Forum > Στροφές
PIO κατα τη διαρκεια της προσγειωσης
Γιάννης Βασάκης:
ωραια αναλυσις Γιωργο..
οταν λεω παλαιοτερος εννοω πως αλλη βαρυτητα εχουν τα λογια καποιου παλιου ,γνωστου και εμπειροτερου πιλοτου στους νεους,
και αλλη τα δικα μου που δεν πολυπεταω ντε..
παντως αποτι ξερω και γιαυτο ζητησα να συζητηθει το θεμα,και ο βασακης ειχε αναλογη εμπειρια,στην πρωτη του πτηση,η οποια εγινε
να τα λεμε αυτα,χωρις την συγκαταθεση του δασκαλου του,χωρις ασυρματους κλπ.
το εξτρα ανγχος λοιπον της καταστασης οδηγησε σε PIO,σε επιπλεον σφιξιμο στην μπαρα,και τελος παντων ολα επιπλεον..
και οταν η κατασταση δεν σωνοταν πια και..οδευε προς το βουνο,απελπισμενος αφησε τον αετο...και τοτε..θαυμα ! θαυμα!
ο αετος πεταξε κανονικα και τον οδηγησε προς την προσγειωση..
συνοψιζοντας λοιπον οτι ειπε ο Γιωργος,τελικα μια φραση μενει και παλι.......ασε τον αετο να πεταξει μονος του...
αν προσεξετε στο βιντεο, ο αετος ηρεμει και ισιωνει την ωρα που ο πιλοτος αφηνει τα χερια για να πιασει τις καθετες,αρα χαλαρωνει
και ο αετος τωρα πεταει πιο αργα..
Γιώργος Μπίλλης:
Και καλα ο Βασακης τα εκανε αυτα, συμφωνα με τις πηγες του Γιαννη, πισω απο την πλατη του δασκαλου, ο αλλος ο αχρηστος ο Μπιλλης (φατσικα μονο τον γνωριζω τον παπαρα) τα εκανε μπροστα στα ματια του εκπαιδευτη.... Εγω παντως εψαξα και βρηκα το βιντεο απο εκεινη την πτηση του Βασακη και το παραθετω εδω, δες τα Γιαννη τα χαλια του !!!
Γιάννης Βασάκης:
ετσι, ετσι Γιωργο και χειροτερα...απο οτι ειδες και ακουσες ομως στο βιντεο,(αλλωστε μια απλη και κατανοητη γλωσσα ειναι τα Περσικα)
δοθηκαν πληρης εξηγησεις για το φαινομενο....
kotzilelos:
Νομίζω οτι ο Γιώργος κάλυψε πολύ ωραία και παραστατικά το θέμα.
Επίσης θα θελα να επισημάνω οτι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει συνήθως οταν ενας πιλότος (εμπειρος ή οχι) φεύγει απο εναν αργό αετό και πηγαίνει σε εναν πιό γρήγορο.
Παιδιά το θέμα δέν είναι αστείο και δυστυχώς εχουμε και εμεις ενα θανατηφόρο ατύχημα στις αρχες του 2000 εξαιτίας αυτού.
Μαραγκός Άγγελος:
Μια ερώτηση ρε παιδιά, ο Ιρανός προσγειώθηκε εκεί αλώβητος και μάζεψε και τον αετό του κυριλέ ;;;; Αν δεν έβλεπα την συνέχεια θα έλεγα ότι αυτός έγινε λάσπη για τα τοιχάκια και τα αλουμίνια του αετού επανήλθαν στην ορυκτή τους μορφή ακαριαία .
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση