπονα, για να μπορούν να πουλάνε. Και μόνο η ανακατοσούρα άλλα και η αντάρα που θα τους φέρουμε στον Δήμοσιουπαλληλικό τους βίο, είναι κέρδος για εμάς άλλα και υπενθύμιση ότι δεν είμαστε αποχαυνωμένα διακοσμιτικά που τρώμε κουτόχορτο, απλά αυτοί είναι άσχετοι, από αθλητική και αεροπορική παιδεία.

Επιχειρήματα?? Πάρα πολλά για όλα τα αεραθλήματα. Εναλακτικός τουρισμός 12 μήνες το χρόνο με ποιοτικούς τουρίστες, υποδομές, αθλητισμός, διέξοδος για τους νέους, απασχόληση, δασοπροστασία, ακτοφυλακή, παρακολουθήσεις για την Ελληνική Αστυνομία (έχουνε ζητήσει τη συνδρομή από τα μηχανοκίνητα μας 2-3 φορές), αεροπορική παιδεία, φυτώρεια νέων πιλότων για την Πολεμική Αεροπορία (χωρίς να χρειάζοντε σπασμωδικές φιέστες τύπου Αρχάγγελος, αξίας νομίζω 90 δισεκατομυρίων δραχμών), σχολές εκπαίδευσης πιλότων (και μή διαροή συναλάγματος στο Εξωτερικό) κι άλλα πολλά επιχειρήματα, που κάποιους θα  κλονίσουνε, δεν μπορεί.

Εγώ όμως κάθομε και ξαναλέω ότι είναι λάθος μας που δεν ιεραρχούμε τις προταιρεότητες και δεν μοιράζουμε τις δουλιές. Για να αποδώσουμε καλύτερα πιστεύω ότι θα πρέπει σε μία μάζωξη ένα Σ/Κ να στείψουμε όλοι τα κεφάλια μας και αφού ιεραρχήσουμε τις προτάσεις-προταιρεότητες και σεβαστούμε την πλειοψηφία, να προχωρήσουμε βήμα βήμα, προς την επίτευξη του οποιουδήποτε στόχου.
 
Υ.Γ. Για να μήν παρεξηγηθώ δεν λέω και δεν υπονοώ τίποτα για κανέναν. Όλες οι απόψεις όλων είναι σεβαστές, απλά τη δική μου άποψη σας λέω.

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης Βασάκης

 • Πιλότος Β' Κατ.
 • ***
 • Μηνύματα: 266
 • Κάρμα: +4/-0
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #8 στις: 2010, Ιανουάριος 24, 10:18:00 πμ »
ο αιωροπτερισμος δεν χρηματοδοτειται απο το κρατος.. .. μαλιστα..
καποτε οταν ημασταν πολλοι νεοτεροι, καθε χρονο με αλλους δυο φιλους ,πηγαιναμε για 2-3 μερες στα βουνα
αγαπημενη μας ηταν η Πινδος. εκει καναμε ερασιτεχνικα παντα ορειβασιες,κατασκηνωναμε σε υψομετρα
αργοτερα που ασχοληθηκα με τον αετο εκανα και μια πτηση στην τεχνητη λιμνη του Αωου στο Μετσοβο,
οπου και προσγειωθηκα μεσα σε ενα ποταμι..
ηταν μια ΑΝΑΓΚΗ .. ετσι ζουσαμε για λιγο κατι διαφορετικο απο την καθημερινη μιζερη ζωη μας..
αγαπημενος μας ηταν και ο Κοζιακας οπου κατασκηνωναμε στα λιβαδια Περτουλιου και απο εκει ανεβαιναμε..
το χιονοδρομικο κεντρο της περιοχης τοτε ηταν απλα μια πλαγια συνηθως χωρις χιονι και ενα μαγαζακι διπλα στον δρομο
που εφτειαχνε καφεδες και κανενα μεζε..καθε πρωι λοιπον μολις ξημερωνε βγαιναμε απο τις σκηνες και πηγαιναμε
για καφε εκει..ο Αχιλλεας ειχε νοικιασει το μαγαζακι απο τον δημο..
πινοντας καφε λοιπον μας ελεγε τα ονειρα του για το μελλον και την αναπτυξη της περιοχης..
πως προσπαθουσε να πεισει τους χαρτογιακαδες να φτειαξουν λιφτ να κανει και μια μεγαλη ταβερνα με δωματια απο πανω κλπ κλπ
καθε χρονο λοιπον μας περιμενε και μας καλωσοριζε...


μεγαλωσαμε και καποια χρονια ειπα να παω απο εκει μια εκδρομη να ξαναδω αυτα τα μερη..
ανεβαινοντας απο την Ελατη και πλησιαζοντας το Περτουλι μου φανηκε οτι ακουσα σφυριχτρες..
οπως αυτες που εχουν οι τροχονομοι στην Αθηνα..μπα σκεφτηκα μαλλον ... ακουω φωνες..
και ομως... δυο τυποι με φωσφοριζε γιλεκα ρυθμιζαν την κινηση και σου εδειχναν που να παρκαρεις..
ενα τεραστιο κτιριο σε σχεση με το μαγαζακι στεκονταν εκει..λιφτ ανεβαινε πανω..
μαγαζακια στον δρομο νοικιαζαν εξοπλισμο και εκαναν μαθηματα..
μπηκαμε και στην ταβερνα οπου ολοι πανικοβλητοι ετρεχαν να εξυπηρετησουν και ο Αχιλλεας ειπε
θα τα πουμε μετα αλλα δεν τα ειπαμε γιατι το τρεξιμο δεν σταματουσε....

ας γινουμε λιγο.. Οργουελικοι τωρα..
εχουν περασει χρονια και μετα απο προσπαθειες και κοπους ανθρωπων του χωρου ο αιωροπτερισμος
θεωρειται σχεδον ..πρωτευον ας πουμε αθλημα..
υπαρχουν κανονισμοι υπαρχουν κανονες υπαρχουν κανονισματα..
ας υποθεσουμε οτι πας ας πουμε στις Πλαταιες να πεταξεις..
περνας μεσα απο το χωριο οπου υπαρχει και μποτιλιαρισμα γιατι ολοι θελουν να αραξουν τα αυτοκινητα τους
εξω απο κοζατα καφε κλπκλπ η ψαχνουν για δωματιο σε καποιο απο τα πολλα ενοικιαζομενα..
φτανεις στο δρομο για το βουνο..
υπαρχει μια πυλη οπου πληρωνεις εισητηριο για να μπεις..τα εσοδα απο το εισητηριο μοιραζονται κρατος δημος
και κατι περισευει και για την ομοσπονδια..
ανεβαινεις επανω οπου τυποι με φωσφοριζε γιλεκα σε βαζουν να παρκαρεις στο σκαμενο πλεον βουνο με το τεραστιο παρκινκ..
μετα δειχνεις την ταυτοτητα μελους λεσχης η αθλητικη ταυτοτητα η οποια αποδυκνειει οτι εχεις μαθει να πετας με ασφαλεια..
επειδη σημερα ομως ο κοσμος ειναι πολυς τηρειται αυστηρα σειρα προταιρεοτητας..τρεχεις λοιπον να στησεις μεσα
σε μια πλυμηρα αετων και παραπεντε..
μετα μπαινεις στην ντανα και περιμενεις...
το συγκεκριμενο βουνο ομως επειδη μαζευει πολυ κοσμο εχει και δικους του κανονες..
ποτε θα πεταξεις σε ποιο υψος θα πεταξεις ποσο πρεπει να προσεχεις και τους αλλους διπλα σου
πως θα πας για προσγειωση ,ποτε , πως ειναι η ασφαλης προσγειωση, κλπκλπ

θα μπορουσαμε να πουμε πολλα.. αλλα ας το σταματησουμε εδω..
θα πω απλα την γνωμη μου η οποια ξερω οτι δεν θα βρει συμφωνους τους περισσοτερους, αλλα cest la vie..
φανταζομαι οσοι ασχοληθηκαν με την ελευθερη πτηση τα ιδια ονειρα πανω κατω εβλεπαν μικροι...
απλα οτι πετανε..
τα ονειρα αυτα μεταφραστηκαν σε αναγκη καποια στιγμη..
αναγκη γνωσης ερευνας και αποτελεσματος.. μεχρι που ηρθε η μαγικη στιγμη.. που σε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕ απο τα δεσμα
της γης.. και πεταγες...     πραγματικο οσο και συμβολικο....

πιστευετε οτι υπαρχει σημερα καποιος που θελει να πεταξει και δεν μπορει να βρει τις ακρες ?
εννοω τις λεσχες τους εκπαιδευτες.. εγω νομιζω πως οποιος θελει πραγματικα μπορει..
πιστευετε πως πρεπει να θυσιασουμε την χαρα της πτησης μπαινοντας σε αυτον τον κυκεονα του κρατους
οπου οι παγιδες ειναι πολλες..
ασφαλεια ... μια μαγικη λεξη..
στο ονομα της ασφαλειας μεσα σε μια πληρως ανασφαλη κοινωνια χωρις να το καταλαβουμε
εμεις που μας αρεσει να πεταμε ελευθεροι που κατι συμβολιζει για εμας αυτη η πτηση
γινομαστε σαν ολους τους αλλους ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ.
υποτακτικοι μιας κοινωνιας που ερχεται... οπου τα παντα ελενχονται τα παντα αφηνουν κερδος καπου
τα παντα οριζονται..
μα αυτος ειναι ο λογος που μαθαμε να πεταμε ????????
περιμεναμε οτι το κρατος θα βοηθησει ?δημοσιουπαληλικι κιεδω ??
θελαμε την τηλεοραση να μας διαφημισει ? γιατι ? για να ερθουν εκατονταδες μοδατοι που αφου το δειχνει
η ΤV ειναι και.. ουαου !!
αλλωστε το ποσο αγαπαει ο καθενας την πτηση φαινεται και απο το ποσο θα ζοριστει για να αποκτησει εξοπλισμο και γνωσεις..

στην αποψη που εχω λοιπον για την πτηση δεν χωρα πουθενα κανενα κρατος και κανενας κανονας
περα απο αυτους που οριζουν την μικρη μας κοινοτητα οσο αυτη δεν οριζεται απολυτα απο το κρατος..

τελειωνω λεγοντας οτι για μενα η πτηση δινει δυο σπουδαιες εννοιες που αξια εχουν και στην υπολοιπη ζωη μας..
νοιωθω μοναχικος την ωρα που πεταω με οτι αυτο συνεπαγεται και νοιωθω συντροφικος με τους ανθρωπους που μοιραζομαστε τα ιδια ονειρα πτησης, παλι με οτι αυτι συνεπαγεται..
και αυτο ειναι ολο...
τωρα αν καποιοι κρατικοδιαιτοι χαρτογιακαδες δεν μας επιχορηγησουν , χαιρομαι ιδιαιτερως..
γιατι για λιγο ακομη μενουμε εξω απο το συστημα...
και εξω απο το συστημα μπορεις ακομη να κανεις ... ονειρα πτησης..

την καλημερα μου


Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Πιλότος Α' Κατ.
 • *****
 • Μηνύματα: 126
 • Κάρμα: +1/-0
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #9 στις: 2010, Ιανουάριος 25, 01:46:01 πμ »
Γιάννη Βασάκη καλησπέρα σου.

Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λές και πραγματικά ο ρομαντισμός στις μέρες μας άλλα και ειδικά στο άθλημα μας είναι κάτι καλό που μας χρειάζεται και μας λείπει όλους. Όμως θα σου πώ κάτι, που σου ίσως σου διαφεύγει ή δεν είναι στις δικές σου προτεραιότητες, ίσως επειδή δεν έχεις τριβή με τα κοινά του αθλήματος (δεν ξέρω αν έχεις ή είχες ποτέ). Ίσως να μην ζορίστικες και να μην ζοριστείς ποτέ, γιατί έχεις επιλέξει να είσαι ένας χάλαρος πιλότος του ΣαββάτοΚύριακου και καλά κάνεις γιατί αυτό είναι που σε γεμίζει (σεβαστό). Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το άθλημα μας έχει ανάγκη από πολλά πράγματα α)Λειτουργία επιτροπής Αιωροπτερισμού β)Κύπελα και πρωτάθλημα (ρώτα το Μητρόπουλο, τη Λίλιαν, το Καραχάλιο, πόσα έξοδα για όλα αυτά βάζουν από την τσέπη τους για το καλό του αθλήματος, συντήρηση τα αυτοκίνητα τους, του εξοπλισμού τους κ.τ.λ.) γ)Περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος (έχουμε ψιλοβαλτώσει στο λέω εγώ) δ)Εκπαίδευση νέων (χωρίς ανανέωση νέων πιλότων, το άθλημα γερνάει) ε)Εθνική ομάδα (πλέον δεν υπάρχει στην πραγματικότητα είναι μόνο στα χαρτιά) και άλλα πολλά, που δεν χρειάζετε να γράφουμε ώρες, πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις.

Επίσεις υπάρχει άλλο ένα τεράστιο θέμα, αυτό τον κανόνων, άλλα και της ασφάλειας πτήσεων.

Η άποψη μου λόγω και της ενασχόλησης μου με τα ανεμοπλάνα, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, να τηρούντε, να γίνουν ακόμα πιό αυστηροί , γι αυτούς όλους που πετάνε ενεργά και αυτό πρέπει να είναι αυτό που θα πρέπει να μετελαμπαδεύσουμε στους νέους, γιατί ξέρουμε ότι η χαλαρότητα, έχει φέρει ατυχήματα, κακά τα ψέματα (το έχουμε δεί και στο δικό μας άλλα και σε άλλα χόμπι, ψαροντούφεκο, κυνήγι κ.α.). Γι αυτό θα πρέπει να ξεκινούν όλοι με το μέγιστο των κανόνων και όταν μετά από 10 με 15 χρόνια ενασχόλησης θελήσουνε να χαλαρώσουνε τους κανόνες που αφορούν καθαρά τον εαυτό τους, ας το κάνουν για να δούμε κι εμείς αν θα μπούν ή όχι στις στατιστικές. Γιατί ξέρουμε ότι όλα τα αεραθλήματα, είναι σίγουρα κάτω από την ομπρέλα των στατιστικών και το λάθος, σίγουρα καραδοκεί για όλους μας (υπάρχει ένα ρητό στα ανεμόπτερα και στους αεροπλανάκηδες, που λέει,<<υπάρχουν οι πιλότοι που ξεχάσαν να κατεβάσουν το σύστημα προσγείωσης, άλλα υπάρχουν και όλοι οι υπόλοιποι, που απλά, δεν το ΄χουν κάνει ακόμα>>). Τέλος πάντων θέλω να πώ ότι γίνετε να πετάμε με κανόνες και με ασφάλεια, άλλα γνωρίζουμε οι παλαιότεροι ότι εάν θέλουμε να είμαστε χαλαροί στο κομμάτι που αφορά το παράλογο κράτος (όταν δηλαδή ζητά παράλογα και τραβηγμένα πράγματα), μπορούμε να το κάνουμε, αυτό δεν συμβαίνει τόσα χρόνια.

Και επειδή όλα αυτά δεν λύνοντε και δεν συζητιούντε εκτενώς, μέσα από ένα forum, θα αντιγράψω και θα παραθέτω στο τέλος κάθε τέτοιας συζήτησης (με παραπλήσια θέματα ενοώ), την γνωστή μου πρόταση:
Παράθεση
Εγώ όμως κάθομε και ξαναλέω ότι είναι λάθος μας που δεν ιεραρχούμε τις προταιρεότητες και δεν μοιράζουμε τις δουλιές. Για να αποδώσουμε καλύτερα πιστεύω ότι θα πρέπει σε μία μάζωξη ένα Σ/Κ να στείψουμε όλοι τα κεφάλια μας και αφού ιεραρχήσουμε τις προτάσεις-προταιρεότητες και σεβαστούμε την πλειοψηφία, να προχωρήσουμε βήμα βήμα, προς την επίτευξη του οποιουδήποτε στόχου.

Αποσυνδεδεμένος Γιάννης Βασάκης

 • Πιλότος Β' Κατ.
 • ***
 • Μηνύματα: 266
 • Κάρμα: +4/-0
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #10 στις: 2010, Ιανουάριος 25, 09:44:32 πμ »

στην αποψη που εχω λοιπον για την πτηση δεν χωρα πουθενα κανενα κρατος και κανενας κανονας
περα απο αυτους που οριζουν την μικρη μας κοινοτητα οσο αυτη δεν οριζεται απολυτα απο το κρατος..Γιωργο καλημερα.
καταρχην ειναι σημαντικο το οτι συζηταμε αποψεις και χαιρομαι γιαυτο..
η δικη μου αποψη βεβαια ισως λιγο να ενδιαφερει οσους ασχολουνται ειτε αθλητικα ειτε οργανωτικα με το αθλημα.
και πολυ σωστα.. απλα την καταθετω..
πολυ περισσοτερο οταν ειχα αποχη τοσων χρονων ειμαι ο λιγοτερο ...αξιος να επεμβαινω
αλλα ενα φορουμ ειναι και πρεπει να ακουγονται διαφορες αποψεις

δεν θα διαφωνησω σε τιποτα απο οτι λες..
ναι δεν ειμαι αθλητης. αν ηθελα να ειμαι αθλητης θα εμενα στην κωπηλασια που εκανα νεωτερος
ναι δεν ασχοληθηκα ποτε με τα οργανωτικα του αθληματος.ο καθενας εχει η δεν εχει τον χρονο να το κανει
σεβομαι απολυτα αυτους που ασχολουνται και διαθετουν τον εαυτο τους για την αναπτυξη του αιωροπτερισμου.

απλα επειδη οπως ειπες κιεσυ στον χωρο αυτο υπαρχει και ..μια δοση ρομαντισμου απο την φυση του
καλο ειναι να μην το ξεχναμε.
η παραθεση που βαζω απο αυτα που ειπα στην πρωτη μου απαντηση περιεχει την γνωμη μου για το κρατος
και την ασφαλεια
κανεις δεν λεει οχι στην ασφαλεια αλλα η γνωμη μου ειναι στην ασφαλεια που οριζει η κοινοτητα μας και οχι το κρατος
και επισης κανεις δεν λεει οχι στην προσπαθεια για αναπτυξη και βοηθεια απο ολους μας
απλα ειμαι δυσπιστος στο να περιμενουμε απο το κρατος
γιατι το κρατος ετσι αποκταει τον ελεγχο..
και αρκετα ελεγχουν την ζωη μας..

τι να κανουμε... ο ρομαντισμος που ελεγες... :sm_biggrin:

Αποσυνδεδεμένος k1kostas

 • Ανώτατο μέλος
 • *****
 • Μηνύματα: 593
 • Κάρμα: +2/-6
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #11 στις: 2010, Ιανουάριος 25, 11:48:52 πμ »
Παράθεση
τι να κανουμε... ο ρομαντισμος που ελεγες... :sm_biggrin:

...η ο ρεαλισμός  

Ποιο ΑΠΤΟ δε γινετε


Από την άνοιξη του 1980 μέχρι σήμερα λοιπόν, αφαιρώντας τα τρία πρώτα χρόνια ασχολούμαι ανελλιπώς με τα κοινά του αθλήματος.
Χιλιάδες σελίδες σε έγραφα και κανονισμούς στις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες του αθλήματος, χωρίς καμία - πιστέψτε με - δόση υπερβολής, η αντιμετώπιση ήταν πάντα ίδια, --Πολλά ναι  ναι  ναι, θα θα θα, κάνετε αυτό και εμείς θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μετά κάνετε το άλλο και σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι ούτε πόσα άτομα ασχολούνται με το άθλημα, ούτε αν πληρώνουν με τα λεφτά των φορολογούμενων (χεστήκανε), είναι τι θα κερδίσουν -πόσους ψήφους ή πόσα λεφτά. Το 1993 αν δεν με απατά η μνήμη μου με πλησίασε κάποιος από τους παρατρεχάμενους-χαραμοφάηδες για να μας δώσουν στην Ομοσπονδία Αιωροπτερισμού 100.000.000 δρχ. και να υπογράψουμε χαρτιά ότι πήραμε 350.000.000 δρχ. Τα έργα που έγιναν στις Πλαταιές, οι χορηγίες για αγώνες, οι χορηγίες για την εθνική ομάδα, κ.α. κόστιζαν το τετραπλάσιο και πενταπλάσιο από τις προσφορές που τους κάναμε και πάντα με γελοίες δικαιολογίες.

Με λίγα λόγια κάντε τους Μαλάκες και αν θέλετε πάρτε την ουρά από το βόδι να φάτε και εσείς αλλά μην βαρυστομαχιάσετε κιόλας και τρώμε εμείς το υπόλοιπο, ενδιαφέρονται  για το καλό μας τι νομίζετε.Θα μπορούσα να σας αναφέρω πάρα πολλά παραδείγματα-γεγονότα, αλλά όλοι νομίζω καταλαβαίνετε.....

Hear in this country is WORSE than Tatzikistan (from the standpoint of the people)

Ομως Γιωργο καταλαβαίνω την Αναγκη σου ν'Αλλάξης την Αναποδιά
« Τελευταία τροποποίηση: 2010, Ιανουάριος 25, 11:53:39 πμ από k1kostas »
ΕΙς Υγειαν

Αποσυνδεδεμένος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 • Πιλότος Α' Κατ.
 • *****
 • Μηνύματα: 126
 • Κάρμα: +1/-0
  • Προφίλ
Απ: Ο αιωροπτερισμός δεν χρηματοδοτείται από το κράτος
« Απάντηση #12 στις: 2010, Φεβρουάριος 02, 01:49:47 πμ »
Πόσο προφητικός ήμουν για ένα κομάτι του συγκεκριμένου θέματος.
Δέν ξέρω πόσοι το είδατε την προηγούμενη εβδομάδα στα δελτία ειδήσεων, άλλα σας το λέω εν περιλήψη.
Η Ομοσπονδία του Χόκει κάλεσε τους δημοσιογράφους, τους εξήγησε το αίτημα τους για κάποια διοργάνωση, άλλα γενικότερα και πέρι χρηματοδότησης και τους πήρε με το μέρος τους.
Έγινε ένας σχετικός τσερτσελές και τούς την είπανε στα ίσια στο δελτίο ειδήσεων (δημοσιογράφοι, Ομοσπονδία και αθλητές), στο κράτος και στην κυβέρνηση.
Θα μου πείτε πιο είναι το αποτέλεσμα και τι βγήκε από αυτό?
Εγώ υποψιάζομε ότι όταν με το καλό θα ξαναφτιάξουν τα οικονομικά της Γ.Γ.Αθλητισμού, κάτι μου λέει ότι το χόκει θα ξαναμπεί απ΄τους πρώτους στις χρηματοδοτήσεις (όχι απόλυτα, μιλάω για πιθανότητες).

 

Powered by EzPortal